Jump to content
magerkesam

Tråden for dumme spørsmål!

Recommended Posts

Er så jævlig dårlig på å vite hvilke helligdager som er hva, så here goes: Er alt av butikker stengt på kristi himmelfartsdag? Det vil si nå på torsdag. Hehe........jobberbareibutikkselv ops

Ja, det er helligdag - slik at det blir som en søndag!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Annonse

Jeg har døøøøøødsvondt under beina etter å ha begynt på jobb igjen. Noen gode tips til hva som kan bedre dette? fancy såler eller noe i skoene?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jeg har døøøøøødsvondt under beina etter å ha begynt på jobb igjen. Noen gode tips til hva som kan bedre dette? fancy såler eller noe i skoene?

det vil gå seg til :) første uka er verst:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Må man trene cardio for å gå ned i fettprosent dersom man allerede trener styrke jevnlig og ikke merker fremgang? Ønsker ikke å gå ned i vekt eller miste muskler, men det virker nesten litt umulig å få både i pose og sekk ut fra hva jeg har lest meg frem til.

Edit: skal nevnes at jeg allerede ligger i moderat energiunderskudd på rundt 300 kcal.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Må man trene cardio for å gå ned i fettprosent dersom man allerede trener styrke jevnlig og ikke merker fremgang? Ønsker ikke å gå ned i vekt eller miste muskler, men det virker nesten litt umulig å få både i pose og sekk ut fra hva jeg har lest meg frem til.

Edit: skal nevnes at jeg allerede ligger i moderat energiunderskudd på rundt 300 kcal.

Nei

Det er ingenting magisk ved cardio.

Det man snakker om er at det kommer et punkt hvor du ikke vil bli sterkere selv om du trener styrke, mens du har et underskudd.

Begrepet er jo ganske enkelt leangaining (fra leangains.com), men det er jækla vanskelig.

Om du får underskuddet ditt fra det kaloriske eller cardio er egentlig nesten irrelevant.

(selv om, joda. Det er ofte vanskelig å få i seg nok av det man skal ha i seg hvis man også skal spise lite. )

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ok ok ok... Er det no energi innhold (kcal) i kreatin-kosttilskudd??

i monohydrat er det rundt 400kcal per 100gram.

Altså... ca 20kcal i en scoop. Tror du kan se bort fra det, du ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Jeg har lyst til å lage foccacia, men jeg har bare fin sammalt hvete. Kan jeg bruke kun dette, eller må jeg ha vanlig hvetemel?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jeg har lyst til å lage foccacia, men jeg har bare fin sammalt hvete. Kan jeg bruke kun dette, eller må jeg ha vanlig hvetemel?

Jeg ville gått for siktet hvetemel, i hvert fall en del, på grunn av heving. Focaccia er best når den er skikkelig luftig og saftig, og du får best heving med vanlig mel. Jeg tror også at sammalt mel adsorberer mer vann enn fint mel, så brødet kan bli tørrere hvis du følger en oppskrift beregnet for fint mel

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jeg ville gått for siktet hvetemel, i hvert fall en del, på grunn av heving. Focaccia er best når den er skikkelig luftig og saftig, og du får best heving med vanlig mel. Jeg tror også at sammalt mel adsorberer mer vann enn fint mel, så brødet kan bli tørrere hvis du følger en oppskrift beregnet for fint mel

Det var det jeg fryktet! :p Får komme meg på butikken etterhvert da :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I går glemte jeg å legge skinnet kulturmelk i kjøleskapet. Er ikke vært åpnet og sto ute i 9 timer. Hva tror dere? Kan jeg bruke den eller ikke?

(Spør dere som ikke er så nøye på best før. Jeg bruker gjerne ellers melk som har gått ut på dato to uker etter så lenge den lukter greit og ikke har klumper).

Share this post


Link to post
Share on other sites
I går glemte jeg å legge skinnet kulturmelk i kjøleskapet. Er ikke vært åpnet og sto ute i 9 timer. Hva tror dere? Kan jeg bruke den eller ikke?

(Spør dere som ikke er så nøye på best før. Jeg bruker gjerne ellers melk som har gått ut på dato to uker etter så lenge den lukter greit og ikke har klumper).

Kulturmelk er jo sur i utgangspunktet, så ville ikke sagt det var krise.

Om den ikke er klumpete og er blitt "dårlig" så hadde iallefall jeg brukt den :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...