Gå til innhold

gøns

Medlemmer
 • Innholdsteller

  408
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av gøns

 1. 4 minutter siden, Cheetah skrev:

   

  2. Jeg har et sånn passe godt grunnlag med muskler, men har ikke trent så rutinert som jeg gjør nå. Det rare er at det later til å bygge muskler, men fettet vil ikke minke. Det er det jeg stusser på.

  4. Helt enig med deg der altså! Tall og verdier har i bunn og grunn ingenting å si, det er hva man ser i speilet og hvordan man føler seg som teller. Men så var det akkurat det som var problemet mitt da😅 Jeg ser ingen spesielle endringer på det laget som svømmer under huden. Det kan være noen faktorer jeg ikke har sett her, men i mitt hode skulle det vært litt mindre av denne frøkna nå etter 5 uker. 

  Håper det ble litt mer ryddig enn forrige innlegg, ble litt ivrig😜 

  Som jeg skrev i mitt forrige innlegg så må fettprosent forstås som et mål på fettmengde målt relativt til fettfri kroppsmasse. Det vil si at dersom du øker din fettfrie kroppsmasse samtidig som den totale fett_mengden_(ikke fettprosenten) er lik, vil fettprosenten være lavere en utgangspunktet :) Håper det var greit forklart.

 2. Som agressive er inne på så er det fullt mulig å øke muskelmasse samtidig som man kvitter seg med fett dersom man er nybegynner. Økt innhold av vann og glukose i muskulaturen kan også bidra til økt muskeltverrsnitt. Hvordan vet du forresten at fettprosenten er lik? Fettprosenten vil være lavere relativt til den totale fettfrie kroppsmassen dersom denne har økt selv om den totale fettmengden er den samme. Dersom du hadde veid deg før og etter ville du antagelig sett en økning i kroppsvekt.

 3. Takk for gode tips!

  2 timer siden, Helicase skrev:

  Forsvaret har også krav til 3000m (dog på mye kortere tid), men har noen ferdig oppsatte program hvor det er lagt opp til korte jogge- og intervalløkter et par ganger i uka. Kan være en idé å ta en titt på dem hvis du trenger noe å strekke deg etter! Har hvertfall funket greit for meg ;)

  https://forsvaret.no/tjeneste/trening/utholdenhet/3000-meter

  Programmene ligger som dokumenter på høyre side hvis du scroller litt nedover (y)

  Meget mulig det blir forsvaret etterhvert, så denne var fin :) 

 4. Tror du har veldig rett i det siste der :) Satser på at det lar seg gjøre uten alt for mye svinn i beinstyrke. Mulig jeg overdriver, men har kjent på et ganske markant styrketap i forbindelse med lengre fjellturer tidligere. Det blir dog en annen type belastning... Uansett så må jobb prioriteres :)

 5. Er vel melkesyreterskelen som er det største problemet her ja. Låra mine bruker mye oksygen og blir fort anaerobe. Henger vel sammen med mye og hyppig knebøy. Tenker å roe ned knebøyen i uka før for å møte godt restituert. Er det intervalltrening som er det mest effektive for å motvirke dette? Får ta et testløp til helga for å se hvordan jeg ligger an. Takk for tips. 

 6. Har da fått jobb i ambulansen, noe som blant annet medfører en fysisk test. Denne består i div styrke- og utholdenhetstester, deriblant 3000m. Dette skal gjennomføres i starten av juni.

  Har ikke fått trent noe særlig opp mot dette da ansettelsen kom noe brått på. Videre må det meddeles at jeg er en styrkeløfter på 124kg med kondis deretter og svært lite erfaring innen utholdenhetstrening. 3000m skal gjennomføres på 19min, dvs. må jeg ha en snittfart på minst 9kmt, noe som i og for seg ikke er spesielt fort.

  Planen er å kjøre litt jogging en eller to ganger i uken den neste måneden, uten å fucke opp sluttfasen i oppkjøringsprogrammet i styrkeløft som jeg driver med om dagen. 

  Noen tips til hvordan gjennomføre dette på best måte? Vil egentlig bare lufte det litt å høre hva folk som har jogget endel sier.

 7. Tok netopp en checkup selv, tenkte det kunne være interresant å se etter en nokså hard bulkeperiode siden nyttår med en vektoppgang på rundt 12kg på 3mnd. Kan nevne at det har gått med 6 egg, 200g ost, 2 hvitløksbaguetter og 400g kyllingvinger daglig, bare for å nevne noe. Godt med meierismør på det meste. Lagt rundt 6500kcal + med mye fett.

  HDL-Kolesterol: 2.3

  LDL-Kolesterol: 1.8

  HDL/LDL ratio: 1.7

  Totalkolesterol: 3,9

  Med andre ord veldig bra. Avkrefter vel myten om at egg og meieriprodukter er dårlig for kolesterolet :) Det som er verdt å nevne er at jeg konsekvent spiser en boks makrell i tomat (170g) daglig. Der snakker vi jo 9 gram omega3 per boks. Meget mulig dette har positiv virkning på HDL og HDL/LDL ratio. Du kan jo prøve det en periode? Ellers er det jo ikke til å stikke under en stol at det også kan være genetiske faktorer som spiller inn.

 8. 32 minutter siden, Tronaldo skrev:

  Godt poeng. Jo mer man svetter, dess mer salt trenger man. Jeg er mer ute etter generelle retningslinjer her, altså for de som ikke har høyt blodtrykk fra før og muligens er saltsensitive. Så får folk justere etter aktivitetsnivå selv.

  Det koker vel uansett ned til at dette er svært individuelt, gjør det ikke? 

 9. Forbruk av salt har jo mye å si her. Trener og svetter man mye vil man følgelig svette ut mye salt og ha behov for mer av dette via kosten. Siste blodprøva mi viste PS-Nautrium på 139 (referanseområde 137-145), og jeg har vel grovt regnet et inntak på oppimot 15g dagen gjennom ulike matvarer (på bulk) mot myndighetenes anbefalte inntak på 5g. Kroppsvekt er jo selvfølgelig også relevant.

  EDIT: fant også denne http://forskning.no/forebyggende-helse-helsepolitikk-mat/2014/04/de-faerreste-spiser-mye-salt

 10. Kan gå god for Titan long horn! Beste beltet jeg har vært borti. Single prong er å foretrekke. Det eneste man oppnår med double prong er at det er mer stress å få av seg. Kjekt å ha mulighet til å justere hvor stramt beltet skal være uten bruk av skrutrekker også jfr. leverspenne...

 11. Regnet med det var flere som har opplevd samme ja :)

  Har forsåvidt funnet en del forskningsartikler som belyser temaet. Mange av dem trekker paraleller mellom tung vektløfting (da særlig ved valsalva manøver) og hjerneslag, subaraknoidalblødning, pneumothorax osv. Er vel neppe spesielt vanlig, men det er vist en viss risiko forbundet med det, særlig dersom man er hypertensiv i utgangspunktet. Står også åpent hvorvidt disse trykkøkningene kan medføre patologi over tid. Et annet åpent spørsmål er jo om og eventuelt hvordan det kardiovaskulære systemet tilpasser seg dette.

  Menmen, go hard or go home i guess ;) 

  Tre i farta:

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10319330

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10874679

  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7741618

   

 12. Når jeg virkelig drar på med tunge seige løft i markløft hender det at jeg får masse røde prikker på overkroppen, halsen og ansiktet, altså sprengte blodkar. Skjer kun på løft som er typ hallusinasjonsfremkallende tunge, gjerne i markløft og gjerne på sett bestående av 3-4 reps, det var snakk om 260kg i dette tilfellet. Tar det som et tegn på at økta var tung nok :)

  Trente litt med overlegen der jeg jobber her forleden, og han mente det ikke var noe stor grunn til bekymring, men at dersom jeg hadde hatt en utposning på feks. en hjernearterie kunne det fort bli skummelt. Videre kunne han fortelle at han ser samme fenomenet hyppig hos pasienter etter elektrosjokkterapi, hvor blodtrykket da fort kan komme opp i typ 450/300. Vi ble vel enig om at det er det som er grunnen her også :p Blodtrykket mitt ellers er all good.

  Er egentlig ikke spesielt bekymret, men er nysgjerrig på om det er flere som opplever dette?

  Bildene illustrerer igrunn dårlig, ser hakket mer uttalt ut i virkeligheten.

   

  DSC_0524.JPG

  DSC_0523.JPG

  Uten navn.jpg

 13. Det er flere faktorer som spiller inn på benkpressstyrke. Noen har helt feil plasserte muskelfester til å noensinne klare mye i benk mens andre med mer gunstig vektarm kan løfte veldig tungt uten egentlig å være sterkere enn en med ugunstige plasserte muskelfester.

  Lengde på armene er også en faktor.

  Ingen som sier noe på det. Selvfølgelig er kroppslige proporsjoner viktig i en hver øvelse og idrett forøvrig. Akkurat på samme måte som at en person med korte armer og ben vanskeligere blir en god svømmer.

  1xkv og 1,5xkv burde uansett være innafor for de aller aller fleste uansett etter et par års trening.

 14.  

  Nå har jeg bare trent i en drøy måned, så er leeeenge til jeg kan sammenligne meg med "bra benk", men 60-70% av 230kg i benk er vertfall helt drøyt mye. For min del er et noe langsiktig mål å komme opp på min egen kroppsvekt (som er ca 70kg), og så får jeg ta ting derfra. Alle må begynne et sted, og ta ting steg for steg.

  Ikke meningen å være ufin. Men dersom du ikke har fått opp 70kg enda og har trent siden 2013, så gjør du mer en èn ting feil. Du kan ikke bli butt-hurt fordi standarden for hva noen mener er "bra benk" er en del høyere en det du tar. Og nei, 60-70% av 230kg er ikke helt drøyt mye, spesielt ikke med utstyr, uansett hva du måtte mene. En slik "alle er like flinke" mentalitet som du viser fører bare til middelmådighet. Helt greit at alle må begynne et sted, men man kan ikke forvente å bli sett på som god i noe før man faktisk er det.

  Personlig vil jeg si at 1xkv for jenter og 1,5xkv for gutter (raw) er et minimum for å kunne kalle seg sterk i benkpress.

   

  EDIT: Ser at nevnte innlegg ikke akkurat er ferskt :p my bad. Men poenget står uansett.

×
×
 • Opprett ny...