Jump to content
SamGold

Er det mulig å motivere noen som er overvektig til å slanke seg?

Recommended Posts

Heisann,

En jente jeg kjenner som er ganske nær meg har blitt ganske overvektig gjennom årenes løp. Jeg vet at hun har hatt perioder hvor hun har ryddet opp i kostholdet, gått turer, gått ned i vekt og tilsynelatende vært entusiastisk rundt sine forandringer, men det har ikke vart lenge.

Så lenge tilbake som 20-25 kg siden for mange år tilbake kom hun gråtende til meg og ville ha hjelp og råd til å gå ned i vekt. Hun var ikke særlig overvektig den gang, mer type lubben, slik hun var gjennom hele oppveksten. Var vel først rundt 18-års alder det begynte å bli reell overvekt. Var ikke særlig ille før den tid.

I dag har jeg nesten følelsen av at hun kanskje har gitt litt opp og akseptert seg selv som overvektig. I tillegg har jeg - basert på diverse kommentarer fra henne og egne erfaringer med å gå opp gradvis i vekt - mistanke om at hun kanskje ikke vet hvor ille situasjonen hennes er eller ser selv hvor overvektig hun har blitt. På sikt og kanskje alt nå er det jo faktisk helseskadelig.

Det jeg lurer på er jo om det er noe jeg kan gjøre for å motivere henne eller få henne til å ta tak i dette?

Om du som leser har vært overvektig og til og med svært overvektig, hva var det som motiverte deg til å ta tak i ting?

Det er jo et veldig sensitivt tema og jeg kan selvsagt ikke være direkte og si at jeg synes hun har blitt feit og burde ta tak i ting.

I utgangspunktet ser jeg for meg at dette er en umulig oppgave, men jeg ønsker det beste for henne og at hun kan få en bedre livskvalitet, så jeg tenkte at det skader ikke å spørre i tilfelle noen her har gode råd. :)

Noen vil nok si at dette ikke er mitt problem, og det er det jo ikke, men jeg vet jo at hun innerste inne har lyst til å bli slank (ere) og at hun rett og slett kanskje har resignert.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Lurer på det samme siden jeg har samme situasjonen med ei venninne. Nytter nesten ikke for meg å motivere henne, føler hun ser på meg som litt ekstrem og min kost/form/treninh er langt unna hva som er hennes mål. Ikke så lett å hjelpe til :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...