Gå til innhold

Anna Alm

Medlemmer
 • Innholdsteller

  85
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Anna Alm

 1. Enig :) Gledelig overrasket over at det lar seg korrigere til den grad det nok er mulig å få til :) Gleder meg til å endelig tørre å teste ut Fivefingers, samt å få innlegg til Conversene :D (Tok markløft på dempede joggesko i dag; Selv med kun 60 kg på stangen, var jeg redd for å miste balansen og dette og slå meg :p )

 2. Hadde meg en oppkarbing i går. Resultatet er at jeg har den store skjelven her og BARE vil ha snop, sjokolade, sukker etc etc. Hadde jeg ikke visst at det var bra for meg, ville jeg ikke oppkarbet

  Mhm, samme her.. Kjøpte meg 50 g smågodt i går kveld, spiste meg kvalm på det og satt en stund i dag med den TOMME skålen i fanget, som om jeg ventet på at mer skulle dukke opp.. Teite PMS og teite sukker!! Har nå funnet frem en boks mager cc og den sukkerfrie kokos yogurten, dette skal pokker ikke få ta knekken på meg ;)

 3. Hei!

  Jeg er også fysioterapeut, og er kanskje litt uenig med fysioterapeuten din. Med forbehold om at jeg ikke har sett deg og uttaler meg på generelt grunnlag nå.

  Under knebøy med vektbelastning og føttene godt planta i bakken vil du nok ikke klare å korrigere for din overpronering i flate sko. Typisk faller man da inn i ankelleddet og kneet følger naturlig med og vakler innover. Her ville jeg anvefalt å fortsatt med flate sko (skal ikke kjøre knebøy på luftputer om vi er ute etter styrketrening), men investert i et par spesialtilpassede såler som støttet deg opp på innsiden. Gjerne legge inn litt skadeforebyggende trening med fokus på etbensøvelser og styrking av gluteus medius for å også ta tak i problemet i andre enden.

  Når du løper, derimot, har du alle muligheter til å korrigere proneringen om du lander mykt på forfot og ikke stempler hælen i bakken først. Min erfaring, megselv inkludert, er at mange som overpronerer later til å overpronere betydelig mindre, om i det hele tatt, i minimalisitiske sko med forfotisett. Dette er også meget god trening for en av de viktigste musklene for å holde fotbuen oppe, nemlig tibialis posterior. Forvent deg alvorlig stølhet i denne etter første tur ;)

  In short: flate sko med såler til knebøy, minimalistiske sko til løping. I'd give it a shot! (y)

  Tusen takk for en super tilbakemelding!

  Jeg hadde egentlig gitt opp løpingen litt, for jeg ble aldri noe bedre i knærne. Nå frister det igjen å kjøpe meg fivefingers og heller bruke vinteren på å trene opp beina til å kanskje kunne jogge med de en dag :) Og ja, spesialtilpasset såle skal jeg skaffe meg til styrketreningen :)

  Takk igjen for en fantastisk, lærerik og relevant tibakemelding! :D

 4. Hei flotte og kunnskapsrike mennesker!

  Jeg overpronerer visst på grensen til å være plattfot, noe jeg har tatt grep om og har brukt sko med massiv støtte under fotbladet når jeg løper, går tur osv. Men når jeg løfter vekter, feks knebøy og markløft, gjør jeg dette i noen veldig flate og lite støttende Converse sko, og ser når jeg blir filmet at jeg får helt feil teknikk pga svikt i knær og bekken pga overproneringen.

  Jeg går til fysioterapaut en gang i uken, men når jeg tok opp bruk av feks Vibram Fivefingers, sa hun at jeg da ville kjøpe meg et par dyre feilbelastninger.. Jeg forestiller meg at neste skritt blir å få laget en spesialtilpasset såle til å ha i mine flate løftesko?

  Så jeg lurte på om det finnes noen andre der ute som møter de samme utfordringene som meg, og hvordan dere har løst dette?

 5. Hei!

  Prøver meg på andre omgang av PSMF etter suksess rett etter jul, men trenger nå litt feedback fra folk som kjenner dette bedre enn meg. Jeg har lest Lyle McDonald sin "Rapid fat loss handbook" og sitter igjen med en følelse av at det ikke kun dreier seg om å holde protein inntaket høyt (dvs over 2 -2,5 g pr kroppsvekt) og kalorier (og selvsagt fett) lavt, men også å holde karbohydratene under ketose nivåer (dvs 15 g pr dag for kvinner, 20 g for menn).

  Når jeg nå har lest det jeg kommer over av litteratur om PSMF andre plasser, ser jeg dette ikke nevnt noe sted, er det kun Lyle som praktiserer dette? Eller har jeg misforstått?

  Selv om jeg spiser enorme mengder protein og holder fettet til under 5% pr dag, kommer jeg vanskelig under både 15 og 20 g karbohydrater pr dag, så vet jeg ikke er i ketose. Men har det noe å si for fremgangen min mtp vektnedgang?

  Jeg ligger høyere på kcl inntak på treningsdager fordi jeg spiser etter Leangains metoden og kjører syklisk periodisk faste ( rundt 700-800 kcl på aktive hviledager og rett rundt 1000 kcl på styrketreningsdager). Noen som har noe feedback på dette oppsettet?

  Ellers vil jeg bare takke for et supert forum med flinke folk som tar seg tid til å svare på spørsmål! Good job! :D

 6. Eg har akkurat den typen du lenka til.

  Den fungerer heilt fint for meg. Heng godt fast i dørkarmen, stabil, gummi forhindrar skade på karmen.

  Brukte den då eg kjørte eit program der ein tar 6-7 sett chins kvar dag. Ikkje noko negativt å melde om den frå mi side. Maksvekt 100kg.

  Fantastisk ,takk for svar! :D

 7. Greit, drister meg til å spørre noen dumme spørsmål ;)

  1) Jeg trener styrke mandag, onsdag og fredag. Kan jeg trene både markløft, benkpress og knebøy alle disse dagene, eller bør jeg trene feks markløft på mandag, benk på onsdag og knebøy på fredagen for å få best mulig utbytte? Tenker da både på tyngdeprogresjon og restitusjon.

  2) Finnes det noen øvelser som er et absolutt must i et program utenom de tre store? Hvilke og hvorfor? (ja, jeg er klar over at det ligger noen fine nybegynner program ute på webben, men syns disse spriker på hva som er viktig)

  Tusentakkpåforhånd :D

 8. Det er nok en myte. Jeg har lest at man har høyere forbrenning mens man røyker, men ikke at forbrenningen er lavere enn den egentlig skulle være ved slutt. Det jeg *vet* (bl.a. fra egen erfaring) er at folk har en tendens til å putte andre ting i munnen i stedet for sigaretter. Det kan være drikkevarer, mat eller snop...

  Jepp, er nok sant det du skriver Lars, det er lett å putte noe i munnen som kan fungere som subsitutt for røyken; derfor mange påstår at de har lagt på seg av å bare slutte å røyke, mens det egentlig handler om at de spiser mer og ikke har noe med forbrenningen å gjøre :p

 9. Hmm.. BCAA er ikke en type vitamin, hvis det er det du mener?

  Men den inneholder blant annet en rekke vitaminer samt mye annet jeg ikke orker å liste opp her i farten ;)

  Poenget er at dersom du ønsker å trene fastende, er nok BCAA det beste du kan tilføre kroppen UTEN å måtte drive og mikse masse forskjellige ting sammen for å forhindre proteinnedbryting :)

  Stoler på at Martin Berkhan har gjort seg nok erfaringer og lest seg opp, siden han kan gi så spesifike rettningslinjer for inntak av BCAA ;)

 10. Linser og bønner skulle vel være OK på PSMF? Bare tørre salaten er jo ikke særlig stas.

  På PF kan du vel i prinsippet spise hva du ønsker og forsatt holde vekten så lenge du ligger innforbi rett mengde kcl ;)

  PSMF anbefaller ikke grønnsaker med mer enn 5 kcl pr 100 g, dette er hva jeg fant ut etter et kjapt søk på diett.no;

  Bønner, brune, kokt

  Matvaretabellen 2006

  Porsjon: 100g

  Energi: 123 kcal

  Fett: 0.6 g

  Protein: 8.8 g

  Karbohydrat:

  17.4 g

  • Melk: Inneholder melkesukker (aka laktose). Skummet melk inneholder mer. I tillegg er det en del fett der. Både fett og karbohydrater er fyfy
  • Kesam: Melkeprodukt. På fitnessbloggens versjon ser det ut til at den er ok. På Lyle sin versjon er det *ikke* ok. For egen del kjører jeg Lyles versjon til jeg kommer til 10%, og så skal jeg være litt snillere med meg selv ved å bruke fb-versjonen derfra.
  • Shake: Ja, vann. Trikset er å bruke en del mindre enn du ville brukt melk. Jeg bruker ca 0,7dl for en scoop myse (whey) og 2dl for en scoop kasein
  • Proteininntaket ditt er kanskje litt høyt om du skal fortest mulig ned i vekt. Du kan regne ca 2g/kg (noen sier 2g/kg "ren" kroppsvekt). Jeg er 93kg og bruker opptil 200g om dagen. Men siden jeg aldri har vært under 10% er jeg ingen autoritet ;)
  • Lengden kan du fint strekke ut om du kjører syklisk, slik jeg gjør. Da spiser du på treningsdager og PSMF-er på hviledagene. Dermed er leptin et mindre problem, og du kan fortsette å gå rimelig raskt ned i vekt.
  • Egentlig ingen innspill
  • Jenter skal neie. Gutter skal bukke :p

  • Aha, takk for oppklaring! Må da kanskje vurdere å gå til anskaffelse av noe kalsium tilskudd i stedet for min daglige dose melk ;)
  • Hmm.. Tror kanskje jeg skal driste meg til en ss i cottage cheesen, blir så fryktelig kjedelig smak på den hvis ikke.. Med mindre noen andre har noe lure ideer? Har hørt at noen bruker fun light, men det syns jeg høres gyselig ut.. Men det er kanskje bare en ting man må teste ut ;) Hvordan gjøres det da? Blandes ut med vann og så oppi kesam? Eller ublandet rett i kesamen? :p
  • Fortest mulig ned i vekt er planen ja ;) Ser også at det blir mye kjøtt på meg dersom jeg skal følge 2,5 g pr kg kroppsvekt, så kutter da ned til 2 g og ser om jeg ikke får det til å funke :) Takk for innspill!
  • Syklisk ja.. Det hadde jeg faktisk helt glemt ut :p Men ja, ikke dumt å holde karbene oppe på treningsdager og fettet noe høyere på hviledager. Noen forslag til hvor mange kcl jeg skal ligge på de de to dagene? Dette er det eneste punktet (kcl) som jeg er virkelig usikker på, syns liksom 1000 kcl jevnt høres så "enkelt og greit" ut ;)
  • Fine! :D
  • Hehehe, dropper både bukking og neiing siden jeg får opp teite bilder i hodet bare ved tanken ;)

  TÆNK JU!

 11. Hei!

  Da har jeg lest og lest på alt jeg kommer over av PSMF på nettet de siste to ukene, og begynner offisielt på min første dag i morgen :)

  Noen kjappe spm til dere erfarne folk;

  • Har forstått at melk er fy-fy, gjelder dette også skummet melk? Hvorfor?
  • Hva med vanilje kesam?
  • Dere som drikker protein shakes, blander dere dette ut med vann?

  • Kan noen si om dette her høres fornuftig ut; Jente, 24 år, 75 kg, 164 høy, spiser etter periodisk faste. Hvis jeg har regnet korrekt, skal jeg da ha ca 185 g protein pr dag, noe som blir fordelt på 3 måltider, ca 62 g protein pr måltid. Jeg planlegger å kun spise grønnsaker som karbo kilde ( ca 500/700 g salat/tomat/agurk og brokkoli-blomkålblanding pr dag) og kun selolje (2-3 ss) som fett kilde, dvs de dagene jeg ikke har laks på menyen. Da regner jeg med å ligge og vippe på rundt 1000 kcl pr dag. Videre trener jeg styrke tre ganger i uken fastende, og inntar da BCAA rett før, samt rett etter og videre hver andre time frem til jeg bryter fasten. Høres dette ok ut eller jeg er jeg på viddene med noe, og evt hva bør forandres?

  • Videre planlegger jeg å holde på så lenge jeg orker (1, 2 eller 3 uker), dette er blir kun en kickstart på nyåret og fresh start på nytt igjen etter fråtsing av dimensjoner i høytiden..
  • Innspill utover det jeg har skrevet?

  Takkerogbukker! :D

 12. Gikk en uke på PSMF og spiste mitt første måltid i 11 -iden og det siste i 19-tiden. Morningene kunne være ganske tunge ettersom man ikke får spist like mye til kvelds som normalt. Man inntar jo ganske lite kcal på PSMF, så man har jo valget mellom å spise få, men relativt normale porsjoner, eller mange knøttsmå porsjoner. Jeg valgte det første :p

  Jeg tenker at så lenge du er vant til periodisk faste fra før av, skal det ikke være noe problem. GIkk i hvert fall greit nok for min del, selv om morningene var tunge. Jeg trente i tillegg på morgenen før frokost - noe som var en smule tyngre enn vanlig ja.

  Takk for innspill!

  Kan jeg spørre om litt småting; feks hvor mange kcl du lå på pr dag og pr måltid (samt hvor mange måltid)?

  Hva og hvor ofte trente du?

  Jeg trener selv om morgenen og bruker BCAA frem til jeg bryter fasten kl 11, er dette noe du brukte på PSMF?

  Hvorfor kun en ukes kur og gikk du ned mye?

  På forhånd tusen takk for svar :D

×
×
 • Opprett ny...