Jump to content
Magnus

Trening etter å ha gitt blod

Recommended Posts

Var litt usikker på hvilket underforum denne passet best i, så moderatorer får bare flytte om dette ble feil.

Hvorfor blir det anbefalt å vente med hard fysisk trening etter å ha gitt blod?

Jeg skjønner at to av grunnene er nedsatt yteevne og en fare for at stikket kan begynne å blø igjen. Men er det egentlig noen farer forbundet med å trene ganske tidlig etter å ha gitt blod, eller bare at en kanskje ikke klarer å yte like godt som ellers?

Finner ganske mye forskjellig informasjon når jeg søker om dette på nettet, noen hevder at en bør vente i 72 timer mens andre mener det går helt fint å trene så lenge en føler seg frisk og opplagt. Det er jo veldig individuelt hvordan en reagerer på tapping.

"Du bør ikke utsette deg for kraftige anstrengelser f.eks hard trening samme dag som du gir blod. Normalt tar det noen dager fra blodgivning til du har full fysisk yteevne. Røde blodceller transporterer oksygen og etter tapping vil den totale kapasiteten for oksygentransport være litt redusert inntil nye røde blodceller erstatter tapet."

http://www.unn.no/nye-blodgivere/category9404.html]UNN

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Fare for å bli svimmel og besvime tror jeg. Jeg har selv spilt håndball samme dag, men i dag så tok jeg treningen før tapping:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ble en halvannen times relativt tung økt. Ikke noe problem for meg, men har vært noe helt vanvittig trøtt senere på dagen!

Tror rett og slett at en bare må lytte til kroppen sin, som i så mange andre situasjoner :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Som det ble nevnt over her; det er vel ikke direkte farlig å trene etter blodtapping i seg selv. Men mange opplever å bli veldig svimmel, og det er kanskje ikke like kult å besvime midt i knebøyen :p

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Guest

Jeg var og tappet meg for blod idag, (første gangen), jeg har ikke hatt ork til å trene idag, vært veldig slapp og var litt svimmel med en gang. Men så har jeg veldig lav hvilepuls og lavt blodtrykk, så det har nok en sammenheng der. Men tror det er veldig individuelt, føler man seg frisk som en fisk så gjør det nok ikke noe å trene litt :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nå har ikke jeg peiling på hvor lang tid det tar før kroppen har produsert de tapte blodcellene, men i og med at det fjernes en del røde blodceller (de som frakter oksygen), så ville jeg anta at man har et redusert oksygenopptak i en viss periode. Mao, vil man ofte føle seg svimmel og ikke være så godt rustet til å drive kardio som normalt...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
Har gåd på fjellet med tung paraglider 1 time etter tapping. ingen problem. skal sies at hun ville ikke anbefale meg å gå, men kunne heller ikke si at det var en dum ide. med mye vann og noen bananer er det bare å peise på! :)

Hvor lang tid tok det før du var i luften, da?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...