Gå til innhold

3k+ cooper innen vår 2014, mulig?


Anbefalte innlegg

Hei, jeg er en gutt på 18 år. På nåværende tidspunkt løper jeg vel 2.1k på 12 minutter, noe som er fryktelig dårlig. Målet mitt innen mai 2014 er å kunne løpe 3k+ på 12 min - er dette mulig, og isåfall: hvilke(n/t) treningsmetode/program vil være mest effektiv for å oppnå målet?

Stats: 195 cm, 120 kg (er ganske feit, jobber med saken :p)

På forhånd, takk!

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Vektnedgang burde ,som du sier ,være et punkt på agendaen, ellers er det nå en gang slik at du bare blir flink i det du aktivt driver med,så vil du løpe raskere på 12 min, ja da må du løpe 12minuttersløp og prøve å løpe lengre over tid.

Hva med en miks av vektnedgang, styrketrening i beina/rumpe, 12minuttersløp, intervall, og langdistanse? Så evt begynne å spisse inn formen mot 12minløp når testdato begynner å nærme seg?

Om det er mulig,er det bare du som avgjør. Mange mennesker som har fått til langt mer utrolige prestasjoner ,fordi de ikke hørte på folkene rundt seg som sa det ikke lot seg gjøre;)

Go go !

Lenke til innlegg
Del på andre sider

For min del var det en blanding av intervall og langkjøring som gjorde sitt for meg. Nå har jeg aldri sett på 3k tiden min, men 5k tiden min er på under 20 min. Så kjapt regnet så er 3k på ca. 12 min.

Jobbet meg opp fra å jogge på 8 km/t og med små oppjusteringer hele veien så tok det ikke lange tiden før snittfarten min lå på 12 km/t. Fra der var ikke overgangen videre opp i fart så stor :)

Mitt beste råd er å øke med f.eks 8,2-8,4 osv med jevne mellomrom til ønsket fart er oppnådd. På den måten så blir ikke fartovergangen så stor og det er lettere for både pusteteknikken og løpeteknikken å følge med. For med rett løpeteknikk så er plutselig ikke fart noe problem lenger. Men gi det tid og ikke stress med det. Progresjonen kommer raskere enn du aner, men med tålmodighet så er det midnre risiko for skader etc.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
  • 8 måneder senere...

Annonse

  • 4 måneder senere...

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...