Jump to content
Metal_Barbie

Går det an å se på en person hva fettprosenten dem er?

Recommended Posts

Ja,som jeg spør om,kanskje merkelig forumlert men går det an å se hva fettprosenten til folk er,altså med litt mindre klær da?

Noen ganger synes jeg liksom folk slenger ut av seg at de tenker at den og den har tjjjaaaa,den og den fettprosenten,jeg ser det på kroppen. Altså,de som har "peiling" kan kanskje estimere sånn ca men jeg mener at man aldri kan vite sikkert hva den er uansett?

Og med det samme ,hva er egentlig den mest troverdige metoden for å måle?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

se og se... Typen kan kjenne på huden min hvor mye fett som sitter på, men med klær er det ikke like enkelt å bedømme ved å bare se. Noen er "større" en andre i kroppsbyggning, og dermed kan se litt "feitere" ut en en som er slankere i kroppen, selv om de har samme fettprosent. Tryggeste er å bruke klype, og bli målt av noen som vet hvordan man bruker klypa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Altså,de som har "peiling" kan kanskje estimere sånn ca men jeg mener at man aldri kan vite sikkert hva den er uansett? Og med det samme ,hva er egentlig den mest troverdige metoden for å måle?

Kan nok klare å tippe innenfor 3-4% feilmargin på menn som har 15% og lavere, og jenter som har 23% og lavere. Mer fett enn dette så blir det bortimot umulig å tippe nøyaktig fordi muskeldefinisjoner forsvinner fullstendig.

Mest nøyaktig metode for måling av eksakt fettprosent er enten DEXA scanning (røntgen) eller hydrostatisk veiing (kroppen senkes i vann), men disse er relativt dyre og utilgjengelig.

Det som er mest praktisk og best for folk flest er målebånd og fettkaliper. Får en helt ok nøyaktighet her, men det krever litt trening ift å få konsekvente målinger på samme plass.

Notorisk upålitelig og i mine øyne helt ubukelig er målinger som bruker bioelektrisk impedans til å beregne fettprosent. Dette er type badevekt som måler fettprosent. De dyrere og litt mer avanserte sånn som inBody 720 er noe bedre, men ikke gode de heller. fettklype og målebånd er bedre

(y)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Noen lagrer også mer fett på beina, mage eller rygg, og det er vanskelig å få det helt nøyaktig, men en pekepinn får man av å måle seg med klype etc.

Uansett, så brukes det jo mest til å måle fremgang, ikke for å konkurrere med andre. Så om resultatet er helt korrekt er ikke så farlig, så lenge du er konsekvent med målingene og får flere målinger over tid for å sjekke fremgang.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Man kan vel anta sånn cirka hvor man ligger i landet. Jeg måtte nå le litt for meg selv da jeg veide meg på vekta i morges. Sånn type vekt som tror den kan si noe om vann og fettprosent. Joda, ifølge den hadde jeg 36.2% fett hahaha :roflmao:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tanita vekten min fra xxl viser samme resultat som inbody 720. Kanskje ikke verdens mest nøyaktige, men klype er bestilt for å sammenligne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Relativt misvisende bilder, da de med lavere fett% på de fleste av bildene har en del mel muskelmasse enn det de med høyere fett% har. Se f eks på hu mest rippa dama, hu har jo større omkrets rundt arma enn jenta med 20-21% fett....

;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

folk som har lang erfaring kan nok utfra å se på deg (alle vinkler) vite sånn ca hvor du ligger... MEN det er veldig forskjell på folk og det er vanskelig å se utfra et bilde og begynne å sammenligne mennesker og forskjellige kroppstyper som i skalaen over..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Etter å ha tatt kroppsscanninger innså jeg hvor vanskelig det er. Bilder i loggboka mi viser dette.

I Jan 13 veide jeg 65 kilo og hadde fettprosent på 30.

I Jan 14 veide jeg 60 kilo og hadde samme fettprosent.

På bildene er det tydelig forskjell, men fettprosenten er til min store overraskelse lik...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har fett% på rett over 11. NOEN daget ser jeg mer "rippa" ut enn hva jeg liker mens jeg andrr dager kan føle meg dvask. Dagsform, mageinnhold, vann i kroppen o.l har mye å si for hvordan en ser ut dag for dag. Dog er forskjellene noen en hovedsaklig kun merker selv

Share this post


Link to post
Share on other sites
Men er ikke dette pga væske balansen bare?:)

Jo, men 02-snapper har helt rett i at det utgjør en vesentlig forskjell på hvordan man ser ut dag for dag. Vrient og se forskjell på vannbloat og høyere fettprosent.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er som folk sier her, vanskelig å se hvor noen ligger på grunn av forholdet mellom muskelmasse og fett. Noen som har mer muskelmasse enn noen andre, men samme fett prosent kan se ganske forskjellige ut. Så blir vanskelig å se, det letteste er nok klype, som er billig og enkelt. Det er bare til å lære seg å bruke den eller få noen som kan det å måle.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...