Jump to content

Ann Kristin

Members
 • Content Count

  33
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ann Kristin

 1. Jeg brukte Studbud for noen år siden og var veldig fornøyd da hvertfall! Det er noen år siden, så ser de har ekspandert og nå tilbyr flytting over hele landet. Litt usikker på pris i forhold til det firmaet du nevner, men de var hvertfall rimelige da jeg brukte dem
 2. Før godtok vi ikke de som hadde hatt såkalt uttalt elveblest (som det høres ut som du hadde), men det kom nye retningslinjer nå i år, og der var det omformulert til "livstruende reaksjon" istedenfor så da skal du komme gjennom nåløyet med tanke på dét hvertfall.
 3. Det kommer an på hvor sterk reaksjon du hadde. Har man hatt en livstruende allergisk reaksjon på noe (inkludert pencillin) får man ikke bli blodgiver, men ellers er det godkjent.
 4. Niferex er snille mot magen! De brytes ned i tarmen, i motsetning til andre jerntilskudd som brytes ned i magesekken, så de fleste får ikke de samme problemene med magen. Verdt å prøve hvis man sliter veldig, selv om de er ganske dyre.
 5. Det kommer an på hvilken type medikament du bruker. Noen medikamenter vil kunne overføres med blodet og ha stort bivirkningspotensiale for mottakeren, mens andre ikke har det. Noen medikamenter er også doseavhengige; lave doser kan være greit, mens høye ikke er det. Ring den lokale blodbanken din, så kan de sjekke det ut! Jeg jobber som ferievikar i blodbank, og har erfart at når noen bruker antidepressiva blir det også ofte en vurderingssak om personen burde gi blod. Ofte er det sentralt å vite hvorfor man bruker det og hvor lenge man har brukt det. Generelt er det sånn at man ikke skal gi blod dersom man har en spesielt vanskelig livssituasjon der og da, fordi blodgivning kan være en fysisk påkjenning, og dersom man allerede har det tøft pyskisk vil det kunne bli en ekstra stor påkjenning. Dersom man er i en stabil livssituasjon og har gått på samme dose en stund, blir man gjerne godkjent, gitt at medikamentet også er godkjent selvfølgelig.
 6. Dere som er blodgivere kan også si ja til å stå i benmargsgiverregisteret! Bare nevn det neste gang dere er innom, så fyller dere ut et lite skjema og de tar med ett ekstra glass når de tar blodprøver.
 7. Haha, enda bedre. Fit, smart og kan multitaske!
 8. Dette minte meg om en fyr jeg så en gang som hadde med seg rubiks kube(!) som han pusla med mellom settene sine! o-o Kjekt å få fram at man er både fit og smart, sikkert.
 9. Har du prøvd å ha litt pause mellom hvert bein? Det hjelper en del mot "melkesyra" for min del hvertfall! (Vet ikke om det egentlig er melkesyre, men føles omtrent sånn.) Har ikke sjanse til å kjøre høyreps uten en pause mellom beina hvertfall.
 10. Høres riktig ut det! Jeg har ikke gått sykepleien, men har hatt mye kjemi og vil tro det bare er å bruke fortynningsloven: Konsentrasjon opprinnelig * Volum opprinnelig = Konsentrasjon fortynning * Volum fortynning Her: 5 mg/ml * X ml = 1,25 mg/ml * 1 ml Finner X = 0,25 ml. Man må altså ta ut 0,25 ml av den opprinnelige løsningen og fortynne opp til 1 ml med f.eks. saltvann.
 11. Veldig brun var kanskje en liten overdrivelse; jeg mente mest at man kan gå fra å være likblek til å bli solbrun på én påføring. Jeg får sjelden skjolder verken med eller uten bodylotion. (Jeg synes kanskje det er lettere med body lotion, for hvis man har litt tørr hud glir den lettere på liksom.) Det eneste er rundt håndleddet og oppå hendene hvor jeg ofte noober litt, hehe. Jeg har body lotion med pumpe, så jeg pleier å ta ett pump fra hver i hånda også blande litt der bare, før jeg smører det utover. Anbefaler på det sterkeste å kjøpe engangshansker da, for kan se for meg at fargen setter seg ganske fort i håndflatene, og da trenger man ikke å stresse for å bli ferdig med påføringa heller.
 12. Denne er min favoritt! Jeg pleier å blande den ut med body lotion nå om høsten/vinteren, siden man blir veldig brun av den. Brunfargen i seg selv ser veldig naturlig ut da, men å gå fra likblek til solbrun på én natt er det kanskje ikke så veldig naturlig.
 13. Proteinlefsa (Kristine Weber sin oppskrift) steker jeg alltid i ovn.
 14. Jeg synes vaniljesmaken til Chocorite funker fint i lapper og proteinlefse hvertfall! Tror jeg har prøvd den som shake én gang, og det fristet ikke akkurat til gjentakelse, men i bakst (med noen dråper Stevia vanilje og litt vaniljepulver) så synes jeg den er veldig god.
 15. De utfører ikke analysene noe annerledes, nei. Forskjellen ligger nok heller i hvordan legen tolker prøvesvarene.
 16. Jeg pleier å ta en plastpose rundt bollen og knyte igjen. Funker fint det også! Denne er himmelsk god med Chocorite sitt Chocolate Fudge Brownie proteinpulver! Jeg greide forøvrig å ta "1 ss" istedenfor "1 ts" av alt første gangen jeg lagde denne. Merket ingenting før jeg lagde den andre gangen og syntes den ble litt liten, haha.
 17. Det nullstiller seg selv når det blir en ny dag. :-)
 18. Hvis det absolutt skal deles inn i fire, så vil jeg tro hovedgruppene som menes er bakterier, virus, parasitter og sopp. Da vi hadde første forelesning med mikrobiologi valgte derimot foreleseren vår å dele det inn i bakterier, virus, sopp, protozoer og prioner. Har også sett andre inndelinger i ulike lærebøker, så er ikke sikker på om det finnes noe fasitsvar på det her egentlig.
 19. Regner med de legger en hentelapp i postkassa. For min del kom det ingen på døra! Fikk bare hentelapp med en gang.
 20. Det smaker ikke veldig høgg, men litt. For min del går det greit så lenge jeg spiser eller drikker noe etterpå slik at smaken blir borte fra munnen. Et par slurker Fun light fjerner smaken fort ihvertfall!
×
×
 • Create New...