Gå til innhold

Thomas Eilertsen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  28
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Hjemmesnekra benk- og bicepscurlprogram: Dag #1 Benk 5-10x5 Bicepscurl 5-10x5 Dag #2 Bicepscurl 5-10x5 Benk 5-10x5 Kjører dette syv dager i uka hvor jeg alternerer mellom dag #1 & #2. Holdt på i 67 uker nå. Sinnsykt mentalt sjuk fremgang liksom og restitusjon i fokus.
 2. Jeg ville kjørt markløft først uavhengig av alt annet. Angående knebøy må du vurdere det selv avhengig av hva du ønsker å oppnå. Min personlige erfaring er at jeg har mest trykk i økta på begynnelsen (Skal sies at jeg trener fastende). Derfor tenker jeg du må prioritere iht hvor du ønsker mest fremgang. Ønsker du et fokus på styrkeøkninger i bryst, ville jeg kjørt overkropp før ben. Vice versa om du prioriterer rumpe/lår framfor overkropp.
 3. Usikker på om det finnes øvelser som er fullgode med knebøy og markløft. De anses vel som tipp-topp da de aktiverer en rekke andre muskler enn de få primære. Når det er sagt ville jeg holdt meg unna alt som gjør "feil vondt", dvs smertefullt i skjelett og lignende. Primært ville jeg oppsøkt noen kyndige som kunne veiledet og sett etter tekniske feil/svakheter. Om disse elimineres, og man fortsatt sliter med smerter, så ser jeg ingen annen utvei enn å bytte øvelsen(e). Om du ikke har noen kyndige i nærheten, er det smarteste å filme samt legge ut her. Når det gjelder korsryggen er vel de
 4. Støtter Roger Marcussen. Det er lettere å lære teknikken for baseøvelsene når han trolig klarer få løft over 100 kg, og skaderisikoen er mye nærmere minimal. Er ikke det samme om han trener opp en sterk rygg, og begynner med markløft når han klarer 200 kg. Da skal du se at pukkelryggen får konsekvenser! :-) Er også veldig glad i bulgarsk utfall.
 5. Når det gjelder egoet tror jeg de mer erfarne (ev. teknisk flinke) på gymmet setter mer pris på 40 kg x5 paralellbøy eller A2G, versus 120 kg kvartbøy. Ingenting er bedre enn når PT-ene slenger på 80kg og tar kvartbøy?
 6. Balansen blir bedre etterhvert! Kroppen må lære seg bevegelsene og hvordan den skal stabilisere seg selv under øvelsen. Kjæresten følte seg også vinglete i begynnelsen, men nå tar hun bulgarsk utfall like stødig som hun sykler eller går.
 7. Andre M: 100 kg 3x reps bøy for ei jente på 58 kg er ikke småtteri? Jeg skjønner at noen kropper er mer tilpasset markløft, og andre knebøy, men en slik forskjell kan lite sannsynlig forklares med annet enn at bøyen er kvartbøy? Skal tross alt også bruke ben i markløft, og 60x3 kg er ikke all-verdens. For meg virker det som hun er relativt utrent. Har heller ikke sett noen styrkeløftresultater med en diskrepans på nær 100 % fra markløft til knebøy, men for all del - du har erfaring fra miljøet, så kanskje de finnes.
 8. Nå vet jeg ikke årsaken, men vil tippe teknikken kan hjelpe på. Selv har jeg tidligere kjent smerter på samme sted ved knebøy 130kg+. Tidvis var det slik at 150+ noen ganger ble umulig pga intense smerter. Måtte ta en lang pause, og jobber nå med tekikken for å presse riktig. Hittil er smertene uteblivende. Når du først har fått de, hjelper det med massasje. Det er noe du selv kan gjøre. Er ikke vanskeligere enn å flytte litt hit og dit på det ømme stedet, så skal du se at det blir bedre. --- Så håper jeg mine personlige erfaringer hjelper til noen med mer generell kunnskap og allviten
 9. Hvordan har de kopiert COD? :-) Jeg har hittil kun prøvd multiplayer, men synes det virker som de har balansert BF3 mye bedre enn BF2 osv.
 10. Du løfter 150x5 i bøy, 160x5 i mark, 90x5 i benk. Med andre ord kommer du ikke rett fra skolebenken? Vil tippe du har noe mellom 1-3 år trening på baken? Et føre-var-svar er umulig å gi uten å vite ditt nøyaktige potensial, og ha kausalitetsforskning på predikatorer for optimal styrketrening. Med mindre du får omgjort etiske retningslinjer så kommer det aldri til å skje. Derfor er du forlatt til intuitiv kunnskap og prinsippet om "prøv-og-feil". Så vidt jeg forstår har plyo hatt suksess med det programmet for andre enn han selv? Er en indikator i det minste.
 11. Av egen erfaring kan pull-ups eller chins absolutt kjøre biceps hardt. Jeg øker i bicepscurl selv om jeg *kun* har de øvelsene. Hadde en lang periode hvor jeg kun trente pull-ups for å se hvor mye jeg kunne øke på kortest tid (mens jeg drev opptrening av ben 1 i påvente av operasjon på ben 2). Biceps økte 3 cm i omkrets under den perioden, og klarte markant mer i bicepscurl enn før pull-ups-perioden.
 12. Dette er ikke en dum idé. Løsningen er ... prøv, og du vet svaret. Du har et langt liv igjen, eller?
 13. Pull-ups/Chins er en veldig god øvelse til bl.a. biceps (og underarmer). Ja, man kan bli "vanvittig" sterk i biceps av pull-ups/chins.
 14. Hvorfor har det en liten sannhet i seg? "Hvor mye" referer til totalmengden i løpet av en dag/uke osv. Kan ikke forstå hvorfor man behøver å spise *ofte* for å få i seg mye, med mindre man forbrenner mange, mange tusen kcal hver dag.
×
×
 • Opprett ny...