Gå til innhold

OleMarius

Medlemmer
 • Innholdsteller

  12
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om OleMarius

 • Rang
  Nykommer
 • Bursdag 15. april 1984

Converted

 • Facebook
  olemarius
 • Twitter
  olemarius

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. 3 par helt nye Reebok Legacy Lifter (herre) løftesko i str 44 selges og kan leveres i Oslo eller sendes mot frakt i tillegg. Leveres ny i eske og kan selvsagt prøves før på før kjøp ved henting. Løfteskoene gjør deg stø som et fjell hele veien i løftet og grunnet tykk hel vil du få større ROM (Range of Motion). Helt klart en fordel om du ikke har verdens beste ankelmobilitet. Sammenlignet med Adidas Leistung Rio er er disse noe tyngre som jeg føler gir enda bedre stabilitet, og har mer plass i tuppen enn Adidas sine som faktisk ble ubehagelig trange selv om de var i min størrelse. 44 EUR størrelse = 28.5 cm. Pris Kr 1400,- Beste pris på nett: Kr 1799,- Finn annonse: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=88963034&fks=88963034
 2. OleMarius

  Smerte foran på ankel

  La merke til at det gikk helt fint å sykle. Da kjente jeg ingen smerter som ved gange, så jeg tok en tur på gymmen og varmet godt opp på sykkel og kjørte en kardioøkt etter styrketrening på sykkel. Virker som det hjalp stort å bare få latt muskelaturen jobbe og la kroppen fikse seg selv Takker uansett for svar, blir det værre eller noe annet dukker opp har jeg deg bookmarket! :-)
 3. OleMarius

  Smerte foran på ankel

  Dette bildet beskriver hvor det gjør vondt (litt mer spredt enn den røde dotten). Noen punkter 1. Det gjør ikke vondt når jeg står rett opp og ned, kun når belastningen er på front av fot ved vanlig gange eller spesielt ned trapper. Nok til at jeg velger å gå i relativt rolig tempo. 2. Det er ikke stikkende smerte. Den beste beskrivelsen er vel kanskje at det føles ømt. 3. Jeg merker på venstre fot at hvis jeg prøver å trykke kun storetåa ned i bakken så forplantes trykket i foten og smerten kommer litt mindre konsentrert i illustrert område. Venstre fot er litt værre enn høyre. 4. Jeg har ingen smerter når det ikke er lagt tyngde på foten og jeg beveger foten opp/ned/høyre/venstre. Ingen forskjell fra før på mobilitet.
 4. OleMarius

  Smerte foran på ankel

  Jeg fokuserer godt på legg når jeg kjører tåhev og kjører ganske tungt her (60-80kg avhengig av rep-range) , 2 sec pause på topp og bunn, rolig og kontrollert. Har hatt bra fremgang også. Nå kan ikke jeg si noe sikkert, men jeg ville gjetta at det har med mye eksplosiv cardio (i 1 min) mellom hvert eneste sett, hver dag over 2 uker som kan ha vært utslagsgivende. Men jeg skal uanset ha i bakhodet det du nevner om at jeg kanskje bruker fotmuskelatur til neste gang slik at jeg kan kjenne på det der og da, det kan jo være at det er noe jeg ikke har tenkt over og at du har rett :-) Ser ut på nettet som det er anbefalt å sjekke sånne symptomer om det ikke blir bedre av seg selv etter 4-5 dager, så da gjør jeg det på mandag. Håper jeg slipper å skippe legday!
 5. OleMarius

  Smerte foran på ankel

  Hei, Kjenner det gjør vondt foran på ankelen når jeg går. Smerten kommer når helen er oppe og det blir belastning. Det er ikke værre enn at jeg klarer fint å gå både trapper og vanlig, men jeg er fortsatt litt redd for å kjøre noe mer intenst enn det. I ukene i forveien kjørte jeg mye cardio mellom sett som bestod mye av step-ups, stående løping osv. Smertene kom dagen etter at jeg syklet eksplosivt på en bysykkel (jeg hater at de går så sakte så jeg ga 200%) så jeg er usikker på om det kommer fra langvarig belastning eller kun den syklinga. Det er ingen synlige tegn utenpå, verken hevelse eller farge. Har gått 5 dager nå uten nevneverdig forbedring, men vil anta det tar litt lengre tid dersom det er en sene som har fått seg en rift eller noe. Uansett, det jeg lurer på er: 1. Er dette noe som vanligvis går over av seg selv? 2. Kan jeg trene bein med en slik skade? Til og med tåhev? 3. Er det noe jeg kan gjøre for å hjelpe til at det blir bra? F.eks. rolige gåturer, støttebandasje etc. Takk for alle svar!
 6. OleMarius

  Erfaringer med "cardio-acceleration"?

  Ja man må senke vektene noe, men jeg har ikke hatt problem med å gå tom for energi i løpet av en økt grunnet kardioen. Det som det argumenteres for er at denne formen for HIIT trening gjør at man forbrenner mer både under økten og de neste 24 timene, samt at man får levert næringsstoff raskere til musklene som igjen bidrar til både restitusjon og muligens også styrke og muskelmasse. Jim Stoppani selv sverger til denne metoden og mener den bidrar på alle 3 plan. Kom også over disse: "Aerobic cardioacceleration immediately before each set of resistance exercises therefore rapidly eliminates DOMS during vigorous progressive resistance training in athletes." Ref http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18296978 "We conclude that serial CE [concurrent exercise aka cardio-acceleration] produces adaptations greater than those reported in the literature for single-mode (strength) training in athletes, whereas integrated CE produces discernibly greater gains than serial CE." Ref http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18714239 Jeg kommer til å kjøre igjennom dette programmet på underskudd først ettersom målet er å gå ned i fett%, så kan jeg jo teste om jeg har økt i styrke ved normale sett uten kardio imellom, og videre hvordan denne metoden fungerer på overskudd. Spent!
 7. Jeg ønsker å høre andres erfaringer om cardio-acceleration, eller kardio mellom sett på godt norsk. Har noen prøvd dette? I forbindelse med hvilket program og målsetning har du prøvd det, og hvilke resultater opplevde du? Her er mine egne erfaringer etter en uke: Siden Januar har jeg pløyd meg igjennom Jim Stoppani Beginner to Advanced og Shortcut to Size. Når sistnevnte var ferdig var det tid for nytt program, og siden ønsket nå var å prøve å cutte litt begynte jeg å lese på Shortcut to Shred programmet, også av Jim Stoppani. Program: http://www.bodybuilding.com/fun/jim-stoppani-six-week-shortcut-to-shred.html Det som i starten er ganske avskrekkende med dette programmet (spesielt for en som hater kardio) er at i "pausene" mellom sett så tar man forskjellige kardio øvelser for å holde pulsen i gang. Pausene er også kun 30-90 sekund, så man må naturligvis løfte noe lettere enn man er vandt med. Ph. D. Jim Stoppani lovpriser selv cardio-acceleration, og har begynt å implementere det i mange av sine program og pushe konseptet hardt. Jeg kom også over en artikkel som kaller det "exercise holy grail" og som refererer til en studie med ganske sinnsyke resultater sammenlignet med kun kardio eller kun vektløftning: A 991 percent (no, that’s not a misprint) greater loss in fat mass than the cardio -only or resistance-training groups Artikkel: http://www.mensfitnessmagazine.com.au/2013/06/cardio-acceleration/ Min erfaring hittil (uke 1): Den uken jeg egentlig hadde planlagt å begynne ble jeg selvsagt syk, så første uka brukte jeg på å komme inn i rutinene med dietten, spikre makroene 100% og dobbeltsjekke at jeg hadde regnet ut alt riktig. Etter første økt skjønte ble jeg både positivt overrasket over at jeg kom meg igjennom i live og at jeg fikk en energi-boost. Økten føltes ekstremt effektiv, og tok langt kortere tid enn med de tidligere programmene hvor jeg gjerne tok opp til 3 minutter pause mellom sett. Eneste jeg kjente jeg måtte igjennom var å bli vandt med matnivået, men det gikk seg til etter noen dager. Kardioen imellom settene varierer fra stående jogging, step-up, kettlebell-swing med en relativt lett dumbbell eller kettlebell og step ups med kick. Resultatmessig mener jeg det er litt tidlig å si etter en uke, men jeg har inntrykk av at det fungerer bra. Siden jeg var syk en uke og antar at jeg gikk litt ned i vekt pga det, så har jeg regnet vekten som gikk opp igjen fra 70.7 til 71.1 på dag 2 frem til dag 6 hvor jeg nå veier 70.2. Jeg føler også at jeg har fått trent på en helt annen måte og er på vei til å komme i veldig god form og ikke bare bli sterkere. Uansett veldig spent både på videre fremgang og resultater. Det blir vel et før etter bilde på slutten :-) Da var det din tur, del dine erfaringer! ;-)
 8. Ikke noe å beklage at du er ærlig, det er absolutt det jeg ønsker :-) Jeg føler ikke underkroppen henger etter egentlig, regular fit buksa mi fra HM ble til slutt en skinny-fit for meg og nå går den ikke på i det hele tatt xD At jeg ikke har tatt squats med frivekter er egentlig bare en vanesak fordi jeg aldri har gjort det, men stoler på deg og skal absolutt få kommet i gang med det. Starter da med lave vekter så jeg får terpet litt teknikk først. Noe jeg misliker med S2S programmet er at man bytter veldig mye om på øvelser, så det er vanskelig å tracke fremgangen nøyaktig. Jeg noterer meg ikke detaljer som hvilken maskin jeg tar en øvelse i, eller evt justeringer på sete etc. som sannsynligvis hadde gjort det litt enklere. Jeg har lagt merke til at noen kabler er mye tyngre selv om man velger like mye vekt også. Uansett, takk for bra svar! Nå blir det squats med frivekter og ass to the grass
 9. OleMarius

  Hva spiste du til middag idag-tråden

  Lov med fler middager om dagen? xD Middag 1: https://instagram.com/p/5zaCTSojPH/?taken-by=olemariusloset Middag 2: https://instagram.com/p/50D8X8ojEw/?taken-by=olemariusloset
 10. Hei, Først litt om meg og programmene jeg har kjørt siden februar samt noen tall på hva jeg ligger på nå. Kjønn: Mann Alder: 31 Høyde: 175 Vekt (pr dags dato): 73 Mai 2014 / Juli 2015 inkl flex I 2014 lå jeg på ca 76-78kg før jeg begynte på en ekstrem ketosediett på litt over 2 mnd samtidig som jeg trente lett pga en skulderskade. Da kom jeg meg ned til 70kg. Jeg gjorde noen feil på denne dietten som gjorde at jeg sleit med å trene. Dårlig carbup og overdrevent lite carbs, men ned i vekt gikk jeg. I februar hadde jeg trent litt på og av, og jeg lå nå stabilt på ca 72-73kg om jeg husker riktig. Jeg bestemte meg i slutten av februar å kjøre igjennom Jim Stoppani's Beginner to Advanced 12 ukers program som jeg fullførte i Mai og er nå 2/3 ute i Jim Stoppani's Shortcut to Size (S2S) 12 ukers program, hvorav sistnevnte er et program jeg har kjørt igjennom før med gode resultater. Jeg peaket på 78kg uten å gå synlig opp i fett%, og har etter noen kostholdsjusteringer og mer kardio gått ned til 73 igjen uten å tape meg noe merkbart i muskelmasse eller styrke. Litt om programmene... Beginner to Advanced starter med fullkropp og splitter opp gradvis for hver x uke over totalt 12 uker. Jeg synes dette var et topp nybegynner program da man fikk brynet seg på de forskjellige splittene og testet ut litt forskjellig. Shortcut to Size (ikke heng dere opp i navnet) består av 3 Phases der hver phase har 4 microcycles (forskjellig rep-range). Videre switcher man mellom dropset eller rest-pause sett på slutten, og man kjører til failure. I tillegg til å trene bryst/tricep, rygg/bicep, skuldre, bein på hver sin dag bytter man på mage eller legg øvelser annenhver dag. Har fortsatt god fremgang selv om det noen dager ikke er økning gunnet at formen ikke er optimal eller at jeg rett og slett er litt forsiktig på de tyngste løftene. S2S starter med en hovedøvelse pr muskelgruppe hvor man tar 4 sett + dropset eller rest-pause. Her er hva jeg har tatt på siste uke i de respektive rep ranges: Rep-range 12-15 / 9-11 / 6-8 / 3-5 ( + rest-pause eller dropset på alle) Benkpress 60 / 70 / 75 / 80 Triceps pressdown 27.5 / 32.5 / 38.5 / 45 Dumbbell bent over row 26 / 26 / 32 / 34 Barbell curl 17.5 / 25 / 27.5 / 30 Dumbbell shoulder press 17.5 / 22 / 24 / 26 Squats (smith machine) 90 / 95 / 100 / 110 Full oversikt i excel her http://bit.ly/1MAVmkT (merk at hver Phase består av 4 uker og at jeg har plassert uke 1-4 for hver phase ved siden av hverandre for å enklere sammenligne progresjon) Spørsmål Nå som litt bakgrunnsinfo er på plass fyrer jeg løs spørsmålene: 1. Er det hensiktsmessig for meg å kjøre et program med så mye isolasjonsøvelser, supersett og variasjoner som dette, eller vil jeg ha betydelig bedre fremgang med et program som er bygd opp mer av rene baseøvelser og kanskje også tilbake på fullkropp eller 2 split for å få kjørt hver muskelgruppe flere ganger i uka? Er det noen faktorer man ser man på for å regne ut hva som er mest effektivt eller er det så individuelt at man nesten bare å teste ut for seg selv? 2. Når et program sier at man skal kjøre til failure, hvordan skal man forholde seg til det i forhold til veldig tunge løft? Jeg tok 110kg i squats sist. Jeg testa 120, og jeg kunne klart å pusha meg igjennom 3-5 reps der også men jeg føler det blir så brutalt tungt at det føles farlig. Jeg kan ikke garantere for at jeg har perfekt teknikk, og jeg har hittil ikke brukt belte. Hvordan bør jeg forholde meg til slike begrensninger som ikke bare har med styrke å gjøre? 3. Det er kanskje litt tidlig å si for min egen del på S2S programmet, men hvor mye økning pr mnd på mitt nivå bør jeg ligge på i f.eks. benk? Jeg ser jeg har økt 2.5kg på 3-5 rep range og 5kg på 9-11 mens jeg har stått stille på de 2 andre. Det kan være andre faktorer her som teknikk, form den dagen osv så som sagt, litt tidlig å si før jeg vet hva jeg ligger på jevnt i økning. Men en pekepinn på hva jeg kan forvente hadde vært greit å ha i bakhodet. 4. Andre tips eller forslag til program videre? Jeg har prøvd å gå ganske bra i detalj her og er spent på hvor mye jeg har økt når jeg er helt ferdig med S2S programmet, og ikke minst hvordan program jeg ender med å hive meg på videre. Veldig åpen for forslag/erfaringer fra folk som har vært på ca mitt nivå og har en 'oppskrift' som kan funke bra videre
 11. OleMarius

  BCAA-Tråden

  Kom over en veldig bra artikkel om BCAAs: http://www.pponline.co.uk/encyc/nutritional-supplements-bcaa-and-its-effect-on-sports-performance-40852
×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her