Jump to content
StorRe

Høy fotbue, smerter i knær og rygg - SKOVALG?

Recommended Posts

Hei alle sammen!

Gjør litt research for en bekjent som ønsker å komme i gang med styrketrening. Jeg er ikke kjent med denne problemstillingen som følger.

Vedkommende har høy fotbue som gjør at den får mye trykk på tåballene og hælene. Når den går går den på utsiden av føttene. Vedkommende har en spesialsåle som den bruker i skoene dine. De er slik at de bygger opp oppunder fotbuen for å redusere denne og fordele kroppsvekten utover foten. Kan eller bør personen trene knebøy og markløft med eller uten spesialsålene i flate sko eller vektløftersko?

Til nå har vedkommende brukt relativt myke sko på trening. Jeg anbefalte å kjøpe noen flate sko og/eller vektløftersko, men jeg vet ikke om sålen bør flyttes etter i disse skoene? Kan det være de skoene som har forårsaket vedkommende vondt i knær og rygg, eller er det den høye fotbuen? Jeg har veldig høy fotbue selv, faktisk mer ekstrem fotbue enn vedkommende selv, men har aldri vært plaget av dette, bortsett fra raskt såre tåballer.

Vedkommende ønsker å lære seg skikkelig knebøy og markløft. Kan den bruke flate sko, og bør sålen flyttes etter, eller ikke? Jeg turde ikke å begynne å anbefale for mye før jeg fikk forhørt meg litt slik at jeg med sikkerhet kan veilede personen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Dette skal nok ikke ha noe å si sålenge vedkommende unngår å pronere i ankel/kneledd (og selvfølgelig opprettholde spenn i mage/rygg) - jeg er ikke 100% sikker ang fotbuen, men ganske.. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei!

Har svært høy fotbue selv, og trener styrke i fingersko :) Har spesialsåle ellers, som jeg må gå osv i. Har forsåvidt begynt å løpe i fivefingersene nå, og det funker, skal dog innrømme at dette skjer ca hele 2 ganger i mnd :p

Dette har ikke mye å si, men om therese sier, ha normalpronasjon, og opprettholde spenn :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Har høy fotbue, bruker stort sett bare joggesko med egnet såle til vanlig, men do-win vektløftersko på trening.. Null Stress... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...