Gå til innhold

Hva steker dere maten i ?


Anbefalte innlegg

Blanding av meierismør og olivenolje. Litt kjipt å steke med høy varme med olivenolje, men bruker jeg cocosa blir maten svidd og stekepanna ødelagt. Cocosa tåler høyere stekevarme my ass.

Er ikke bare fordi du bruker høyere varme når du steker med cocosa? Smør blir jo nøttebrunt lenge før cocosa når rykepunktet.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

  • Svar 160
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Populære innlegg

Selv foretrekker jeg å bruke tiden min på å forbanne lavkarbofanatikere fremfor å lage eget smør.

Bruker som oftest stekepanna...

Meierismør, best på smak og tåler høyere varme enn oljer.

Annonse

Syns det er skremmende mye oljer ute og går (steker?) her. Flytende oljer tåler jo mindre varme. Kokosolje, palmeolje og meierismør tåler varme best, i tillegg til jordnøttolje. Palmeolje er jo diskutert hvorvidt den faktisk er bra eller ikke

Olivenolje og delvis rapsolje tåler noe oppvarming, men ikke sterk varme Ekstra virgin olivenolje og kaldpresset rapsolje er ikke til steking. Bruk de raps- og olivenoljene som er laget for steking. Det er de oljene som ikke er merket med x-virgin eller er merket med at de er til steking. Solsikke, mais og soyaolje burde vi ikke bruke til steking siden oljens egenskaper forandrer seg ved temperaturutsetting.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Syns det er skremmende mye oljer ute og går (steker?) her. Flytende oljer tåler jo mindre varme. Kokosolje, palmeolje og meierismør tåler varme best, i tillegg til jordnøttolje. Palmeolje er jo diskutert hvorvidt den faktisk er bra eller ikke

Olivenolje og delvis rapsolje tåler noe oppvarming, men ikke sterk varme Ekstra virgin olivenolje og kaldpresset rapsolje er ikke til steking. Bruk de raps- og olivenoljene som er laget for steking. Det er de oljene som ikke er merket med x-virgin eller er merket med at de er til steking. Solsikke, mais og soyaolje burde vi ikke bruke til steking siden oljens egenskaper forandrer seg ved temperaturutsetting.

Aldri hørt noe om at man ikke bør bruke solsikkeolje til steking. Har hvertfall fungert i vår familie i mange år :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

Aldri hørt noe om at man ikke bør bruke solsikkeolje til steking. Har hvertfall fungert i vår familie i mange år :)

Sitat American Journal of Clinical Nutrition

Det ble konstatert at vanlige planteoljer som solsikkeolje blir betraktelig forringet under steking. Det dannes unaturlige forbindelser mellom fettsyrene som anses å være helseskadelige. Jo høyere temperatur under steking, og jo lenger man steker, desto flere skadelige stoffer. Enda verre blir det hvis man i tillegg varmer opp oljen flere ganger. Stoffene fordamper nemlig ikke, de forblir i oljen.Som forventet fant forskerne klare sammenhenger mellom høyt blodtrykk og overvekt, diabetes, kjønn og alder. Men etter å ha korrigert for disse faktorene, fant man også en betydelig sammenheng mellom mellom solsikkeolje og forekomst av høyt blodtrykk. Hos dem som brukte olivenolje til steking, fant man ingen slik sammenheng.

Lenke til innlegg
Del på andre sider
Hvorfor sluttet du med solsikkeolje? Hørte du også at det var farlig?

hehe. ja siden sånn type olje med lite metta fett harskner når man steker på høy varme. Så bruker heller ikke rapsolje eller olivenolje.

cocosolje har kun mettet fett. men er kun mellom-bindinger ellerno, så det er sunt ^^

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...