Jump to content
Tronaldo

Oppskrift for slow cooker / crock pot samletråd

Recommended Posts

Jeg har laget meg en suppe grytr ting nå, lukter i alle fall himmelsk. Er så lei av egg til frokost, så måtte finne på noe annet. Suppegryte tingen til frokost, kylling salat til lunsj.

Har ikke helt dreisen på greiene enda da..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Jeg fikk min i posten allerede fredag, lørdag laget jeg kylling chop suey i den og det gikk knirkefritt! Anbefales!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jeg fikk min i posten allerede fredag, lørdag laget jeg kylling chop suey i den og det gikk knirkefritt! Anbefales!

Har du oppskrift på den? :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jeg bruker sous vide mye. Noen som har erfaring med begge som vil anbefale crockpot vs sous vide?

Sous vide krever litt mer forarbeide siden du må vakumpakke kjøttet, ha vann i sirkulatoren, men til gjengjeld har du mye bedre kontroll på tempetaturen, så sousvide er brukandes til fler forskjellige ting, fra grønnsaker til eggerøre til andebryst og indrefilet til spareribs og bibringe.

slow cookers er nok igjen hakket enklere; legg maten oppi, tilsett væske, skru på ønsket innstilling, på med lokket og gå:p men temperaturene er forhåndsinnstillt, og satt ganske høyt i forhold til sous vide, så den egner seg bra til gryteretter og stuinger og sånn.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hva skjer her.... 2 pakker solvinge kyllingbrøst i cookern, med en skvett vann og krydder.. 600g per pakke. = 1200 g..

4-5 timer etterpå tar jeg ut sakene, river det opp og har...............760gram.. WTF ... 0o

tenkte og fordele dette i poser på 200gram "tørr" kylling i hver..... WTF .. wtf..what da fok.. ?

kan ikke være 500gram vann liksom tenker jeg.. o0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Har du oppskrift på den? :D

Ja.. men dessverre ikke nøyaktige mål på alt ;)

Jeg skar opp kål, gulrøtter, løk, purre, stangselleri, blomkål, brokkoli og kålrabi og la oppi, det dekket vel opp til 1/3 av formen. Strødde over 1 dl jasminris (sørg for at risen ikke kommer på toppen for da koker den ikke skikkelig), buljong, ingefærpulver, hakket hvitløk, soyasaus, et ørlite dryss sukker, salt og pepper. Så helte jeg over 4 dl vann og blandet litt. 4 krydrete kyllingfileter på toppen av grønnsakene (har lurt på om jeg bør legge dem oppi frosne når jeg skal koke på 8 timer så de ikke blir tørre). Rett før servering kan du røre inn etpar spiseskjeer brun Maizena - ikke gjør dette før koking, da går det i bunnen..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hva skjer her.... 2 pakker solvinge kyllingbrøst i cookern, med en skvett vann og krydder.. 600g per pakke. = 1200 g..

4-5 timer etterpå tar jeg ut sakene, river det opp og har...............760gram.. WTF ... 0o

tenkte og fordele dette i poser på 200gram "tørr" kylling i hver..... WTF .. wtf..what da fok.. ?

kan ikke være 500gram vann liksom tenker jeg.. o0

JO.... dessverre... %&#¤%& irriterende...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ja.. men dessverre ikke nøyaktige mål på alt ;)

Jeg skar opp kål, gulrøtter, løk, purre, stangselleri, blomkål, brokkoli og kålrabi og la oppi, det dekket vel opp til 1/3 av formen. Strødde over 1 dl jasminris (sørg for at risen ikke kommer på toppen for da koker den ikke skikkelig), buljong, ingefærpulver, hakket hvitløk, soyasaus, et ørlite dryss sukker, salt og pepper. Så helte jeg over 4 dl vann og blandet litt. 4 krydrete kyllingfileter på toppen av grønnsakene (har lurt på om jeg bør legge dem oppi frosne når jeg skal koke på 8 timer så de ikke blir tørre). Rett før servering kan du røre inn etpar spiseskjeer brun Maizena - ikke gjør dette før koking, da går det i bunnen..

Kyllingen skal jo i utgangspunktet ikke bli tørr når den tilberedes i slowcooker :) Trur det ikke er anbefalt å bruke frosne varer, pga keramikken ikke tåler kjappe temperatur forandringer.

Hvordan vasker dere keramikk bollen? Står at man ikke skal bruke skuremiddel eller skurekost. Har brukt myke siden på svampen og varmt vann, men føler at det ikke tar bort lukta av kyllingen.

Har allerede laget to batcher med strimlet kylling, skal ha det til lunsj fremover, namnam!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har nå laget to batches med pulled chicken. Første var drittørr, men god, andre ble laget med en paste som jeg hadde kjøpt feil, og denne var forholdsvis fuktig, men smakte jævlig. Dersom jeg skal holde meg på 0karb, hva kan jeg gjøre for å få en fuktigere pulled chicken? Må jeg til med fett og karbs, eller er det håp for at dagene med psmf skal bli lettere?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvis du legger filetene i 16%saltvann/lake i 24 timer (brining) så vil du binde opp mye at saften i filetene. skyll de og tilbered som normal. Er usikker på om det funker ved slow Cooking,men funker perfekt i sous vide etc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

16% saltlake? blir ikke det utrolig salt kylling? havet er jo 5% salt, og er ikke mange som kan drikke havvann.

eller er det så lite brine som finner veien inn at det er NP?

vil uansett anbefale brines med 2-1 forhold salt-sukker for å runde av litt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ooops... mente seff 6% saltlake, bra noen er våkne her (y)

Blir ikke markant salt synes jeg, det jeg er usikker på er om slow cook prosessen vil fjerne saftene igjen, må vel handle en slow cooker og teste he he.

Nå i etterdønningene etter jul så er det jo mye billig kalkunbryst og halve fugl å få kjøpt, er perfekt å brine disse, blir myye saftigere.

Se ellers her for eks, Heston B: http://www.youtube.com/watch?v=EgU-WycA54I

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kyllingen skal jo i utgangspunktet ikke bli tørr når den tilberedes i slowcooker :) Trur det ikke er anbefalt å bruke frosne varer, pga keramikken ikke tåler kjappe temperatur forandringer.

Hvordan vasker dere keramikk bollen? Står at man ikke skal bruke skuremiddel eller skurekost. Har brukt myke siden på svampen og varmt vann, men føler at det ikke tar bort lukta av kyllingen.

Har allerede laget to batcher med strimlet kylling, skal ha det til lunsj fremover, namnam!

Det er ikke et problem at kyllingen er frossen, alt er jo kaldt når kokeren settes på :) Den ble faktisk litt for tørr (etter min smak). Jeg kommer ikke til å dele opp filetene heller, jeg er jo fremdeles i testfasen så det blir nok litt prøving og feiling ;)

Jeg har vasket den med Zalo. Men jeg er allergisk mot å finlese bruksanvisninger da. Tror ikke jeg vil føle meg komfortabel med å vaske uten såpe; kanskje jeg skal unngå å bruke mye såpe og bruker ikke hard skrubb.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dette er en sinnsykt mye fetere fitnesstrend enn speltlumper og WR-up-bukser.

Jeg kjører oldschool i jerngryte i stekeovn, men ulike matinnspill er alltid kjekt å ha!

Om et år har hele fitnessnorge slow cookers. Må bare kjøre på med noen flere oppskriftssaker!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...