Gå til innhold

Er kroppsbygging/fitness en idrett/sport?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

"In the early 2000s, the IFBB was attempting to make bodybuilding an Olympic sport. It obtained full IOC membership in 2000 and was attempting to get approved as a demonstration event at the Olympics which would hopefully lead to it being added as a full contest. This did not happen. Olympic recognition for bodybuilding remains controversial since many argue that bodybuilding is not a sport " Tatt fra wikipedia, Original kilden er borte though :(

Bodybuildere selv syns nok at det er en sport. Utenfor bodybuildingmiljøet er det vel heller tvilsomt at det blir sett på som en sport? Det er et spørsmål btw, ikke en påstand. Tror det er fordi det er den fysiske fremtrenden til utøverne som skal dømmes.

Sport (idrett på norsk) blir definert som "an athletic activity requiring skill or physical prowess and often of a competative nature" Fyller bodybuilding kravene her? Det handler ikke om hvordan man trener, men hva som kreves av utøvelse. Når du står på scena er du vel bare stor og flekser? Er den en aktivitet som krever skill or physical prowess?

Ser en del som definerer kroppsbyggere som atleter selv om du ikke konkurrerer i en idrett. En atlet blir definert som "a person trained or gifted in exercises or contests involving physical agility, stamina, or strength; a participant in a sport, exercise or a game requiring physical skill."

Bodybuilding fyller ikke kravene til å være en idrett. Bodybuildere er derimot atleter siden de fyller kravene til definisjonen av en atlet. Det er også alle andre som trener en del, selv på hobbybasis ser det ut til.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

Kroppsbygging er en av "idrettene"som er organisert i World Games - "OL for ikke olympiske idretter". Jeg deltok i et World Games for mange år siden (ikke i kroppsbygging :). ), da mener jeg Svend Karlsen representerte Norge i kroppsbygging.

Body Building

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

Spørsmålet sier seg selv, er den ''offisielt'' en idrett på linje med styrkeløft, fotball, ski osv?

Står ikke oppført under Norges idrettsforbunds liste over særforbund. Ut ifra dette kan man argumentere med at kroppsbygging/fitness ikke er en idrett.

Særforbund

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...