Gå til innhold

Ann Kristin

Medlemmer
 • Innholdsteller

  33
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ann Kristin

 1. Jeg skal kjøpe et iPadcover - husker at jeg kjøpte det til maccen min på en nettside der privatfolk har profiler og 'designer' forskjellige ting - typ covere, undertøy, smykker, bøker osv. Ikke som finn.no at du selger en du har, men at folk kan bestille og ofte velge mellom farger osv. Noen som vet hva denne nettsiden heter? har glemt det.

  Kan det være Etsy? :)

 2. Eg var så liten at eg husker ingenting sjølv, men det mamma har sagt er at eg fekk utslett over heile kroppen. Så det høyrest jo ut som eg kan bli godkjent. (Ops, der rauk den "gode" unnskyldningen min...)

  Før godtok vi ikke de som hadde hatt såkalt uttalt elveblest (som det høres ut som du hadde), men det kom nye retningslinjer nå i år, og der var det omformulert til "livstruende reaksjon" istedenfor så da skal du komme gjennom nåløyet med tanke på dét hvertfall. ;)

 3. Ein av mine dårlige samvittighetar. Har blodtype 0 rh-, så er potensiell universaldonor.

  Meiner personar med penicilinallergi (som meg) ikkje er godkjent, eller er det endra?

  Det kommer an på hvor sterk reaksjon du hadde. Har man hatt en livstruende allergisk reaksjon på noe (inkludert pencillin) får man ikke bli blodgiver, men ellers er det godkjent. :)

 4. Niferex er snille mot magen! :) De brytes ned i tarmen, i motsetning til andre jerntilskudd som brytes ned i magesekken, så de fleste får ikke de samme problemene med magen. Verdt å prøve hvis man sliter veldig, selv om de er ganske dyre.

 5. Jeg har lyst, men går på antidepressiva og fått høre at jeg derfor ikke kan. Prøvd å finne ut av det, men ble ikke noe klokere da det ikke var noe som direkte sa det.

  Noen som kan avkrefte/bekrefte?

  Det kommer an på hvilken type medikament du bruker. Noen medikamenter vil kunne overføres med blodet og ha stort bivirkningspotensiale for mottakeren, mens andre ikke har det. Noen medikamenter er også doseavhengige; lave doser kan være greit, mens høye ikke er det. Ring den lokale blodbanken din, så kan de sjekke det ut! :)

  Jeg jobber som ferievikar i blodbank, og har erfart at når noen bruker antidepressiva blir det også ofte en vurderingssak om personen burde gi blod. Ofte er det sentralt å vite hvorfor man bruker det og hvor lenge man har brukt det. Generelt er det sånn at man ikke skal gi blod dersom man har en spesielt vanskelig livssituasjon der og da, fordi blodgivning kan være en fysisk påkjenning, og dersom man allerede har det tøft pyskisk vil det kunne bli en ekstra stor påkjenning. Dersom man er i en stabil livssituasjon og har gått på samme dose en stund, blir man gjerne godkjent, gitt at medikamentet også er godkjent selvfølgelig.

 6. Skrev tidligere at folk leste i gymmet mitt, bøker/aviser osv mens de ventet mellom settene. Men idag var det virkelig en som tok kaka. Han var i en slik sit-ups benk der han tok bittesmå sit-ups mens han leste gjennom en pp-presentasjon på mange mange ark. Bare...rart... Er det kanskje en måte for folk på senteret å si "det er mer med meg enn bare muskler"?!

  Dette minte meg om en fyr jeg så en gang som hadde med seg rubiks kube(!) som han pusla med mellom settene sine! o-o Kjekt å få fram at man er både fit og smart, sikkert. :lol:

 7. Bare fordi jeg ble nysgjerrig, hvordan regner man ut den oppgaven der på riktig måte? dose på 1,5 ml /5 mg/ml styrke som gir 0.25 ml ?

  Høres riktig ut det! (y) Jeg har ikke gått sykepleien, men har hatt mye kjemi og vil tro det bare er å bruke fortynningsloven:

  Konsentrasjon opprinnelig * Volum opprinnelig = Konsentrasjon fortynning * Volum fortynning

  Her:

  5 mg/ml * X ml = 1,25 mg/ml * 1 ml

  Finner X = 0,25 ml. Man må altså ta ut 0,25 ml av den opprinnelige løsningen og fortynne opp til 1 ml med f.eks. saltvann. :)

 8. Veldig brun høres ganske risky ut for en som ikke har helt peiling på det her :p Er det lett å få skjolder når man blander den med bodylotion? Og blander du den ut i en kopp eller noe først, eller bare i hendene? Sorry fjerne spm, men er skikkelig newb :blush:

  Veldig brun var kanskje en liten overdrivelse; jeg mente mest at man kan gå fra å være likblek til å bli solbrun på én påføring. :) Jeg får sjelden skjolder verken med eller uten bodylotion. (Jeg synes kanskje det er lettere med body lotion, for hvis man har litt tørr hud glir den lettere på liksom.) Det eneste er rundt håndleddet og oppå hendene hvor jeg ofte noober litt, hehe. Jeg har body lotion med pumpe, så jeg pleier å ta ett pump fra hver i hånda også blande litt der bare, før jeg smører det utover. (y) Anbefaler på det sterkeste å kjøpe engangshansker da, for kan se for meg at fargen setter seg ganske fort i håndflatene, og da trenger man ikke å stresse for å bli ferdig med påføringa heller.

 9. Spiste kun litt mager kesam før jeg dro til legen, tror ikke det skal ha så veldig mye å si. Han kryssa iallefall av på den skjemaet jeg fikk med meg, at jeg ikke hadde fastet før. Kanskje de gjør noe annerledes da eller noe.. Vet ikke. Får svar om en uke ca, blir spennende!

  De utfører ikke analysene noe annerledes, nei. Forskjellen ligger nok heller i hvordan legen tolker prøvesvarene. :)

 10. Krise i heimen her!! Kan man bruke noe annet enn plastfolie over proteinbrownien i mikro?? Er helt tom for plastflolie her!! :(

  Jeg pleier å ta en plastpose rundt bollen og knyte igjen. Funker fint det også! :)

  Denne er himmelsk god med Chocorite sitt Chocolate Fudge Brownie proteinpulver! (y) Jeg greide forøvrig å ta "1 ss" istedenfor "1 ts" av alt første gangen jeg lagde denne. Merket ingenting før jeg lagde den andre gangen og syntes den ble litt liten, haha.

 11. Hvis det absolutt skal deles inn i fire, så vil jeg tro hovedgruppene som menes er bakterier, virus, parasitter og sopp.

  Da vi hadde første forelesning med mikrobiologi valgte derimot foreleseren vår å dele det inn i bakterier, virus, sopp, protozoer og prioner. Har også sett andre inndelinger i ulike lærebøker, så er ikke sikker på om det finnes noe fasitsvar på det her egentlig. :bookworm:

×
×
 • Opprett ny...