Jump to content

Ida20

Members
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

About Ida20

 • Rank
  Newbie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg ville anbefalt å holde deg unna den vekta for en stund, fordi den går opp og ned hele tida (særlig for oss jenter) og vil bare gjøre ting vanskeligere for deg. Stol heller på at du er i et kaloriunderskudd og bruk måleband/ klær for å måle progresjon.
 2. Jente, 20 år. Jeg sliter litt med å sette opp en treningsplan. Jeg har vært 2 år på gymmen men da hadde jeg ikke en plan og bare gjorde det samme hver gang med lite framgang. Jeg har hatt et opphold fra trening i 3 år pga. sykdom, så nå vil jeg komme meg tilbake og gjøre det ordentlig denne gangen. Jeg har øvelsene jeg ønsker med, og da et fokus på rumpe siden stumpen min er nokså flat etter 3 år på sofaen. Har lest meg ihjel på trening og kosthold og har nå forstått at baseøvelser burde være førsteprioritert for styrke. Jeg ønsker å trene 4 ganger i uka og ha de som fullkroppsøkter (til å begynne med). Hoved øvelsene: -Hip thrust, bulgarsk markløft, pull through, kickback i kabel -Knebøy/ bulgarsk splitbøy, utfall/beinpress, legghev -Stående roing, chins, dips, pushups/brystpress med manualer -Diverse mageøvelser (TRX crunch, beinhev etc.) Så jeg har disse men også i tillegg alle de isolasjons/ oppvarmings øvelsene. For rumpe, for eksempel: glupe bridge, monster walks, ettbeins markløft, frog pumps etc. Rumpa er ikke lett å isolere så av og til trenger den litt ekstra oppmerksomhet Først og fremst kanskje..ser dette ut som gode øvelser for en nybegynner? Og spørsmålet mitt: Hvis jeg ønsker å trene fullkropp 4 ganger i uka, med fokus på rumpa men også bli sterkere i resten av kroppen; hvordan skal jeg fordele øvelsene? Hvor mange øvelser kan jeg trene på en økt uten at det blir overtrening? Jeg har forstått at kroppen trenger nok restitusjon for å bli sterkere men jeg har liksom den innstillinga at ´´mer er bedre´´og jeg har en tendens til å kjøre meg helt ut.
 3. Er ikke så erfaren med vektnedgang (eller vektøkning forsåvidt) med fokus på fett%. Ønsker å vedlikeholde det jeg har av muskelmasse og komme ned til en sunt fett% (3-5 kg å gå ned ca?.) før jeg starter med styrketrening. Jeg er ikke overvektig, men har høy fett%. Spesielt mye fett rundt midjen. Jeg har begynt å være aktiv igjen etter et langt opphold av personlige årsaker (nå går jeg i gjennomsnitt 10 000 skritt om dagen, jogger en gang i blant og trener styrketrening hjemme). Nå venter jeg egentlig bare på at treningssenteret skal åpne igjen. Jeg har forbedret spisevanene mine mye de siste ukene, og har prøvd å lese mye på emne om hva man burde spise. Men er fortsatt litt usikker. Jeg teller ikke kalorier og ønsker ikke dette heller. Men har funnet ut at det er best for meg å følge en plan hvor jeg spiser omtrent det samme hver dag (har ingenting imot kjedelig mat, jeg kan spise det samme dag etter dag om jeg må). Spørsmål: Vil jeg forbrenne mer fett hvis jeg kjører lavkarbo utenom når jeg trener/er helt flat? Så jeg kan holde meg til grønnsaker, bær, kylling, laks, cottage cheese etc. så mange dager jeg klarer til jeg begynner å føle meg slapp og ha en refeed dag med høykarbo for å fylle in lagrene igjen? Eventuelt ha noe karbo før en treningsøkt (potet/havregrøt..) og holde meg til karbo bare på ettermiddag? Planen min for neste måned er å trene styrke 4 ganger i uka, spise lavkarbo på hviledager og høykarbo før og etter treningsøktene. (og minst 2g protein pr. kg så klart). Vil dette fungere for å redusere fett%?
×
×
 • Create New...