Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Heisann, kan noen hjelpe meg og finne en ordentlig kalkulator hvor jeg kan slå inn søvn og all activity jeg driver med om dagen?

Akk nå har jeg ikke jobb og jeg trener styrke normalt i 6 dager i uka, veldig stillesittende ellers.

Er jeg lightly active eller moderate?

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Vel, det kommer litt an på hvor hardt og hvor lenge du trener styrke. Jeg går tur med bikkja hver dag, opp og ned ett fjell, det gir meg ca 2800kcal forbrent + styrke 3x så 1500. Ca 4300 forbrent fra trening + vanlig aktivitet. Vil si at dette setter meg på "Lett aktivitet". En vanlig feil, når man skal ned i vekt, er at man beregner at forbruket er høyere. Kan derfor være en god ide å sette nivået et hakk lavere enn det man tror.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Cloudiz: Jeg bruker denne: IF Calculator for å beregne inntak og makroer. Ved å se på TDEE ut fra de forskjellige aktivitetsnivåene, så kom jeg på lett. Var et godt stykke unna moderat :)

Hircine: Spørs hvor høyt fjellet er! Det er ikke akkurat Everest :). Og jeg har dobbeltsjekket med pulsklokke, flere ganger. Som sagt, den vanligste feilen man gjør når man beregner TDEE er å overvurdere aktivitetsnivået.

Og jo, på hviledager spiser jeg 1600-1700 kcal, kun fett og protein. Jeg skal ha 1780 ifølge BMR. Mens på treningsdager spiser jeg 2500-2600, kun karbs og protein. Har en TDEE på 2346.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

Jupp samme kalkulator som jeg bruker og, fortsatt usikker på om styrke 6 ganger i uka går under light eller moderate :/ Men ettersom jeg sitter ganske rolig resten av dagen og ikke har jobb så har jeg satt meg selv som light så lenge :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Kan gjøre på med moderat først, og justere ned til light når du begynner å stagnere (Om du begynner å stagnere). Styrke 6 ganger i uka ja, ouff, det er mye :p! Men for meg ville det ha blitt ca 3000kcal forbrent +-600. Så for meg, ville det ha vært light. Da jeg begynte å trene igjen etter et år på sofaen etter kyssesyka lå jeg på ca 1100kcal per økt. Men sier seg selv at man er i dårlig form når man må sove i to timer etter man har vært på toalettet :p!

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jaja, det er fullt mulig Morel, det bare virket veldig mye for meg for å kunne kalle det light :) Og ja, selvsagt er det forskjell på fjell :) Jeg synes den kalkulatoren var veldig innviklet og orker ikke å legge inn alt. Men når det er sagt har jeg brukt langt enklere kalkulatorer og lagt meg på et kcal-nivå i forhold til det, men jeg har likevel klart å gå ned 1,7kg den siste uken (fra 75,7 - 74 kg på 166cm), så HELT feil er ikke alt annet enn den som du linket til :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...