Jump to content
Tronaldo

Oppskrift for slow cooker / crock pot samletråd

Recommended Posts

Jeg tror faktisk du har rett.... Men står de alle nedstøvet i fitnessskapene om 2 år?

Min titt inn i krystallkulen er at de kommer til å bli like fast inventar som matbokser i plast. Å effektivisere bort matlaging har alltid vært høyt prioritert i fitnessland, og så fort man slutter å spise tørr og ihjelstekt kylling uten noen særlig ekstrainnsats går man ikke frivillig tilbake til det.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Guest Jester
Ingen som har noen magisk løsning på hvordan unngå tørr pulled chicken? 6 timer istedenfor 8?
Er ikke minste settingen 93 grader eller noe? Vil tro det uansett er noe for varmt for å få saftig kylling. Men du kan jo prøve å redusere vannet som er igjen og tilsette tilbake i bollen med kjøttet?

Mitt best tips (da jeg selv ikke har slow cooker enda) er å tagge inn en rutinert ringrev i slow cookingkretsen på Vestlandet. ubertass

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det kjennes tørt ut fordi muskelfibrene er totalt sarvet av varmebehandlingen. Det kommer ikke til å bli noe bedre med mindre man kutter ned koketiden.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Jester

Kyllingfilet er jo ikke akkurat noe som egner seg til langtidssvarming om saftighet er det man er ute etter da det er så magert. Det er en grunn til at "pork butts, Briskets, ribs og lignende feite kjøttstykker brukes til "low and slow", mens kyllingbryst og ytre/indrefileter etc gjerne er "hot and fast".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Selve kjøttet går til helvete når temp er over 70 grader. Jo mer fett og bindevev, jo mer kan man da kompensere. Derfor indrefilet ikke vil virke, mens forskank er gull

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg skjønner ikke hvordan kyllingen deres blir tør! Min ble bare strimlete, ikke veldig tørr. Ikke våt heller. Jeg gjorde ikke noe spesielt, bare tilsatte vann til nesten over kyllingen. Hadde en del salt i da...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viste seg at familien hadde hatt slow cooker i mange år. Men omtrent aldri blitt brukt.

Så da var det jo bare å "stjele" den med seg, og sette igang.

Gårsdagens rett ble kylling, sammen med alt mulig som var i skapet.

1535024_10153806573170455_1644941148_n.jpg

1510610_10153806730730455_1761710627_n.jpg

Dagens rett er da Ytrefilet, som bare ble brunet i steikepanna og lagt oppi sammen med brun saus. Så dette blir jo Sosekjøtt. Så får det bare ligge å kose seg de neste 6-7 timene.

D:1606398_10153809325065455_248952012_o.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lagde en kjøttsaus forrige uke:

  • 2 pk (1400 gram ) karbonadedeig brukes i steikepanna
  • 3 løk finhakkes
  • masse sopp
  • masse cherrytomat delt i to
  • stangselleri
  • hvitløk
  • et par bokser med hakka tomater
  • grønnsaksbuljong til det blei nok væske
  • masse forskjellig krydder som timian, salt, pepper, cayenne osv. Ta det du liker jeg husker ikke hva jeg hadde oppi

Enkelt og godt.

Dette putra i 6 timer på low. Den siste halvtimen skrudde jeg opp på high og hadde i pasta. DIGG :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Lagde en kjøttsaus forrige uke:

  • 2 pk (1400 gram ) karbonadedeig brukes i steikepanna
  • 3 løk finhakkes
  • masse sopp
  • masse cherrytomat delt i to
  • stangselleri
  • hvitløk
  • et par bokser med hakka tomater
  • grønnsaksbuljong til det blei nok væske
  • masse forskjellig krydder som timian, salt, pepper, cayenne osv. Ta det du liker jeg husker ikke hva jeg hadde oppi

Enkelt og godt.

Dette putra i 6 timer på low. Den siste halvtimen skrudde jeg opp på high og hadde i pasta. DIGG :D

Kjøttsausen skal jeg ikke klage på, den hørtes riktig så ut den(:

men er det ikke litt lenge å koke pasta i en halv time?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kjøttsausen skal jeg ikke klage på, den hørtes riktig så ut den:)

men er det ikke litt lenge å koke pasta i en halv time?

Nei, jeg smakte på den underveis, og siden en del av varmen slipper ut når man åpner lokket så måtte den være nedi såpass lenge. Normalt ville jeg ikke kokt den så lenge haha.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vi har kjøpt oss en Slow Cooker. Vi hadde 1,2 kilos oksestek, som vi gledet os til å prøve. Den sto i 6 timer på den laveste temp. Men det ble tørt..det samme gjorde vi med kyllingfilet ..Tørt!

Vi hadde i væske og vi løftet ikke på lokket...iallefall ikke da vi prøvde med kyllinfilet.

Hva kan vi ha gjort galt?..Noen tips? :) :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det kan hende dere brukte feil del av kua,prøv svineknoke eller høyrygg eller bog;spesifiser til butikkfolket at du skal ha noe du skal koke livskiten ut av,og trenger noe med masse sener og fett. Da burde det bli bra

Share this post


Link to post
Share on other sites
Det kan hende dere brukte feil del av kua,prøv svineknoke eller høyrygg eller bog;spesifiser til butikkfolket at du skal ha noe du skal koke livskiten ut av,og trenger noe med masse sener og fett. Da burde det bli bra

Åja..det kan hende :) takk skal du ha :)

...men feil del av kyllingfileten..det skal vel godt gjøres :-D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Så vidt jeg har fått med meg så er det et poeng å fylle opp slow cookeren ca. 3/4 for at resulatet skal bli bra. Hvis det blir for lite mat oppi så blir det fort tørt. Hvis kjernetemperaturen blir for høy så blir kjøttet tørt uansett hvor sakte det tilberedes. Det finnes fancy slow cookere med integrert steketermometer, sikkert pjaktisk.

Kyllingfilét blir jo dødstørt bare du steker den litt for lenge, så det er ikke rart at det blir tørt i slow cooker. Magert kjøtt tåler ikke mye oversteking. Jeg har aldri fått bra resultat med kyllingfilét i slow cooker. Kyllinglår er bedre pga. høyere fettinnhold.

Jeg får meg uansett ikke til å kjøpe vanlig kyllingfilét lenger, da 99% av kyllingproduksjon er nasty shit. Nå går det i kyllingbryst fra Stange som stekes i panne og etterstekes i ovn med steketermometer, evt. med noe oste/urtefyll og skinke/bacon rundt.

-edit-

Svinebog funker bra i slow cooker (y)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Åja..det kan hende :) takk skal du ha :)

...men feil del av kyllingfileten..det skal vel godt gjøres :-D

Som Tronaldo sier. Kyllingfilet kommer alltid til å bli tørt.

Jeg skreiv en bitteliten post om det tidligere i tråden.

Magert kjøtt, med lite bindevev, tåler ikke langtidsbehandling. (Joda, man kan flisespikke, men regner med at dere andre matinteresserte skjønner hovedpoenget)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...