Gå til innhold

IdaEriksen

Medlemmer
 • Innholdsteller

  509
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av IdaEriksen

 1. Nei, jeg gjør vel egentlig ikke det, men jeg har generell kunnskap om hvor mye ulik mat inneholder, så kan hende det går mer på automatikk. Nå har jeg ikke veid meg på flere år heller, da, så vet ikke om jeg veier helt det samme hele tiden, men ser i alle fall ikke mye forskjell og klærne sitter som de skal over tid. Grunnen til at jeg ikke finteller kalorier er at jeg personlig blir for opphengt i det, og det endte tidligere opp med spiseforstyrrelse, men telling kan jo fungere fint for andre. Hvis du merker at du blir for opphengt i det og er bekymret for retningen det tar, så kan du jo prøve å ikke telle over en periode og spise etter sultfølelse og generell fornuft, vekten din vil sannsynligvis ikke endre seg noe veldig av det, den vil vel heller legge seg mot en trivselsvekt :)

 2. Har for det meste trent med en venninne i det siste, så i pausene går det i skravling og eventuell spotting hvis det trengs. Veldig trivelig! (Ikke alltid like effektivt hvis vi har noe veldig viktig å prate om, men som regel er vi flinke til å trene og ikke prate oss bort.)

 3. Mesteparten av tiden er jeg høflig og svarer på meldinger, med mindre det er rene sexmeldinger eller noen som bor i et annet land som skriver noe random. Som regel finner jeg fort ut at jeg ikke er interessert i vedkommende, men jeg får meg ikke helt til å si det rett ut, for enten vil de prøve å overtale meg til å endre ståsted, blir smågretne, eller så kaller de meg indirekte innbildsk fordi jeg trodde at de likte meg. På grunn av sånne mennesker ender jeg ofte opp med å hinte at jeg ikke er så interessert ved å ikke engasjere meg veldig i samtalen, eller så lar jeg etterhvert være å svare (noen blir sure pga det også, da), og det kan desverre gå ut over høflige mennesker som hadde taklet det fint. Føler meg litt bitch, men det bare blir sånn.

  Og så har man jo også de morsomme som fortsetter å prøve å skrive ting selv om du aldri svarer, eventuelt de som har skrevet til deg for en stund siden, har glemt det, for så å bruke den samme replikken på nytt :)

 4. Akkurat nå leser jeg The Handmaid's Tale av Margaret Attwood, den er veldig bra! Dystopisk roman, dama har litt sjuk fantasi, men likevel mange paralleller til totatlitære regimer som desverre finnes/fantes.

 5. Det er nesten...NESTEN..så jeg føler at de som ikke har født barn eller de som ikke har mistet et foster via spontan eller annen abort bør få uttela seg eller mene noe som helst om dette:unsure:. Fordi det går ikke an å si helt sikkert hvordan man ville taklet det verken fysisk eller psykisk fordi dette er veldig individuelt. Å mene at man synes det er fælt og unødvendig av mange grunner å ta abort er helt ok men det stopper der hvis man ikke har vært der i en eller annen sammenheng synes jeg. Å mene at man bør få ta abort av forskjellige grunner er også en mening man bør få ha men her også...har man ikke vært i disse skoa før..vær forsiktig med hva du påstår/sier/mener:).

  Når det er arvelige sykdommer og andre komplikasjoner så bør man få kunne tenke hva som ville vært det beste for dette barnet. I fleste tilfeller med mindre de ikke får levd et bra liv så er det beste å stoppe utviklingen av fosteret.

  Hvis man er gravid og fosteret dør og ikke støtes ut..da må man gå gjennom en vanlig abort med enten utskraping,føde det eller få piller i skjeden som støter det ut. Det er abort alle disse.

  Jeg har abortert,både frivillig og ufrivillig. Jeg har også født to friske barn.

  Det er veldig stor forskjell på å diskutere hvorvidt det er etisk og medisinsk forsvarlig å gjennomføre en selvbestemt abort, og å diskutere hvordan det føles å være i den situasjonen og hvordan man da ville reagert. Selv om jeg er for retten til selvbestemt abort og synes det er etisk forsvarlig i et tidlig stadie av graviditeten, kan det godt hende at jeg i en situasjon der jeg ble gravid ble fort knyttet til fosteret og følte at det ble "galt" for meg. Det er to forskjellige ting.

 6. Tråden bærer preg av at å ta ansvar = ta vare på barnet. Jeg er litt uenig i det, i enkelte tilfeller kan faktisk det å ta ansvar være å fjerne fosteret.

  Absolutt. I mange tilfeller vil jeg påstå at det er langt mer ansvarlig og modent å innse at man ikke er i stand til å gi det kommende barnet et bra nok liv, og å gjennomføre en abort.

 7. Jeg har aldri vært i den situasjonen at jeg har måttet vurdere abort, og jeg vet ærlig talt ikke helt hvordan jeg ville reagert, men jeg er definitivt for retten til selvbestemt abort, og det gjelder også det å eventuelt abortere ett av to eller flere fostre. Slik jeg ser det så er det fosterets etiske og moralske status som er avgjørende, ikke omstendighetene. Hvis man kan fastslå fosterets status, så burde dette gjelde i alle tilfeller. Jeg mener at et foster i et så tidlig stadie som det som er lovlig i Norge (i hovedsak før uke 12) ikke har menneskeverd, da det verken vet at det lever eller har et ønske om å leve videre. Til en viss grad sier jeg meg da enig i Peter Singers versjon av utilitarisme (men siden jeg er et irrasjonelt vesen styrt av følelser, klarer jeg ikke å strekke denne like langt som han). Det er også viktig for meg at dette inngrepet ikke fører med seg smerte for fosteret, noe det ikke gjør så tidlig i svangerskapet (et vesen som kan kjenne smerte har per definisjon interesse av å unngå smerte). Med dette lagt til grunn synes jeg ikke det er noe verre å abortere ett av flere fostre, enn det er å abortere ett, eller å abortere et foster etter en voldtekt enn etter tankeløshet, fosterets status er det samme. Det er dog ikke å komme bort i fra at en slik situasjon for de aller fleste vil takles på bakgrunn av andre ting enn moralske ståsteder. Følelser settes i sving og abort er noe utrolig vanskelig, og jeg tviler sterkt på at folk flest gjennomfører dette uten å tenke seg godt om, og med en litt vond smak i munnen.

 8. Kommer jo helt anpå hva du drikker iløpet av dagen, men jeg pleier å drikke godt også etter økta, ikke bare underveis :) Du får nesten bare prøve deg frem.. kanskje du skal spise en banan RETT etter økta? Altså sekundet du går av mølla, og så spise et ordentlig måltid 1 time senere? Bare synsing fra min side nå..

  Verdt å prøve ut, takk for tips! :)

 9. Jeg har fått tilbake et problem som jeg slet med for noen år siden. Jeg pleier å trene utholdenhet to ganger i uken (i tillegg til tre styrkeøkter på andre dager, hvis det er relevant), og foretrekker å løpe. Jeg holder som regel på i 40 minutter, med noen intervalldrag underveis, og pleier å bli ganske sliten, men det er ingen ekstreme økter på noen måte. Noen timer etterpå har jeg en tendens til å bli kvalm og uggen, og det er selv om jeg spiser noe etter økten. Jeg slet med dette for noen år siden også, men da spiste jeg såpass lite at jeg i ettertid regnet med at dette var årsaken. Nå, derimot, spiser jeg godt før treningsøktene mine, og ligger generelt ikke i et energiunderskudd. Hva kan årsaken til dette være, og kan jeg gjøre noe for å forhindre det? Det er jo ikke særlig behagelig.

 10. Jeg har høyere utdanning (whoa, am I spechul or what), men likevel synes jeg tankegangen til IdaEriksen høres veldig naiv ut, og hele greia ender opp med å bli en slags retorisk ironi. For meg er det turn-off. Jeg gjetter på at det kan være grunnen til at det engasjerer flere også. My2c.

  I så fall vil jeg påstå at de fleste turn-offs er naive. Som uttrykt i denne tråden er jo turn-offs ting ved en person som kan gjøre at du mister interessen, (f.eks utseendemessige aspekter, som blir nevnt ved flere anledninger), men likevel bare en liten del av et mindre bilde, og på den måten "urettferdige" overfor den personen som innehar disse kvalitetene. På lik linje med fordommer mener jeg at ikke alle turn-offs er noe man kan kontrollere fullt ut, de er instinktive. Og hvis man går glipp av noen pga dette, er det jo ens eget tap.

 11. Jeg er veldig enig med deg. Det er ikke ofte jeg tør si det høyt, nettopp fordi mange stempler en som "utdanningssnobb" og blir nærmest sjokkerte over at en ønsker en partner med utdannelse.

  Unntak finnes alltid, men den typiske vgs-dropperen er ikke noe for meg.

  Ja, tenkte jeg skulle være ærlig og eventuelt ta anklagelser for elitistiske og snobbete holdninger som de kom (ikke at jeg har noe i mot å forklare for de som lurer på hva jeg mener) :p Det er så enkelt som at jeg i all hovedsak leker best med like barn, men det finnes for all del unntak

 12. Litt nysgjerrig på hva du mener "høyt utdannede voksne" og god utdanning jeg.

  Er selv heller der at dette kan være en viktig faktor, men turn off er det ikke.

  En god utdanning er i mine øyne et vidt begrep, alt fra høyskole og universitet til yrkesfagutdanning fra vgs. Personlig liker jeg det best hvis vedkommende har gått på høyskole eller universitet, nettopp fordi det gir oss mange felles erfaringer og rammeverk, som sagt, og en felles forståelse for hva det er å studere. Yrkesfagutdannede er også tipp topp, for de har utdannet seg til noe spesifikt som de hadde lyst til å gjøre, men der har vi færre felles erfaringer. Turn off, derimot, er de som ikke har fullført vgs i det hele tatt og ikke har tatt det opp på et senere tidspunkt heller, for meg signaliserer det manglende vilje til å fullføre, manglende ambisjoner og/eller at de på ingen måte er akademisk anlagt, som blir litt klinsj for meg.

  Synes det er litt interessant av at såpass mange turn-offs i denne tråden (som også kan være ting folk ikke kan noe for), så er det så mange som reagerer på at jeg synes det er turn-off at folk ikke har fullført et enormt gode vi har i den vestlige verden.

 13. Denne må du forklare.

  Det er vel ganske selvforklarende. Fotballfans som bruker enhver anledning til å slenge dritt om andre lag, som bruker mer tid på kamp på å skrike banneord til det andre lagets fans enn å se på selve kampen, som ypper til bråk, som ikke kan verdsette god fotball hos andre lag, hvis lag "alltid" taper på grunn av dommerfeil og andre ytre årsaker. Sånn type fan.

 14. ... forresten. Jeg har slått ut flere tenner, og måtte transplantere fra underkjeven og gode greier... Så fortenna mine nå er egentlig hjørnetenner, og halvparten plastikk... samtidig som jeg selvfølgelig mangler mye, for jeg måtte trekke plenty tenner og faenskap.

  Går det under dårlige tenner?

  (har jo det hollywoodgliset)

  Nei, det gjør det ikke (fra min side i alle fall). Dårlig tannhygiene som fører til brune flekker og dårlig ånde (og spesielt snusing og brune flekker som følge av det) er dårlig stelte tenner.

 15. Ang VGS. Kommer jo helt an på hva de har gjort med livet etter vgs-åra :) Mange følger jo drømme og starter firma, musikkarriære, idrettskarriære, velger å heller jobbe seg oppover osv. Det er ikke alle som trives på skolen, og mange vokser av seg dårlige holdninger selv om de kanskje gav faen som unge, menge som hadde det vanskelig i VGS-perioden og ikke klarte å fullføre... Så lenge de gjør noe med livet og fortsatt har ambisjoner og jobb, så er det vel ikke så ille? Selv om jeg skjønner en første tanken din.

  Altså, det er en ganske irrasjonell turn-off fra min side, som kommer av at jeg kommer fra en familie med høyt utdannede voksne. Setter utdanning høyt og vil helst selv ende opp med noen som har god utdanning, fordi det gir oss flere felles interesser og et felles rammeverk. Folk som ikke har fullført VGS kan være flotte mennesker med gode egenskaper, de, men av erfaring fungerer jeg bedre sammen med folk med som har fullført og helst tatt høyere utdanning :)

 16. Utseendemessig:

  veldig tynn eller veldig tjukk

  laangt tynt hår i en løs hestehale

  piercing i øyenbrynet

  dårlig stelte tenner

  Personlighetsmessig:

  mener at alt de ikke liker er DÅRLIG, fremfor å se at det er en smakssak (dette irriterer meg grenseløst)

  kraftig temperament

  null interesse for bøker

  en sånn type fotballfan som bare lager kvalme

  å ikke ha fullført videregående (litt kynisk, I know, men kan ikke noe for det)

 17. Jeg har alltid en tendens til å glemme hva jeg har lest når jeg blir spurt på denne måten, men jeg har lest vanvittig mye og jeg elsker å lese!

  Blant mine personlige favoritter, selv om det ikke kan kalles høyverdig litteratur, har man serier slik som Harry Potter, Sagaen om Isfolket, The Hunger Games, Skammarserien, Heksemesteren, Sagnet om Lysets Rike, De Svarte Ridderne, bøkene til Kate Morton osv. Av litt mer anerkjente forfattere digger jeg The World According to Garp, The Hotel New Hampshire, A Prayer for Owen Meany, Last Night in Twisted River (alle av John Irving), Sofies Verden (Jostein Gaarder), Norwegian Wood (Murakami), The Children's Book (A. S. Byatt), The Great Gatsby (F. S. Fitzgerald), Cather in the Rye (J. D. Salinger) og, ja, mange flere!

  Det jeg har lest i år er:

  Charles Dickens - Great Expectations

  Jane Austen - Emma

  Virginia Wolf - Mrs. Dalloway

  Margaret Attwood - Surfacing

  Erica Jong - Fear of Flying

  Alice Walker - The Color Purple

  Richard Powers - The Time of Our Singing

  Chuck Palahniuk - Fight Club

  Don DeLillo - White Noise

  (alle disse bøkene har vært på ulike pensum, hvor fantastisk er det ikke å lese slik litteratur som en del av graden sin?)

  og:

  Don DeLillo - The Body Artist

  Siri Hustvedt - The Summer Without Men

  Suzanne Collins - The Hunger Games Trilogy

  Kate Morton - The House at Riverton

  Kate Morton - The Forgotten Garden

  Oscar Wilde - The Picture of Dorian Gray

  Alice Munro - The View from Castle Rock

  Akkurat nå leser jeg:

  Katherine Mansfield - The Distant Hours

  Etter det skal jeg lese:

  J. K. Rowling - The Casual Vacancy

  Yay, bøker! :D

  Hmm, denne kan vel bygges på nå:

  J.K. Rowling - The Casual Vacancy ble lest, tommel opp!

  Moshin Hamid - The Reluctant Fundamentalist

  John Green - The Fault in Our Stars

  Samanta Shannon - The Bone Season

  George R.R. Martin - alle bøkene i serien Game of Thrones (dette brukte jeg mye av 2013 på)

  En kombinasjon av ingen fag med skjønnlitteratur på pensum (og dermed mye faglitteratur å bruke tiden på) og at Game of Thrones tok meg veldig lang tid, fører til at denne listen ikke ble så lang (og at jeg kanskje har glemt noe). Fikk en samling av fire Jane Austen romaner, så tror jeg skal gå løs på den etterhvert :D

×
×
 • Opprett ny...