Jump to content
Smurfen

Hva steker dere maten i ?

Recommended Posts

Hva bruker dere til å steke kyllingfilet/kjøtt osv i ? Ser att noen bruker spray ? hvilken ?

Skal til sverge på fredag, så hadde vert greit å vite om dem har noen gode oljer der som er vært og kjøpe =D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Faktisk så koker jeg kyllingfilet :p Mulig det hørest rart ut, men jeg syntes den bevarer saftigheten, da kylling filet inneholder lite fett og kan fort bli tørt. Den hadde sikkert ikke tatt "skade" av et par minutter i stekepanna etterpå - da pleier jeg å steke den i en tørr panne ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Faktisk så koker jeg kyllingfilet :p Mulig det hørest rart ut, men jeg syntes den bevarer saftigheten, da kylling filet inneholder lite fett og kan fort bli tørt. Den hadde sikkert ikke tatt "skade" av et par minutter i stekepanna etterpå - da pleier jeg å ikke bruke noenting :)

Det var egentlig ikke dumt du! Hvor lenge koker du dem da ? Genialt vist man skal lage 5 kilo og dele opp i porsjoner og fryse!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg koker, dvs halvveis trekker. Koker de for hardt, virker det som en del proteinstoffer trekkes ut og det hele blir til en suppe. Men jeg koker/trekker de til de blir helt hvite, og så litt til. Jeg kontrollerer de ved å dele en av de største filetene i to der de er tykkest, for å se om de er kokt helt inn til kjernen. Hvor lenge det tar, vet jeg ikke. Må nesten bare prøve seg frem ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Jeg koker, dvs halvveis trekker. Koker de for hardt, virker det som en del proteinstoffer trekkes ut og det hele blir til en suppe. Men jeg koker/trekker de til de blir helt hvite, og så litt til. Jeg kontrollerer de ved å dele en av de største filetene i to der de er tykkest, for å se om de er kokt helt inn til kjernen. Hvor lenge det tar, vet jeg ikke. Må nesten bare prøve seg frem ;)

Aha, da blir det kokt kylling til middag idag =D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Putter man litt krydder eller urter oppi kokevannet, trekker kyllingen til seg litt smak også. Smaken er veldig mild, men siden kyllingfilet er så nøytralt i smaken, pleier det å være en god kombinasjon. Jeg skal innrømme at det er ikke lenge siden jeg første gangen prøvde kokt kyllingfilet, så jeg har ikke veldig god øvelse. Men mine smaksløker syntes det var greit, til tross for en ikke-perfekt tilberedning. Jeg surra vel en del på pc'n mens det hele stod på plata og putra, så da glemte jeg kyllingfileten litt bort og den ble kanskje hakket overkokt. En annen gang var jeg såpass sulten, at jeg kokte den for lite. Men, men, shit happens:) Jeg blir forhåpentligvis en kyllingkokekokk etterhvert, slik at jeg koker kyllingfileten mer eller mindre perfekt! Øvelse gjør mester ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bruker som regel cocosa til steking av kylling. Til rødt kjøtt bruker jeg rørossmør. Til egg kan det variere litt, bruker også litt olivenolje der om jeg skal steke på svak varme.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Smør og mer smør. Nå har riktignok lavkarbobanden tatt alt som var igjen og jeg er tom

Lag selv, det er jo såre enkelt!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Blanding av meierismør og olivenolje. Litt kjipt å steke med høy varme med olivenolje, men bruker jeg cocosa blir maten svidd og stekepanna ødelagt. Cocosa tåler høyere stekevarme my ass.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...