Jump to content

Marte S

Members
 • Content Count

  139
 • Joined

 • Last visited

About Marte S

 • Rank
  Member
 • Birthday 04/29/1980
 1. Dersom du ønsker å trene "mer riktig" etter puls vil jeg sterkt anbefale å ta en laktat og VO2-max test. Da vil du kunne regne ut dine pulssoner, slike formler fungerer svært dårlig! Når du har funnet riktige pulssoner, ville jeg ha forsøkt å kjørt de rolige langturene i S1. I starten vil du kunne oppleve at du må gå/jogge svært rolig for å holde riktig pulssone. Når kroppen blir vant til slik trening vil du nok oppleve å kunne jogge for å holde s1. Du skal faktisk ikke føle deg spesielt sliten etter slike turer (og det er uvant i starten).
 2. Her er to gode artikler jeg vil anbefalle deg å lese :-) Og fordelingen av næringstoffene syns jeg du har fått gode råd om over.. Ikke vær redd for karbohydrater! http://myrevolution.no/s/hva-du-ma-gjore-nar-du-ikke-gar-ned-i-vekt-pa-lite-mat-og-mye-trening/ http://myrevolution.no/s/biorytme-dietten/
 3. Jeg ville ha økt litt på proteinet til 2 -2,5g pr kg/kroppsvekt og heller redusert litt på karbohydrater. Protein gir bedre metthetsfølelse enn karbo.
 4. Det finnes mye bra lesestoff både her inne på FB, f.eks nybegynnerguiden som du finner her: http://fitnessbloggen.no/styrketrening-for-nybegynnere/ Kanskje boken Bygg muskler av bl.a. Martin Norum hadde vært en fin plass og starte. http://byggmuskler.org Der finner du også styrkeprogram for 3 dager som er satt opp for å nå målet ditt om reduksjon i fettprosent, men husk kostholdet er nok det viktigste. Lykke til
 5. Jeg har denne bordgrillen: http://www.elkjop.no/product/hjem-og-pleie/kjokkenapparater/GC306012/tefal-comfort-bordgrill Meget godt fornøyd :-)
 6. Dette firmaet holder til i Trondheim og drives av Allan Fallerø: http://toughsports.no
 7. Veldig forenklet er det riktig:) Man holder megnden protein konstant gjennom alle måltidene. Mesteparten av fettet til forkost og lunsj (selv tar jeg ei SS selolje på kvelden). Til middag og kvelds inntar man stort sett hele dagens karboinntak. Jeg har mest karbo til middag da det er måltidet som jeg spiser etter trening.
 8. Har du lest om biorytmedietten?? http://myrevolution.no/s/biorytme-dietten/ og dersom du går i søke feltet til Fitnessbloggen og søker på biorytmedietten får du også opp noen artikkler.. Mange har hatt god erfaring med den, meg selv inkludert. Ikke oppblåst i magen lengre, sover bedre og slipper carvings etter alt mulig.. Før har jeg prøvd mange forskjellige dietter, og lavkarbo har jeg samme erfaring som deg.. Nå følger jeg spisemønstret til biorytmedietten og kommer aldri til å forsøke nye "metoder".. Jeg kan hvertfall anbefalle denne måten å spise på!
 9. Først; Husk at dette kan være veldig forskjellig fra person til person!! Jeg har kuttet all mat som er rødt med noen få unntak.. Dvs rødt kjøtt, paprika, jordbær og rødvin m.m. - kan spises en gang i blandt. Rødvin er for meg "døden" selv kun med et lite glass. Sukker og hvete holder jeg meg unna - dersom jeg spiser f.eks smågodt får jeg noen dårlige dager etterpå. Har økt inntaktet av sunt fett - dobbel dose omega3 hver dag Kan spise svin (det er det mange som reagerer på og ikke bør spise)
 10. Jeg har artrose og har gode erfaringer når det gjelder trening og omlegging av kosthold. Jeg trener mer og hardere nå enn før jeg ble syk (2005/2006). Det store vendepunktet for meg kom i 2010 når jeg var lei av å være konstant i dårlig form pga artrosen med smerter og stivhet. Hadde da lest mye at kosthold kunne ha positive innvirkninger for hvordan artrosen (aktiv/passiv) utviklet seg. Startet da i samråd med min lege på diett for å finne ut hva som hadde positiv og negative utslag. Etter måneder med prøving/feiling fant jeg ut hvilke matvarer som jeg må holde meg unne for å ikke ha smerter. Fra sommern 2011 har jeg tilnærmet vært smertefri og trenger heller ikke like sterke medisiner som tidligere. I dag presterer jeg bedre som idrettsutøver, trener normalt uten hindringer (har nok noen ganger litt dårligere økter når revmatismen er mer aktiv, men det styrer jeg ut fra dagsform) og er i bedre form en noen gang. Under mestringsopphold på Revmatismesykehuset snakket jeg med flere revmatologer og fysioterapauter som mente at trening bare gjorde godt for revmatismen og det i seg selv ikke burde begrense trening. Men alle må kjenne på sin smertegrense og sin kropp hvor mye belastning den klarer.
 11. Jeg har operert ut begge visdomstennene mine ned. Den første gikk forholdvis greit.. Men den andre derimot var det værre med. Begge gangene så jeg ut som jeg hadde vært i sikkelig slagsmål hvor jeg var hoven og blå fra kjeven og ned halsen. 1. Etter siste operasjon klarte jeg ikke å spise på nesten 3 uker med unntak av flytende føde. 2. Måtte sy (det tror jeg man alltid må gjøre), ingenting vondt å ta stingene 3. Begynte med 1000mg paracet + 600g ibux, det hjalp ikke. Fikk tilslutt morfintabletter. Smerten er det værste jeg ha opplevd, måtte faktisk være sykemeldt fra jobb i 14 dager. 4. Smerten varierer fra hvordan tannen ligger og hvor vanskelig den er å få ut. Min siste tann lå sånn til at de først prøvde å ta den ut enkelt, men det viste seg å ikke gå. I tillegg hadde tannen skadet kjevebeinet slik at de måtte blukke biter ut først. Ja, begge gangene hadde jeg vondt, men siste gang gav meg noen smerter som var helt sinnsyke.. Glad jeg er kvitt alle mine visdomstenner som må ut!!
 12. Biorytmedietten var hvertfall det som gjorde at jeg "fant nøkkelen" for meg når det gjelder kosthold. Masse overskudd, sover supergodt på natta og presterer bra på trening. I tillegg får jeg ingen carvings når jeg spiser slik jeg skal og ikke hopper over måltid. Selv er jeg totalt ubrukelig uten karbohydrater, i dag ligger jeg på 150 - 170 g karbo pr dag hvor 100g av de kommer i dagens to siste måltid.
 13. Har du forsøkt Biorytmedietten? Biorytme dietten | MyRevolution Og 1450 kcal er nok for lite.. Det utgjør ca 21 kcal pr kg kroppsvekt. Minimumsanbefalling er vel 23, men det anbefalte er å ligge på 26-28 kcal pr kg kroppsvekt.. Børge Fagerli har skrevet mange gode artikler om jenter og vektnedgang :-)
 14. Hva med å forsøke seg på et av programmene til Tomas Fjeldberg: Performance coach | Train like an athlete ??
 15. Beste pizza'en ever: Fitnesspizza - Fitnessbloggen Ha gjerne litt hvitløk, salt og pepper i creme fraichen før du smører det utover bunnen.. Bytt ut fyllet med noe du liker. Jeg bruker annet fyll, har karbonadedeig, bacon (litt), løk, soltørkede tomater, seranosinke (3 skiver) og mosserella ost! Smaker helt fantastisk!
×
×
 • Create New...