Jump to content
Felicie

Havregrøt med eggehvite

Recommended Posts

Hei! Pleier alltid å lage en skål med havregrøt, yoghurt naturell, cottage cheese, rosiner, epler og kanel til kvelds. I dag bakte jeg og har igjen 4 eggehviter etter baksten. Tenker ikke å bruke alle, men hvordan smaker det med eggehviter i grøt, er det godt? Og hva kan jeg isåfall ha oppå etterpå? :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Jeg har alltid eggehviter i grøten min. Koker opp havregrøten, så tilsetter jeg eggehviten og lar det koke litt. Så tar jeg det av platen og tilfører eventuelle andre ting du vil ha i. Jeg pleier å gjøre det enkelt å bare tilsette proteinpulver etterpå, men alt det andre du har i fungerer nok flott.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvis du er ute etter og øke proteinimengden foreslår jeg at du gjør som jeg og bytter halvparten av havregryna

med malte mandler. Bruker også vaniljekesam og smør i grøten, og selvfølgelig salt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okei. Er allergisk mot mandler nå som det er pollensesong, uff.. Men har lyst til å prøve med eggehvite :) For variasjonens skyld

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er superdigg med eggehvitter!!!! Har alltid egg i havregrøt om jeg har det tillgjengelig. Men til deres informasjon - om dere skal bruke eggehvitter som ikke allerede er skilt fra eggeplomme: hele egg - med plomme altså- funker nesten enda bedre i grøten. Mer protein og næring, og skikkelig digg konsistens!:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Det er superdigg med eggehvitter!!!! Har alltid egg i havregrøt om jeg har det tillgjengelig. Men til deres informasjon - om dere skal bruke eggehvitter som ikke allerede er skilt fra eggeplomme: hele egg - med plomme altså- funker nesten enda bedre i grøten. Mer protein og næring, og skikkelig digg konsistens!:D

Har bare eggehviter nå, så må nesten prøve med bare de i dag :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Har bare eggehviter nå, så må nesten prøve med bare de i dag :)

Selvfølgelig! Men til en annen gang om du bare har hele egg så kan du bruke hele. (y) Og pass på å ikke kok grøten lenge når eggehvittene er oppi, da blir de til klumper. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elsker eggehviter i grøten! Gjerne med klumper, som det blir hvis jeg må lage det i mikro'n (da med lettkokte havregryn) :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da var bollen med havregryn fortært. Beklager å skuffe dere, men havregrøt på eggehviter blir ikke en gjenganger her i huset. Det var helt greit etter at jeg dynka det i cottage cheese, eple, rosin og kanel, men off.. Er noe med den seigete konsistensen, egge-smaken og tanken på rått egg :meh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er jo helt nydelig! Koker grøten i microen, så putter jeg oppi eggehvitter og inn og ut av mikroen på lavere watt til ønsket konsistens. Ingen klumper og smaker ikke egg. Putter så gjerne litt kanel, to bs kokoskrem, cottage cheese og pynter med bær/frukt/nøtter. Mm<3

Share this post


Link to post
Share on other sites
Da var bollen med havregryn fortært. Beklager å skuffe dere, men havregrøt på eggehviter blir ikke en gjenganger her i huset. Det var helt greit etter at jeg dynka det i cottage cheese, eple, rosin og kanel, men off.. Er noe med den seigete konsistensen, egge-smaken og tanken på rått egg :meh:

Du hadde i vann også eller? :p

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...