Gå til innhold

glerb

Medlemmer
  • Innholdsteller

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  1. Hei igjen! Tenkte slenge på en oppdatering siden sist. Gikk for kortison injeksjon med ultralyd etter anbefalning av flere spesialister. Dette var midlertidlig smertelindring, noe som var FANTASTISK DEILIG. Dog kun for noen uker og så var jeg tilbake til start igjen. Men herredu for en lettelse disse ukene var! Har tatt MR av skulderen og fått konstantert slimpose betennelse og at det "var trangt" i skulderen. Det kunne også være mulig rift i biceps scene, men dette var spekulering utifra fysisk sjekk/ultralyd, ikke mr. Fikk nytt treningsopplegg av en skulderspesialist for å korrigere skuldrene og "lage mer plass". Dette ble gjort i ca 4 måneder med ingen endring overhodet og det endte med at jeg måtte gi meg da det ble noe forverring mot slutten. Enda flere spesialist timer timer senere med enda et nytt og enda "snillere" oppsett av opptrening for skulderen hvor dem igjen fokuserer på korrigering av skuldrene og opptrening av musklene rundt skulderen så står jeg da igjen etter 6 måneder med en like smertefull skulder. Så da gjenstår det kun 1 ting igjen som ikke er prøvd, altså operasjon. Vil det bli bedre, værre eller uendret? Etter 2 år med trening har for lengst innfunnet meg i at det ikke er noen "quickfix" til dette problemet men begynner nå å gå tom for ideer.. samt jeg begynner å bli PREKTIG lei av å kun få trent mage, rygg og bein i mine "vanlige" økter D: Er det noen her som har vært igjennom en slimposeoperasjon i skulderen og har noen erfaring å kunne dele?
  2. Takk igjen for utfyllende svar! Siste spørsmålet før jeg lar saken bero må være om det finnes noen ca estimering av hvor lenge skulderen skal være "betent"? Selv om jeg kjører ekstremt lette øvelser med og uten strikk er skulderen utrolig vond og det er generelt problematisk å anstrenge armen i det hele tatt uansett bevegelse / øvelse). Finnes det noen formeninger / erfaringer om dette?
  3. Tusen hjertelig takk for et ganske så utfyllende svar, fantastisk! Dog var det mange termer her som jeg ikke forsto Så hvile er altså ikke løsningen, men formoder at heller ikke overbelastning er bra uansett hvor "riktig" man gjør øvelsen enda? Skal jeg da fortsette med treningen, korrigert, vel å merke? For uansett hvor riktig jeg gjør øvelsene om det så er brystpress, skulderpress, nedtrekk osv så gjør skulderen ganske vondt.. Eller menes det slik at jeg nå hovedsakelig skal droppe alt av vekter og mitt "normale" opplegg å heller kjøre på med strikk øvelser/skuldertrenings øvelser osv (som vist i videone du linket til bl.a) frem til skulderen er bra igjen? Burde jeg gjøre dette hver dag? eller bare følge min vanlige 3 - 4 dagers opplegg?
  4. Heisann! Har trent i ca 1.5 år (fokusert hovedsakelig på styrke). For ca 1 år siden under en økt med benkpress så får jeg et ubehag i høyre skulder(på fremsiden av armen, rett under selve skulderen og litt over biceps), hvor jeg samme kveld har utrolig store smerter i skulderen (betennelse lignende). Jeg stopper da opp trening som berører skulder i ca 3 ukers tid og starter da enda penere opp igjen. Kort oppsummert så er det ikke lenger noen "betennelse" smerte i skulderen men heller det at jeg ved visse bevegelser får vondt i skulderen, disse bevegelsene begrenser jeg ved gjøre øvelser med en slik bevegelighet at det ikke gjør vondt, men på slutten av dagen har jeg jo fortsatt begrenset bevegelse og skulderen er vond om jeg t.eks kjører skulderpress, benkpress med stang, eller rett og slett skal dra på meg buksa ved å ta tak bak ved korsryggen og dra opp.. Plagene har jeg hatt i et år som nevnt, jeg har oppsøkt Naprapat, kiropraktor, fysioterapaut hvor alle er enstemmige i at så lenge jeg ikke har vondt under selve øvelsen så kan jeg TRYGT fortsette med treningen min, selv om dem ikke konkret har funnet ut hva som er feil. Jeg har prøvd trykkbølgebehandling uten forandring. Jeg har også tatt MR av skulderen hvor alt så bra ut. Jeg har også vært igjennom det meste av øvelser for å "få bukt" med problemet i form av oppvarming, og bevegelse trening som omhandler skulder området. En av mine siste forsøk av behandling var da nåler med strøm. Etter 1 behandling med 2 nåler på bakside av skulder så er nå skulderen tilbake til betennelse smerter igjen og det blir ikke bra. 4 uker har gått nå og jeg har meget begrenset bevegelse og sliter med å ligge eller ha skulderen i visse positurer når jeg sitter. Som "siste" utvei prøvde jeg apexklinikken i Oslo hvor dem gjorde en titt på skulderen med ultralyd og kom "tydelig" frem til at jeg hadde slimposebetennelse. Dem anbefalt meg 2x kortisoninjeksjoner og rolig oppstart 3 uker etter siste injeksjon.. Dette skulle være løsningen (alternativet var å ikke ta kortison, men helbredning ville ta 6mnd'er + og mest trolig kommer tilbake igjen) Men er ikke kortisoninjeksjon kun midlertdlig lettelse? Den fjerner vel ikke betennelsen? Jeg har nå snakket med nok en naprapat i dag som mener at jeg skal ha nye timer hos han igjen og at kortison ikke var noen løsning... han mente problemet kunne ligge bredere en kun i skulder og og smerten i skulderen kunne ha sammenheng med t.eks noe i nakken?! Skal jeg nå legge til på di allerede 25 timene hos behandlere enda fler?! Jeg føler jeg har mistet all tillit til naprapater, kiropraktorer, terapauter osv osv. Alle mener at dem selv har løsning, men ingenting funker. Hva skal jeg gjøre? Er kortison løsningen? Treningsstopp i xx antall mnd'er? Er det noen som har vært borti noe lignende og har noen erfaringer å dele med meg? Beklager veggen med tekst, det ble jammen i meg mer en jeg hadde tenkt hehe.. MVH =)
×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her