Gå til innhold

Hvorfor har poteten høy glykemisk indeks....


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Struktur/kompakthet. Den er ikke den enkelte polysakkariden som bestemmer høy/lav GI. Tenk deg en rå potet og en kokt potet, de har forskjellig struktur, og dermed også ulik nedbrytningshastighet i fordøyelseskanalen.

Aaa, da skjønner jeg det! Tusen takk! :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Nå spiser jo ikke folk som regel kun poteter i et måltid. Men dor en blodsukker-stigning så er det uansett total mengde karbohydrat som først og fremst har betydning. Men litt her og litt der. Er du maskin så spis poteten rå da mengden amylose (alpha 1,4) er dominant, som bidrar til en ikke-nedbrytbar struktur. :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...