Jump to content
Sondre Aalbotsjord

Tips til matvarer.

Recommended Posts

Har nå fått stipendet mitt og ligger på rundt 1200 i måneden.

Trenger noen tips til hva jeg kan ha i kjøleskapet + å ha med på skolen.

Vurderer å ha små matpakker jeg fordeler utover skoledagen.

Liker variasjon, og er åpent for alt :)

Takker på forhånd.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Tunfisk, friske eller frosne grønnsaker, egg, cottage cheese, grovbrød, havregryn og frukt er alle matvarer som passer fint inn i mitt studentbudsjett, i alle fall. Ulike butikker har tilbud på laks, kylling, karbonadedeig osv. med jevne mellomrom, det lønner å oppdatere seg. Man kan spare penger på å velge riktig butikk, også, Kiwi og Rema 1000 har mye billig, sunn mat!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tunfisk, friske eller frosne grønnsaker, egg, cottage cheese, grovbrød, havregryn og frukt er alle matvarer som passer fint inn i mitt studentbudsjett, i alle fall. Ulike butikker har tilbud på laks, kylling, karbonadedeig osv. med jevne mellomrom, det lønner å oppdatere seg. Man kan spare penger på å velge riktig butikk, også, Kiwi og Rema 1000 har mye billig, sunn mat!

Det jeg lurer på er hvordan jeg skal tilberede f.eks kylling/kjøttdeig og få det til å holde resten av dagen/uken. Er vel ingen som har en link til å holde maten fersk?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Det jeg lurer på er hvordan jeg skal tilberede f.eks kylling/kjøttdeig og få det til å holde resten av dagen/uken. Er vel ingen som har en link til å holde maten fersk?

Jeg bare steker dagen før, lar det avkjøle i romtemperatur, også hiver jeg det i kjøleskapet til dagen etter. Jeg vet ikke hvor lurt det er å la det stå en hel uke, men det tar ikke lange tiden å steke noe kjøttdeig på kvelden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Man kan jo eventuelt bare hive maten i frysen.

Jeg har brukt litt tid på i det siste å kartlegge hvilke butikker som har spesifikke varer som jeg kjøper mye av billigst, ettersom jeg selv har blitt "student".

En annen faktor er at jeg ikke jobber = jeg har ikke så mye å gå på ;)

F.eks ICA hadde 30kr for en hel grillet kylling i Uke 35.

Jeg kjøpte 5stk, og slang dem inn i frysen ;)

Et annet tips:

Kiwi har tunfiskbokser for 4,70kr.

Jeg kjøpte 8bokser = 37,60kr.

1 boks inneholder 170g tunfisk.

Per 100g inneholder tunfiskbokser 24g proteiner.

Jeg heiv alle 8 boksene(jeg rørte dem først ut i en bolle sammen med egg, slik at de fikk en fastere konsistens) oppi ei wokpanne sammen med oppkuttet rødløk, og stekte dem på høy varme i ett par minutter.

I sluttfasen heiv jeg oppi paprika, og lot den mørne seg litt.

Resultatet var ca. 326g proteiner uten stank(sett bort ifra stekesvinn osv), om jeg har regnet riktig :)

Og da var det bare å slenge hele smørja i frysen = mat for ei uke :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Det jeg lurer på er hvordan jeg skal tilberede f.eks kylling/kjøttdeig og få det til å holde resten av dagen/uken. Er vel ingen som har en link til å holde maten fersk?

Kjæresten min er stoooorspist - så han pleier å steke ekstrafilet i ovnen eller i panna når vi lager middag. Disse fryses ned i porsjonsposer slik at han bare kan ta dem opp kvelden før, og vips - ferdig kylling når han står opp =). Funker jo også for svin/karbonadedeig osv.. Fordelen er at da kan det lett tilsettes i divere matretter uten at det krever steketid

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Kjæresten min er stoooorspist - så han pleier å steke ekstrafilet i ovnen eller i panna når vi lager middag. Disse fryses ned i porsjonsposer slik at han bare kan ta dem opp kvelden før, og vips - ferdig kylling når han står opp =). Funker jo også for svin/karbonadedeig osv.. Fordelen er at da kan det lett tilsettes i divere matretter uten at det krever steketid

Altså, jeg steker 2kg kylling på en lørdag, fryser dem ned i porsjonsposer. og tar opp de opp på søndags kveld og lar de tine i romtemperator?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Altså, jeg steker 2kg kylling på en lørdag, fryser dem ned i porsjonsposer. og tar opp de opp på søndags kveld og lar de tine i romtemperator?

hvis du skal ha dem til dagen etter kan de vel bare ligge i kjøleskapet?! Poenget var at dersom du vil ha "ferdig" mat ved en senere anledning er det mer lettvint mer frossen ferdig stekt kjøtt enn frossen filet som krevet at du tilbereder den før du kan spise den...

Share this post


Link to post
Share on other sites
hvis du skal ha dem til dagen etter kan de vel bare ligge i kjøleskapet?! Poenget var at dersom du vil ha "ferdig" mat ved en senere anledning er det mer lettvint mer frossen ferdig stekt kjøtt enn frossen filet som krevet at du tilbereder den før du kan spise den...

Nå snakket jeg om en hel uke.

altså jeg fordeler 400g kylling på 5 dager.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det er lite ja, men fyren er 15år, så jeg vil tro han bor hjemme og ønsker å bruke stipendet sitt på litt ekstra mat i tillegg til det han får hjemme. Men uansett; 400g fordelt på 5 dager er ikke store greiene. Det er en middag for min del.

Share this post


Link to post
Share on other sites

reagerer litt på 400g kylling, det er 2 måltid for min del ,men skjønner prinsippet hans. Frys ned mat og ta det opp kvelden før så får det tint seg. trenger bare å ta opp det du skal ha den dagen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...