Jump to content
02-snapper

Det du IKKE spiser

Recommended Posts

Mhm. Jeg skjønner den selvfølgelig, og for meg så var det vanskelig å greie "switchen" til å bare se på mat som mat.

Ting som så ekle ut hadde jeg ikke lyst til å spise, fordi... ekkelt.

Men når jeg innså hvor mye god mat jeg missa, så var det å tvinge meg selv til å switche. Å aktivt smake.

Jeg kan enda ta meg sjæl i å tenke for mye over hva jeg spiser, og så miste lysta på den retten... men det skjer sjeldnere og sjeldnere.

Eksempelvis rakfisk. Jeg elsker rakfisk... Men jeg greier som regel ikke spise mer enn to porsjoner, for plutselig så "går det opp for meg" hva jeg spiser og at det virker ekkelt og sånt.. Det er litt som å møte veggen når man driver med cardio.. Plutselig er det bare nok.

Et annet eksempel er melormer. Iallefall her i landet, eller den vestlige verden generelt, så er jeg blant det mindretallet som spiser melormer..

Men det var jævlig vanskelig første gangen jeg skulle smake, for man veit jo hva det er... man har sett dem.. Det er stor "æsjfaktor".. men det er godt, hvis man gir det sjangsen.

(når jeg tenker meg om, så er ikke ål som abbor.. men det var det jeg umiddelbart kom på, så jeg skreiv det... burde brukt lenger tid på å finne ut hva det smaker som, men står det stille så står det stille)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Før var jeg kjempe kresen og levde omtrent på makaroni med ketchup, var veggis og hadde generelt et litt forstyrra syn på mat. Så tok jeg treninga mer seriøst og begynte å spise kjøtt for å få orden på kostholdet igjen. Nå spiser jeg omtrent alt jeg kommer over, og elsker å prøve ut nye ting. Sålenge det ikke er farlig tar jeg utfordringen med å iallefall smake på det før jeg sier "liker ikke". Mange ting som er gufne når man vet hva det er, men så får man en god mestringsfølelse når man er tøff nok til å prøve :) Har ikke prøvd ut melormer enda, og det spørs vel om jeg hadde vært så begeistret , men ellers er jeg enig ;) Mye man går glipp av dersom man ikke gir det en sjanse.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Det "må" da være pga utseendet?

For snegler er jo fantastisk digg, og smalahove er jo noe av det beste vi har her til lands. Ål er jo, smaksmessig ikke så langt fra abbor (syns jeg, da).. så der ser jeg ikke at det er smaken som skal være veldig rar.

Nei, ikke egentlig. Har prøvd ål, snegle og smalahove... og... nei, I won't repeat. :D

Prøver som regel det meste.. har spist f.eks fruit bat, barracuda og mange andre rare ting, så det er ikke pga utseendet.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nei, ikke egentlig. Har prøvd ål, snegle og smalahove... og... nei, I won't repeat. :D

Prøver som regel det meste.. har spist f.eks fruit bat, barracuda og mange andre rare ting, så det er ikke pga utseendet.

Oo, du har smakt flyvende hunder? Awesome.

Har ikke fått muligheten til det, selv. (merkelig nok? :p )

Men barracuda har jeg jo fått i meg. Men de har jo allerede utseendet med seg. De er jo som ei sexy gjedde ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Veit ikkje om det er noko eg absolutt ikkje et, men eg et svært sjelden:

Sennep

Lutafisk

Chips (sjokolademann her :D)

Ribbe (inb4 negs)

Smågodt (men ikkje fordi eg ikkje likar det)

Fårikål

Rømmegraut

Blautkaka (bløtekake)

Eple (allergi)

Valnøtter (allergi)

Kjem ikkje på meir i farta :p

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaviar: fordi det har litt merkelig konsistens og ikke har noen tyggemotstand

Rekerogn: fordi det kiler i ganen og ikke har tyggemotstand.

Farseprodukter (unntatt medisterkakene til mamma): Jeg liker det ikke. Ofte litt for myke og salte syns jeg.

Fiskepudding: Igjen dette med tyggemotstand.

Blekksprut: jeg nekter å tro at de som sier at dette smaker godt er ærlige med seg selv og omverdenen.

Gammelost: skulle gjerne likt det for proteininnholdet er svært høyt (50%), men smaken da...

Men igjen: Før likte jeg ikke brunost fordi jeg syns det kilte i ganen, jeg likte ikke egg i noen form (stekt,omelett,røre,kokt) pga konsistensen, oliven, reker, majones og kokt skinke var også helt uaktuelt å innta, og nå idag spiser jeg alt dette med stor glede, så hvem vet; kanskje jeg blir en hardbarka farse- og blekksprutelsker om noen år :D (lets hope not)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kaviar: fordi det har litt merkelig konsistens og ikke har noen tyggemotstand

Rekerogn: fordi det kiler i ganen og ikke har tyggemotstand.

Farseprodukter (unntatt medisterkakene til mamma): Jeg liker det ikke. Ofte litt for myke og salte syns jeg.

Fiskepudding: Igjen dette med tyggemotstand.

Blekksprut: jeg nekter å tro at de som sier at dette smaker godt er ærlige med seg selv og omverdenen.

Gammelost: skulle gjerne likt det for proteininnholdet er svært høyt (50%), men smaken da...

Men igjen: Før likte jeg ikke brunost fordi jeg syns det kilte i ganen, jeg likte ikke egg i noen form (stekt,omelett,røre,kokt) pga konsistensen, oliven, reker, majones og kokt skinke var også helt uaktuelt å innta, og nå idag spiser jeg alt dette med stor glede, så hvem vet; kanskje jeg blir en hardbarka farse- og blekksprutelsker om noen år :D (lets hope not)

Takk for tipset, da skal det handles gammelost i morra (y)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Enkelte folk må ha et veldig kjedelig kosthold, klart sundt men kjedelig.

Jeg spiser alt, faktisk så tygger jeg akkurat nå på litt skjokolade før jeg skal steke med 3 feite egg og ha på brødskiva med litt dressing, sammen med en proteinshake og litt annet kosttilskudd stæsj. yolo (ironiyolo)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kjenner at denne tråden provoserer meg! så mye god og bra mat som blir "æsjet og Fysjet" til :(

Hvorfor det? Liker man det ikke så liker man det ikke. Jeg kan ikke bare magisk like fårikål. Sorry meg, men det syns jeg ikke er godt. Hvis ejg ikke hadde smakt det og sagt æsj hadde det vært en helt annen sak ;) Det er bare barnslig.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Brød, pasta og glutenholdige produkter (pga cøliaki, og de glutenfrie alternativene er virkelig ikke gode..)

Majones

Sylteagurk

Kaviar

Blåmuggost

Oliven

Sukkerholdige drikkevarer (brus, juice etc - av samme grunn som dere andre; hva er vitsen når det finnes sukkerfrie alternativer? :))

Og sist men ikke minst - Dravle! Fy søren.. Ble lurt til å spise det en gang da jeg ble fortalt at det var hjemmelaget karamellpudding. Hands down det jævligste jeg har smakt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...