Jump to content
JuneJorgensen

Søtpotet. Trenger tips!

Recommended Posts

Fortsetter under...

Annonse

Guest

Når jeg var på ferie i Tyskland i sommer, fikk vi den ene kvelden servert en type søtpotet purè (Süßkartoffelpüree) sammen med en type rødt kjøtt som jeg ikke husker navnet på, det var utrolig mørt. Og dette er noe av det beste jeg har spist i år :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Litt olive olje og rosmarin og hvitløk dryss over- stek i oven (vi skjær dem i båter eller rundinger eller noe) stek til de begynne å blir mørt. De blir fort brent, så pass på ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fruen min og jeg er kjempeglade i søtpoteter. De gjør veldig god nytte som erstatning for pommes frites! Og det er langt sunnere.

Skjær søtpoteter i strimler (pommes frites style). Legg de i en bolle, hell over litt rapsolje og strø over litt salt og pepper etter ønske. Bland det godt så olje og krydder havner på alle strimlene. Hell det over på en langpanne med bakepapir, og sett i stekovnen på 200-220 grader i 30-40 minutter.

Eventuelt kan man lage en veldig god søtpotetmos. Lages på samme måte som man lager hjemmelaget potetmos med vanlige poteter, bare med søtpoteter istedet.

Det hender også vi lager søtpotet quesadillas - en veldig god vegetarisk rett med søtpotet og bønner :) Skal se om jeg finner oppskriften til deg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

D

Fruen min og jeg er kjempeglade i søtpoteter. De gjør veldig god nytte som erstatning for pommes frites! Og det er langt sunnere.

Skjær søtpoteter i strimler (pommes frites style). Legg de i en bolle, hell over litt rapsolje og strø over litt salt og pepper etter ønske. Bland det godt så olje og krydder havner på alle strimlene. Hell det over på en langpanne med bakepapir, og sett i stekovnen på 200-220 grader i 30-40 minutter.

Eventuelt kan man lage en veldig god søtpotetmos. Lages på samme måte som man lager hjemmelaget potetmos med vanlige poteter, bare med søtpoteter istedet.

Det hender også vi lager søtpotet quesadillas - en veldig god vegetarisk rett med søtpotet og bønner :) Skal se om jeg finner oppskriften til deg.

er omtrent hva jeg mente også- men du skriver bedre norsk enn meg også kan du bruk rosmarin og hvitløk krydder i tillegg til salt og pepper- blir kjempe godt sammen smak ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Søtpotetquesadillas:

- 1 boks sorte bønner

- 1-2 store søtpoteter

- 1 gul løk

- Meksikansk chilipulver

- Spisskummen (krydder)

- Revet ost (kan droppes om ønskelig)

- 3 store tortillalomper (kan benytte fullkornvariant om ønskelig)

Skrell søtpotetene og del de i terninger. Ha de i en ildfast form sammen med oppskjært løk. Hell over litt rapsolje, salt og pepper. Sett det i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter, eller til potetbitene er møre.

Skyll de sorte bønnene, og krydre de med chilipulver og spisskummen (hell godt på).

Når potetene er ferdige, så bruk en potetmoser og knus løk og poteter til en slags grøt/mos. :)

Legg revet ost på halve tortillaen, "smør" på søtpotetmos og legg et lag med bønner over. Strø litt revet ost på toppen igjen, og brett tortillaen over. Stek i panne på medium varme til de blir lett brune, og innholdet virker smeltet.

Serveres med rømme og salsa.

Enjoy!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nå vet ikke jeg hva biorytme er, men jeg spiste en utrolig god høstrisotto med søtpotet, bacon, rosmarin og serranoskinke for ikke så lenge siden. Utrolig godt :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...