Jump to content
Tronaldo

Oppskrift for slow cooker / crock pot samletråd

Recommended Posts

Lager noen langsom mat lenger, eller..?

I dag lager jeg pulled pork med øl. :hungry: RIMI hadde svinesteik som snart gikk ut på dato, så da blei det 4 kg svin på halv pris...

Dagens steik er bare på én kg, da. Og den dufta som brer seg over leiligheten er sååå digg.. Bare synd at jeg er forkjøla. :cry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Lager noen langsom mat lenger, eller..?

I dag lager jeg pulled pork med øl. :hungry: RIMI hadde svinesteik som snart gikk ut på dato, så da blei det 4 kg svin på halv pris...

Dagens steik er bare på én kg, da. Og den dufta som brer seg over leiligheten er sååå digg.. Bare synd at jeg er forkjøla. :cry:

Jeg laget noe forrige helg. Bigringe, massevis av rotgrønnsaker, hvitvin, laubærblad og litt slikt. Det smakte greit og luktet veldig godt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lager hver uke,

Lørdagens:

Hjortestykke lagt på toppen av

4 tomater grovt hakket

2 gulrøtter

En håndfull perleløk

Laubærblad

Fersk persille

Nykvernet pepper

Mørkt øl

På low lenge nok til at kjøttet nærmest faller fra hverandre

Lekkert :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Denne burde jo kunne brukes til å koke kraft i og? Legge bein og skinn og innvoller oppi, la det koke over natt og jobb, så har man kraft for noen retter fremover?? Går det?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Denne burde jo kunne brukes til å koke kraft i og? Legge bein og skinn og innvoller oppi, la det koke over natt og jobb, så har man kraft for noen retter fremover?? Går det?

Jepp - det jeg alltid har gjort iaf ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Så bra! Jeg får bare kokt kraft i helger og sånn for vi har gassovn må være der hele tiden. Dette er jo gull. Da kom det en ny ting på ønskelista her i huset. Takk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Har laget myyye mat i crock potten min, og har laget en samleside på FB for oppskrifter. Oversatt mye fra engelske og amerikanske oppskrifter også. Har ikke laget alt jeg har lagt inn enda, men ganske så mye - favoritten til nå er Lasagne med spinat og feta, kylling karri, pulled pork og pulled chicken. Og pinne kjøtt og ribbe, hehe. Søk opp Crock-pot oppskrifter - del og bruk på FB, så kanskje finner du litt inspirasjon. https://www.facebook.com/groups/496747007133627/

Share this post


Link to post
Share on other sites
Har laget myyye mat i crock potten min, og har laget en samleside på FB for oppskrifter. Oversatt mye fra engelske og amerikanske oppskrifter også. Har ikke laget alt jeg har lagt inn enda, men ganske så mye - favoritten til nå er Lasagne med spinat og feta, kylling karri, pulled pork og pulled chicken. Og pinne kjøtt og ribbe, hehe. Søk opp Crock-pot oppskrifter - del og bruk på FB, så kanskje finner du litt inspirasjon. https://www.facebook.com/groups/496747007133627/

Har laget myyye mat i crock potten min, og har laget en samleside på FB for oppskrifter. Oversatt mye fra engelske og amerikanske oppskrifter også. Har ikke laget alt jeg har lagt inn enda, men ganske så mye - favoritten til nå er Lasagne med spinat og feta, kylling karri, pulled pork og pulled chicken. Og pinne kjøtt og ribbe, hehe. Søk opp Crock-pot oppskrifter - del og bruk på FB, så kanskje finner du litt inspirasjon. https://www.facebook.com/groups/496747007133627/

Da har jeg meldt meg inn i gruppa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Crock-pot så jo mega interessant ut! Jeg spiser jo kylling og grønnsaker hver dag, så begynte å bli litt varm i trøyen når jeg så denne! :nailbiting: Noen som har laget wok i den før? Eller blir det tørrere enn moren til Birgitte?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Da har jeg meldt meg inn i gruppa.

Jeg også!

I går lagde jeg forresten linsegryte på nytt, og denne gangen ble den myyye bedre enn forrige gang! Her er oppskriften ca

- 1 kg røde linser (tørre)

- 3 mellomstore løk

- 3 gulrøtter

- 1 enorm søtpotet, eller 2 "vanlige" (gjetter ca 500 gram?)

- 5 kinesiske hvitløk

- 2,5 chili (tok det jeg hadde, 2 grønne og en halv rød)

- 2 stk grønnsaksbuljong

- 4 bokser hermetiske tomater

- noen ts currypaste (kan justeres opp, eller sløyfes, alt ettersom...)

- noen ss ekstra jomfru kokosolje

- 2 grønnsaksbuljongterninger

- saften av en halv lime

- 1 boks kokosmelk

- ekstra vann. Linser trekker til seg MYE vann. Min 5,7 L crockpot ble fylt til randen

- krydder: karri, spisskummen, malte korianderfrø, gurkemeie, salt, pepper. Vær raus

Den blir sikkert enda bedre med litt fersk koriander på toppen!

Skyld linsene. Sleng alt bortsett fra kokosmelk i gryta, sett på low i 8 timer eller mer.

Tilsett kokosmelka til slutt.

Det ble kjempegodt. Og veldig rimelig, hvis man bryr seg om denslags. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Crock-pot så jo mega interessant ut! Jeg spiser jo kylling og grønnsaker hver dag, så begynte å bli litt varm i trøyen når jeg så denne! :nailbiting: Noen som har laget wok i den før? Eller blir det tørrere enn moren til Birgitte?

Tror ikke wok er en veldig god idé. Du kan ikke steike ting i crockpoten, bare koke.

Det mest wok-aktige jeg har lagd var en slags thaigryte med kylling, kokosmelk, karripasta, hermetiske tomater, vannkastanjer, minimais, rødløk, paprika, vårløk... osv. Det er bare fantasien som setter grenser. Men det blir ikke akkurat crunchy i crockpoten ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Crock-pot så jo mega interessant ut! Jeg spiser jo kylling og grønnsaker hver dag, så begynte å bli litt varm i trøyen når jeg så denne! :nailbiting: Noen som har laget wok i den før? Eller blir det tørrere enn moren til Birgitte?

Du kan ikke wokke i crockpotten.... Men langtidskoking er gull, sett på kyllingfilleter før du drar på jobb, og så er de ferdige når du kommer hjem eller lag kyllinggryte av ett eller anna slag

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Mine kyllingfileter har aldri blitt tørre. Dette her gjorde jeg i går:

  • legg i fem kyllingfileter (ferske eller tinte)
  • ha i ca. 5 del kyllingbuljong\kraft\annen ønskelig væske ;)
  • masse krydder av eget ønske (jeg brukte tacokrydder i går)

Sett slow cookern på LOW i 4 - 6 timer. Ta ut kyllingfiletene, riv i fillebiter med gafler og putt den oppi slowcookern igjen. La kjøttet suge opp krafta. Kjøttet mitt lå i et par timer i krafta i går siden gubben spiste middag mens jeg var borte. Jeg spiste da når jeg kom hjem igjen. SUPERDIGG :D

Du må huske å klemme av væska mens du tar ut kjøttet.

Hvis det her blir tørt så gjør du noe feil :p

Lot du kyllingen stå noen timer etterpå du hadde tatt det ut og inn igjen på low :-)?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lot du kyllingen stå noen timer etterpå du hadde tatt det ut og inn igjen på low :-)?

Ja den sto vel et par timer eller noe. Men den må ikke stå så lenge. Det bare passet sånn.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ja den sto vel et par timer eller noe. Men den må ikke stå så lenge. Det bare passet sånn.

Min har stått i ca 5 timer nå, så blir den stående i minst 3 timer til ettersom at det snart er tid for trening :p . (Første gang jeg lager)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Min har stått i ca 5 timer nå, så blir den stående i minst 3 timer til ettersom at det snart er tid for trening :p . (Første gang jeg lager)

Det går nok veldig fint

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...