Gå til innhold

larsern89

Medlemmer
 • Innholdsteller

  41
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av larsern89

 1. Jepp lest ^_^

  "Han mente at dette kunne fungere like bra på andre muskelgrupper også, som for eksempel biceps, brystmuskler eller skuldre."

  -Altså, ble dette egentlig testet eller var det en mening om at det kanskje kunne fungere?

  Selv tolket jeg "tunge treningsøkter" som base-trening. Bindevev-nervesystem-bindevev-nervesystem osvosv..

  Jeg har stor respekt for Børge, men om han virkelig mener dette vil det i allefall stride mot alt jeg hittils har lært om fibre og bindevev - vitenskap og teori jeg har lært av nettopp ham^_^ Progresjonsmetoden jeg beskrev over er jo tross alt en av grunnpilarene innen muskelbygging, som selv Børge og Sandvik har skrevet artikler om og forsket på på egen hånd.

  I tillegg er dette en studie utført av "Brad Schoenfeld" og vel ikke noe Børge har forsket på selv - ihvertfall slik jeg tolker artikkelteksten som er pastet inn i innlegget over. Var utøverne til Schoenfeld "rene"? hvem vet?

  Farlig å uttale seg på vegne av andre, men mitt inntrykk er at Børge har veldig god erfaring med å gjøre nettopp dette med sine klienter. Kan vel kalles en form for forskning det og ^_^

  Din tolkning av "tunge treningsøkter" som base-trening er riktig. For meg så denne økten slik ut:
  A1) Markløft
  A2) Skulderpress
  B1) Chins
  B2) Knebøy
  C1) Benkpress
  C2) Bicepscurl, valgfri

  Skal være så ydmyk å si at det kan være at han slengte på bicepscurlen her fordi jeg har pinglete armer:roflmao:

 2. Det her var interessant :) Thanks bro!

  Da tenker jeg feks noe slikt: La oss ta biceps:

   

  Biceps mandag: En runde med myoreps

  Biceps tirsdag: ca 4 sett tung biceps 6 - 8 reps

  Onsdag fri

  Dette vil være i tråd med det Børge satt meg til å gjøre. Hvor vidt det er lurt å kjøre to sånne runder iløpet av en uke vet jeg ikke. Men har prøvd det selv i det siste faktisk. Har økt både i styrke og volum, så for meg funker det :)

 3. Fant posten på Børge sin facebook-side likevel :) 

  "Det er en rekke anerkjente navn på EPIC Fitness Summit i Birmingham denne helgen, og en av dem er Bret Contreras. En ny studie utført av Brad Schoenfeld har vist en gang for alle at å trene hver muskelgruppe 3 ganger i uka var mer effektivt enn 1 gang i uka, og Bret - også kjent som The Glute Guy for sin fascinasjon med rumpetrening - hadde gjort seg noen interessante observasjoner på noen av de kvinnelige klientene han coachet. Alle trener helkroppsprogrammer med baseløftprogram (knebøy, markløft osv) 3 ganger i uka, men noen av dem hadde på egen hånd trent hip thrust med strikk og masse reps de andre dagene i uka, dvs de hadde bokstavelig talt trent rævva av seg annenhver dag lett og annenhver dag tungt (med baseløft). Det var noen sinnsyke forskjeller i muskelvekst på bare 2-4 uker, der de gikk fra helt flate rumper til skikkelig J-Lo rumpe. Han mente at dette kunne fungere like bra på andre muskelgrupper også, som for eksempel biceps, brystmuskler eller skuldre. Dette er jo heldigvis noe jeg allerede var klar over, både via Frekvensprosjektet der 6 dager i uka var langt bedre enn 3 dager i uka, og der jeg selv har lagt inn for eksempel Myo-reps 25-30 +5x dagen før tunge treningsøkter og sett resultater hos mine utøvere som har vært helt formidable. Alltid spennende å få høre andres erfaringer med høyfrekvenstrening, og jeg anser vel myten om at man skal "knuse" en muskelgruppe med 20 sett og så la den hvile en hel uke som...vel...knust..."

  "for eksempel Myo-reps 25-30 +5x dagen før tunge treningsøkter".. Akkurat dette jeg gjorde :) Funker dødsbra!

 4. Takk for svar mister :) Kjapt spm, var dette feks den eneste bicepstreningen du hadde på 1 uke? Eller kjørte du den to ganger pr uke?

  Samme gjelder for de andre muskelgruppene.


  For min del, blir det aktuelt å kjøre myo reps på de små musklene

  I dette programmet trente jeg 4 ganger i uken. Alle øktene var helkropp. Jeg hadde en dedikert bicepsøvelse i 3 av 4 økter. Nøkkelen til å kunne kjøre helkropp 4 ganger i uken er vel å variere i repsområde. Myoreps-økten kjørte jeg på mandager (små isolasjonøvelser), men allerede dagen etter (tirsdag) kjørte jeg samtlige baseøvelser blytungt (3 sett 3-6 reps) og avsluttet med bicepscurl.
  Leste en gang noe forskning på Børge sin facebook-side om at det er hensiktsmessig å trene store øvelser tungt dagen etter myoreps. Fann ikke igjen den artikkelen nå dessverre.
  De to siste øktene var som sagt også helkropps-økter og ble kjørt torsdag og fredag. Disse var i repsområdene 6-9 og 9-12.
  Tror ikke jeg ville kjørt flere myoreps-økter iløpet av en uke. 

   

 5.  

  Slikk trente jeg:
  Aktiveringssett: 20 reps, deretter ble det følgende sett: 3 reps, 3 reps, 3 reps, 3 reps og 3 reps. Mellom hvert sett hadde jeg ca 5 pust. 

  Totalt biceps trening forrige uke = 3 runder med myo reps.

   

  Jeg hadde Børge som coach over 8 uker. Hadde en myo-reps økt hver uke. Kjørte bicepscurl i kabel med ryggen mot stacken i denne økten. Det fungerte sånn: 20-25 reps (2-3 pust), 5 reps, (2-4 pust) osv. Skulle kjøre sett med 5 reps helt til jeg ikke klarte 5 reps, maks 5 sett.
  Etter noen innkjøringsuker for å komme på riktig belastning ble dette ganske brutalt. Insane pump og følte meg mer enn ferdigtrent etterpå :)

  Kjørte følgene øvelser på Myoreps-økten:

  A1) Lårcurl, liggende eller sittende
  A2) Bulgarsk Utfall
  A3) Rygghev
  A4) Goblet Squat
  B1) Pushups
  B2) Nedtrekk m overhåndsgrep første sett, underhåndsgrep andre sett
  B3) Face Pull
  C1) Triceps/lats pulldown/row
  C2) Kinesisk sidehev
  C3) Bicepscurl

  Gjør denne økten en del fortsatt. Er brutalt og gjør veldig vondt :p

 6. I tillegg til det han over her skriver handler det nok litt om utvikling (pubertet) også. Noen utvikles raskere enn andre. Du er sterk for å være 15 år. Om han spiser nok, sover nok og fortsetter å presse seg så kommer han nok sterkt tilbake etterhvert :)

 7. Er der noen Evo på Danmarksplass da? Damsgård fant jeg på kartet, men da måtte jeg gå noen km fra byen/bybanestoppet på Danmarksplass.

  Dro på SIB Kronstad, halvferdig gym men hvertfall bedre enn Actic, og veldig bra utstyr det som var kommet på plass :)

  Nei, den ligger på damsgård som du sier. Er ikke veldig langt å gå fra danmarksplass da... ;)

 8. OK, så det er kanskje bedre å satse på én plugg på hver side da, en åtte hull med slagboret. ;) Men den må jo ha en eller annen mekanisme som gjør at jeg kan henge i en karabinkrok e.l. Som sagt, om noen vet hvor jeg kan stikke for å kjøpe dette (med kyndig betjening) hadde det vært gull.

  Det er ihverfall sånn jeg ville gjort det :)

  Finner det ikke nå, men jeg har sett datablader for nylonplugger på 8mm som skal tåle 200 kg i betong. Alternativet er ekspansjonsbolter som Steffen over her skriver, men de får du som sagt ikke ut igjen.

  Vanskelige å vite hvilke butikker i Oslo som har kyndige folk, men min erfaring er at alle steder som også har trevarelager har meget dyktig personell som kan hjelpe deg med å bygge det meste!

  Mekanismen du snakker om er å bruke en krok eller et øye istedenfor en skru (du skrur den inn i pluggen).[ATTACH]160065[/ATTACH]

  post-5946-14440999598479_thumb.jpg

 9. Etter biorytme-prinsippene skal du jo ha mye fett og protein tidlig på dag. Kesam til frukost er jo ikke så mye å skryte av. På mine 75 kg starter jeg dagen med 5 egg + 75 g bacon på diett.

  Nå kommer jo Børge snart med ny versjon av biorytmedietten:

  "My latest version of the Biorhythm Diet is by far the most effective one (a teaser: some carbs, but less protein and fat early in the day, more protein and fat - and of course, carbs - later in the day)"

  Det kommer jo selvfølgelig litt an på når på dagen man trener. Men dersom man for eksempel trener etter jobb/skole bør man ikke ha så stort protein-inntak i hvert måltid tidlig på dagen da man ønsker maksimal respons på proteinopptaket etter trening;)

 10. Seff er det det. Du er fortsatt ny i gamet. Jeg tror det er fult mulig for deg å gå ned i fettprosent samtidig som du beholder/øker i muskelmassen. Dropp å løp hver eneste dag, ta å legg deg på vedlikehold, kanskje litt over/under. Fortsett å tren med høy intensitet (tung belastning) og enjoy the gains!

  +1, Så lenge du har fett på kroppen er dette er fullt mulig!

  Kan anbefale deg å kjøpe en fettklype for å sjekke at det du gjør faktisk fungerer. Alt for mange står på badevekta og ser at tallet der er det samme uke etter uke. De tror at de ikke har fremgang, mens sannheten er ofte at de forbrenner fett og bygger muskler samtidig, og det var gjerne også det de ønsket i utgangspunktet.. ;)

 11. Tjah, det er i alle fall nok mat, mer en nok av alle, og kanskje for mye. Utover det er jeg ikke fan av at folk låser seg til måltider da det ofte er oppskrift på at man slutter med noe da det er for strict.

  Videre vil jeg si at så lenge du ligger i et overskudd, med ca 2g protein pr kilo kroppsvekt så har treningsprogrammet også veldig mye å si. Så min kjappe og umiddelbare reaksjon var "det er i alle fall mer en nok av alle makroene".

  Så om det er slitsomt å være så strict på å følge en plan, tenk deg at du skal få i deg et ca antall proteiner pr dag, og la resten av karboen og fettet komme av det tilbehøret du måtte ha til. Da havner man som regel på ca samme antall kcal etter en stund, uten at man må regne på alt.

  Takker for tilbakemelding!

  Godt å høre at det er nok mat. Har faktisk prøvd en stund å gjøre som du sier med å ha fokus på å få i seg nok proteiner, men det har dessverre ikke funket så bra for min del. Skal jeg klare å holde motivasjonen på topp mer enn 3-4 måneder denne gangen, må jeg vite at det jeg gjør kommer til å funke :)

 12. Utgangspunkt:

  Mannemann, 24 år, 190cm, 86kg, trener styrke 4 ganger i uken, ingeniør som sitter for det meste på kontor, forholdsvis tynn med litt muskler og litt vintersvor:p

  Har trent "av og på" styrke i 3-4 år. Mister motivasjonen fordi fremgangen stopper opp og jeg stagnerer resultatmessig. Har innsett at grunnen til at jeg stagnerer er fordi jeg ikke blir større og tyngre, som igjen er et resultat av for lite mat. Så nå har jeg prøvd å ta grep, og trenger litt innspill på kostholdet!

  Mål:

  Å bli stor og sterk!

  Sånn ser en ideell dag ut:

  5mg BCAA

  07:00 Trening

  5 mg BCAA

  08:00:

  300g mager vaniljekesam, 50g mandler, 50g valnøtter. (889.5 Kcal, 44.6g protein, 63.95g fett, 30,9g karbohydrat)

  -4 kapsler med omega3 som ikke er tatt med i regnestykket.

  12:00:

  500g kylling, 125g fullkornsris (ukokt tilstand), 150g sweet chilisaus. (1474 Kcal, 148.25g protein, 23.67g fett, 168.9g karbohydrat)

  -I dette måltidet spiser jeg også mye løk, paprika, brokkoli og blomkål som ikke er med i regnestykket.

  15:00:

  Proteinpannekaker :hungry:

  8 egg, 8 spiseskjeer havregryn, 8 spiseskjeer cottage cheese. (1386.16 Kcal, 120.16g protein, 65.84g fett, 70.328g karbohydrat)

  -Hjemmelaget jordbærsyltetøy som ikke er med i regnestykket.

  19:00

  Middag som ikke er med i regnestykket. Denne varierer fra dag til dag, og er en "vanlig" middag som f.eks laks, taco, kjøttkaker, torsk osv..

  Drikker også veldig mye vann iløpet av en dag;)

  Summen av alle måltidene utenom middag vil da bli:

  3749.66 Kcal, 313.01g protein, 153.46g fett, 270.128g karbohydrat.

  Hva tror dere? Setter pris på alle råd og innspill:)

  EDIT: Tidspunktene for måltidene varierer en del, men de over blir ihvertfall spist iløpet av en dag..

 13. Hei, jeg heter Lars og er ny her på forumet:)

  Har trent styrke i litt over et år, og har blitt helt hekta!

  Følelsen av fremgang er bare helt fantastisk! :)

  For noen dager siden las jeg http://fitnessbloggen.no/kukerundtsyndrom/Veldig god artikkel, med veldig mange "problemer", men kanskje ikke så mange løsninger for oss som ikke er eksperter. Men etter å ha lest artikkelen sitter jeg igjen med inntrykket av at jeg burde endre litt på treningsprogrammet mitt. Sånn jeg har forstått det så er det lurt å bygge programmet rundt de 3 baseøvelsene og chins. Jeg har tidligere trent disse, men sikkert med en del "kukerundtøvelser" i tillegg.

  Det jeg da ikke skjønner er; mener artikkelforfatteren at jeg skal trene 3 dager i uka, og i hovedsak bare gjør disse 4 øvelsene? Skal jeg da kjøre øvelsene hver dag? Eller bare en øvelse for dag? Må si jeg er forvirret :p

  Fant dette 5x5 programmet i en annen tråd på forumet: http://www.iform.no/pub/art.php?id=3Kan dette være noe i riktige gaten? Ser at det her er bygd opp en dag rundt baseøvelsene, men her jo også mange "kukerundtøvelser"...

  Og over til noe helt annet:

  I slutten av http://www.iform.no/pub/art.php?id=3 står det:

  "Spis MINST 3.5 g protein per kg kroppsvekt, HVER ENESTE dag! Dette er utrolig vanskelig, og de færreste klarer det, og dèt er den fremste årsaken til at de fleste har så dårlige resultater av treningen sin. Hvis du er i tvil om hvor viktig dette punktet er, så prøv det i en måned og se selv. Du vil aldri se deg tilbake igjen etterpå!"

  Syns selv at dette høres helt syyyykt mye ut. Men er villig til å gi det en sjanse i en måned som han anbefaler. For meg vil dette bety cirka 300g protein for dag. Er det et problem dersom rundt 200g av disse kommer fra proteinshake? Er det skadelig på noen måte?

  På forhånd, takk for svar! :)

×
×
 • Opprett ny...