Gå til innhold

Trening av kunder med MS og hypermobilie ledd


Anbefalte innlegg

Hei!

Lurte på om noen har noen gode tips til øvelser for kunder med MS og/eller hypermobile ledd?

Har en i nær familie som mest sannsynlig har fått MS, og vil naturligvis hjelpe så godt jeg kan. Har lest at max styrke er anbefalt, men det er ikke bestandig like lett for folk i 60-årne som aldri har trent styrke tidligere. Når jeg er med er det jo greit, men kan dessverre ikke være med på trening selv så ofte som jeg ønsker. Alle tips og erfaringer mottas med stor takk :)

Neste spørsmål er angående en kunde jeg har med hypermobile ledd i overkroppen. Hun har tidligere fått øvelser av fysioterapeut med strikk, men synes dette var så kjedelig at hun droppet det helt ut. Hun trenger åpenbart å trene styrke, men en del øvelser gjør vondt og er ubehagelig (spes. dersom det innebærer å ha armene strakt over hodet). Hvis noen har noen gode tips til øvelser som kan være utfordrene og gode til dette formålet, hadde det vært supert :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hei,dersom du har kunder med slike alvorlige problemstillinger bør du henvise til spesialiter i helsevesenet på området. Fysioterapauter trener MS-pasienter og har muliget til å følge dem hele økten, så ofte de trenger trenger. Videre bør du finne ut om pasienten med hypermobile ledd er utredet for evnt underliggende bindevevssykdom som årsak til hypermobiliteten, dersom det er tilfelle bør hun henvises f eks reuma avd ved Sunnås Sykehus som har tar inn grupper for opplæring og skreddesydde treningsprogram for pas med f eks ehler danlos syndrom som årsak til hypermobilitet.

Lykke til som PT for øvrig!! :D

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Takk for svar :)

Hun med MS går til osteopat, men ønsker å trene på egenhånd. Fysioterapeut har hun prøvd uten noe særlig resultater, så det er nok ikke aktuelt. Hun får selvsagt oppfølging av helsepersonell, men de sier at den typen MS hun mest sannsynlig har utvikler seg svært sakte, så medisinering og annen oppfølging er ikke aktuelt. Det eneste hun rådes til er å trene :)

Når det gjelder kunden med hypermobile ledd, så har hun oppfølging fra annet hold, men ønsker å trene selv og med PT i tillegg for å øke styrke og den generelle fysiske formen. Hun har slitt med motivasjon til å trene tidligere, pga øvelsene hun har fått fra andre i stor grad har vært på apparater eller typiske rehab-øvelser i strikk o.l. Selvsagt må hun trene en del rehab, men ønsker evt. innspill på andre øvelser til overkroppen som er gunstig for trening med hypermobile ledd som kan være innenfor det som er forsvarlig, men samtidig såpass utfordrende for kunden at hun synes det blir litt mer artig å trene ;)

:)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
×
×
  • Opprett ny...