Jump to content
Tilla

Kyllingfilet til middag, kreative forslag?

Recommended Posts

Jeg tenkte jeg skulle lage kyllingfilet til middag i dag, men så lei av å lage det på samme vis hver gang. Noen forslag til god og sunn kyllingrett? Tilbehør, spennende versjoner?

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

En enkel og god måte jeg bruker å gjøre det på er å fylle en ildfast form med tomater kuttet i båter sammen med løk. Kryddre det med salt og pepper, ha kylling på toppen og la det stå i ovnen til kyllingene er gjennomstekt :)

Man kan sikkert bruke ost i denne retten også :) tilbehør velger man selv!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Snitt den i to, fyll den med brie og surr serranoskinke rundt! (y)

Fyller mine med kremost (kan du variere smaken) - men brie er nam nam nam :hungry:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Fyller mine med kremost (kan du variere smaken) - men brie er nam nam nam :hungry:

Forresten: Stekes på 175 grader, i 20-25 min avhengig av størrelse

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Wok, med mange gode grønnsaker! Gulrøtter, blomkål, brokkoli, paprika, reddik, sukkerterter, kanskje drysse en liten neve nøtter over rett før servering. Mm-mm. Ellers så har du jo gratinert kylling i fløtesaus, kylling med tacokrydder, kylling og guaccamole, kyllingsalat, kyllingwraps, kyllingburger, osv, osv.... NEI, nå må jeg gå å gjøre klar MIN kyllingmiddag :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg liker å dele fileten opp i 4-5 deler, steke den, og ha på grillkongens bbq-saus fra rema med hvitløksbruchetta og salat eller stekte grønnsaker ved siden av.

Eller ha det i en tortillalefse med most avokado, ost og grønnsaker.

Vet ikke hva som er sunt for deg, men det kommer jo også helt an på hva du spiser resten av dagen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fylle bunnen av en ildfastform med grovkuttet kylling, strø over litt krydder.

Strø over litt peperoni og cashewnøtter, så en dæsj fløte (desiliter eller to)

topp med ost og delte cherrytomater.

Gratiner/stek i ovn på 200*C i ca 30-35 min (y)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ble kyllingfilet delt i to med litt philadelphia ost med hvitløk og urter og en skive strandaskinke. Masse grønnsaker i form og mager kesam blandet med litt søt chilisaus:) naam!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ta kyllingfilet i sånn pose (husker ikke hva de heter), og putt noen teskjeer med pesto oppi! Helt fantastisk :-) Putt gjerne sopp, asparges og tomat i ovnen også, det smaker utrolig godt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

del den nesten i to, smør eller fyll med ønsket smak. chili, ost, spinat, pesto, purre.hva du vil egentlig. jeg brukte chilipaste, permesan og purre - det ble digg =).

etter du har fyllt den, ruller du den sammen og pakker den inn i plastfolie, og så i aluminiumsfolie, kokes i gryte i 20-25 min. kjempegod og saftig =)

Share this post


Link to post
Share on other sites

pakk den inn i folie med hvitløk,chilli,å grønnsakene du skal ha til å smell den på grillen :D slipper du adde noe som helst fett og den blir himmelsk saftig å smakfull =))

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fres løk, chilli, små strimler gulrot, sopp og paprika i noen få minutter, sleng over kokosmelk og la strimla kyllingfilet trekke til det er ferdig. Litt lime, soyasaus og koriander evt timian istedet gjør underverker også. Salt mer om du liker det. Fiks ferdig på 20 min fra start til slutt. Kan bytte ut kokosmelk med hakket tomater fra boks også :) Ha ris til om du vil men jeg personlig synes ikke det er nødvendig for smaken sin del (kun om du vil ha flere karbs). Hverdagsmat, har helgemat tips om du var ute etter det også :) Elsker å lage mat!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ble kyllingfilet delt i to med litt philadelphia ost med hvitløk og urter og en skive strandaskinke. Masse grønnsaker i form og mager kesam blandet med litt søt chilisaus:) naam!

Test Philadelphiaost smurt på fiskefilet også. Yummi!'

Share this post


Link to post
Share on other sites

Går an å variere med tilbehøret også. Honningglaserte grønnsaker smaker himmelsk! Da trenger du bare å steke kyllingen på vanlig måte ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...