Gå til innhold

Vil du teste/lære Olympisk Vektløfting? "Rolls Royce av styrketrening" ;)


Anbefalte innlegg

Jeg vurderer å arrangere et gratis lite seminar rundt olympisk vektløfting, eller 'rolls royce av styrketrening', som Lene Alexandra så fint kalte det.. ;)

Det vil foregå på Skøyen i Oslo, sannsynligvis over en helg. Ingen forpliktelser nødvendig, men jeg tenkte å høre her om det finnes interesse for noe slikt? Legg igjen en kommentar om du kunne vært interessert!

Hva er vektløfting? En styrkeidrett med lange tradisjoner, som er en del av de olympiske leker. Det konkurreres i to øvelser - rykk og støt. I rykk løftes stangen over hodet i en eneste rask bevegelse, mens det i støt først løftes til skuldrene, så opp over hodet. Det brukes naturligvis en større utvalg av øvelser i treningen, men rykk, støt og frontbøy/knebøy er så og si uten unntak det en vektløfter trener mest.

Eksepler:

Rykk:

Støt:

Knebøy:

bar.jpg

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

  • Svar 49
  • Opprettet
  • Siste svar

Mest aktive i denne tråden

Mest aktive i denne tråden

Populære innlegg

Jeg vurderer å arrangere et gratis lite seminar rundt olympisk vektløfting, eller 'rolls royce av styrketrening', som Lene Alexandra så fint kalte det.. Det vil foregå på Skøyen i Oslo, sannsynli

Okey, en liten oppdatering: Løfteseminar kommer sannsynligvis ikke før utpå nyåret, da mine kollegaer heller ønsket at vi tenker litt større, og kjører et større seminar med flere trenere og løftere.

Joda, nul problem trene der uten PT.. Gjør det selv! Ta en prøvetime å se, er et knall treningssenter !!

Annonse

Annonse

Sounds good! Før meg opp listen :)

Av ren nyskjerrighet, er rykk og støt øvelser som generelt påfører mer skade enn andre øvelser?

"-- Skaderisiko i forbindelse med styrketrening: "Det finnes en rekke undersøkelser som har kartlagt skader ved styrketrening. I USA har forskere blant annet analysert styrketreningsrelaterte skader i perioden 1978 til 1998 (8). De fant at de vanligste årsakene til skade var;

--- Uforsiktig atferd (63 %)

--- Feil på utstyr (37 %)

--- Mangel på veiledning (30 %)

--- Uoppmerksomhet (10 %)..."

--- "...Blant Svenske elite-vektløftere er det rapportert i gjennomsnitt 2,6 skader per 1 000 treningstimer både i 1995 og 2000 (17). I 1995 var skader i korsryggen de mest vanlgie (0,43 per 1 000 timer). Skulderskader lå på 0,42 per 1 000 timer, og kneskader på 0,35 per 1 000 timer. Skulderskader hadde økt til 0,51 per 1 000 timer i 2000. Vektløfterne hadde mest skader i korsryggen og knærne, mens det var skulderskadene som dominerte hos styrkeløfterne. Overbelastningsskader dominerer: 0,6-0,7 skader per 1 000 timer. Senene i knær og skuldre er oftest de strukturene som gir symptomer i form av smerter (17). Ved styrketrening blant fotballag på et college i USA oppsto det 0,13 skader per 1 000 treningstimer.

Mindre enn 1 % av skadene fotballspillere pådro seg, kunne tilskrives styrketrening. Av disse var 40 % av skadene ryggskader, og 50 % av skadene var relatert til dårlig løfteteknikk (24). Vi kan derfor konkludere med at det er relativt lav skaderisiko ved styrketrening, så lenge treningsmengden er moderat og øvelsene utføres med korrekt teknikk."

* Referanser: s. 351-352. Ref. 1-25, Kapittel 18, Styrketrening - i teori og praksis (Raastad, T. m.fl.)."

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...

×
×
  • Opprett ny...