Gå til innhold

Vaksvik

Medlemmer
 • Innholdsteller

  12
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Vaksvik

 1. Hei! 

  Jeg lurer på hvilken diett som gir best langvarige effekt. I dag veier jeg 93 kg og er 185 cm høy, ønsker å ligge på rundt 85kg +/-. Er relativt velbygd, men har noen kilo ekstra rundt mageregionen og en generelt litt for høy fettprosent. Jeg trener styrke 3-5 ganger uken og ønsker jo selvfølgelig å miste minst mulig muskelmasse. Hva bør jeg gjøre? Eventuelle erfaringer med diverse dietter? Generelle tips? Er ute etter alt som kan hjelpe meg på å holde meg i "matchvekt" og hvordan jeg kommer meg dit på en best mulig måte, uten å sulte ihjel heheh :)

  På forhånd, takk!

 2. Veldig mye riktig og bra i det @steintrollet sier her. 

  Med tanke på at du har vært lenge uten trening og sykdommen sikkert har satt sitt preg på kroppen din kan det være lurt å være litt passiv i starten mtp. kroppen din. Tren så godt du kan ut i fra hvordan kroppen din føles, når du er sliten/ har underskudd, pass på å få nok hvile. Lytt til kroppen er kanskje det viktigste når man trener mye. Hva gjelder spm. ditt om kosthold så er dette noe som er veldig individuelt fra person til person. Utover det så høres det ut som om du bør fortsette med ditt "vanlige" kosthold, kanskje til og med spise mer enn hva du pleier. Sier ikke det at du skal være slavisk på kaloriinntaket, men pass på at du er godt innenfor hva kroppen din trenger. Dette er vesentlig i en "byggeperiode". Det er jo tross alt med noen kilo ekstra man bygger raskest/ best. Deretter når du begynner å føle at du er fornøyd med muskelmassen kan du begynne å tenke på div. dietter. Prioritet nr. 1 bør uansett være å få tilbake muskelmassen du hadde + litt til, heheh ;) 

   

  MEN, snakk med PT´n din om dette. Han eller hun er med stor sannsynlighet kyndig på dette området!

  Lykke til videre :)

 3. Ser at det meste allerede er sagt her, men tenkte å slenge meg på allikevel. 

  For å øke melkesyregrensen er man nødt for å trene mye rundt melkesyreterskel. Det vil si intensitetssone 3. For å best mulig kontrollere dette kan det være lurt å gå til innkjøp av en pulsklokke der du for presise verdier. Det er her hovedvekten din bør ligge. De kenyanske maratonløperne trener ekstremt mye "i3", grunnen til dette er at de da kan holde større fart over lengre tid uten å få melkesyre.

  Hva gjelder bakkeintervallene dine så er dette noe som ikke skjer over natten. Ville kanskje anbefalt det å gjøre som Thess sier, kjøre korte intervaller i bakken eller bare la være. For at du skal kunne øke melkesyregrensen din så er dø nødt for å trene mye i I3.

  Ettersom du har trent mye styrke i beinene så tar det tid før denne muskelmassen blir vant til det å løpe. Du har tidligere trent korte økter med fokus på eksplosivitet og volum antar jeg, da blir det tungt for musklene å jobbe over tid. Du har mye muskelmasse som skal venne seg til det å løpe så vær tålmodig. 

  Lykke til videre!

   

 4. For meg så høres det ut som du har det meste på stell. Det du evt. kan gjøre er følgende:

  For at en muskel skal kunne utvikle seg er den nødt for å utsettes for ekstrem nedbrytelse. Si at du trener en bestemt øvelse hver gang du trener den bestemte muskelgruppen, men etterhvert merker du at du ikke blir like støl eller sliten etc. Hva er grunnen til dette? Det er så enkelt som at muskelen er blitt vant til øvelsen. Den vet hvordan den skal gjøres, hvilken belastning den blir utsatt for og hvordan den skal reagere når den er sliten. Poenget mitt her er at du kanskje kan prøve å rotere øvelser oftere, man sier ofte at man er nødt å "sjokke" muskelen for at den skal kunne utvikle seg videre. I linken jeg legger ved under står det om diverse "undermetoder", "supersett", "cheatingreps" og "forcedreps". Dette er metoder som kan hjelpe deg å "sjokke" musklene. 

  Hva gjelder spørsmålet om å trene mer/ mindre så er dette veldig individuelt fra person til person. Her er allikevel noen tips som kanskje kan gjøre det enklere for deg å avgjøre dette selv. Er du sliten i hverdagen/ slutten av uken? Har du overskudd (om ikke, sover du nok?) Er du mye syk? Dette spørsmålet vil du selv kunne svare best på. Kjenn på kroppen, lytt til kroppen og handle ut i fra hvordan den føles. 

  Uansett så tenker jeg at denne linken kan hjelpe deg godt på vei, her får du råd av noen av norgest fremste eksperter: http://www.olympiatoppen.no/fagavdelinger/ernaring/Fagstoff/media3811.media

  Om det skulle være til nytte så kan jeg jo slenge med mitt eget program. Kanskje noen ideer til oppsett?

  Mandag: Bryst, skuldre og mage+ 20 min kardio etter endt styrketrening.

  Tirsdag: Rygg og bein+ 20 min kardio etter endt styrketrening.

  Onsdag: Armer+ 20 min kardio etter endt styrketrening.

  Torsdag: Fri/ intervaller- kommer ann på hvordan jeg føler meg.

  Fredag: Bryst, Biceps eller triceps, skuldre og mage + 20 min kardio etter endt styrketrening.

  Lørdag: Rygg, biceps eller triceps og bein+ 20 min kardio etter endt styrketrening.

  Søndag: Intervaller+ evt basistrening (tufteparken/ rotasjonstrening etc.)

  Endrer forøvrig program omtrent hver måned.

  Selv om dette kanskje ikke var et veldig utfyllende svar så håper jeg at noe av det var til nytte, mye av det som er blitt sagt lenger oppe er litt av grunnen til at jeg ikke blir mer utfyllende enn dette.

  Lykke til videre, stå på og lytt til kroppen!

   

 5. Som en generell basis så er det viktig å kartlegge hvor man vil og hvor mye tid man er villig til å sette av for å oppnå målet man ønsker å nå.  Uansett ville jeg kanskje tatt kontakt med en PT for å få et opplegg både ift. kosthold og treningsopplegg, vedkommende er ofte også flinke til å ta hensyn til skader osv...

  Lykke til!

 6. On 7/11/2016 at 2:34 AM, Zharoon said:

  Etter du har trent en muskel, så vil den vokse i 24-48 timer avhengig av intensitet, volum, osv. Om du da vil ha større lår og du tar knebøy på mandag, hvorfor i alle dager skal man da vente en hel uke med å trene de igjen? En annen ting er: skal du bli sterkere og større, må du ha nok intensitet/volum i løpet av en uke/tidsperiode. Du vil ikke kunne presse inn like mye trening på én dag, som på tre, rett og slett fordi muskelen vil bli for sliten etterhvert til å kunne bryte seg ned nok, men da har man fortsatt det problemet at det vokser i maks 2 dager til. Personlig vil jeg anbefale at man trener større muskler minst 2x i uken, og mindre muskler minst 3x i uken for optimale resultater. F.eks. knebøy 3x, markløft 2x, benkpress/press 4-5x i uken.

  Hvis jeg forstår deg rett da, så ville du trent en mellomting? Altså flere muskelgrupper daglig bare med lenger pause avhengig av hvilke musklegrupper du trener? 

  Si at man trener chest, mage, og bein en dag. så ville man kanskje ventet 2 dager før man kjørte bein igjen mens man kan kjøre chest allerede etter 1 dag pause? Det er jo selvfølgelig individuelt ift. hvordan kroppen føles, men hvis man utelukker dette momentet.

 7. Hva er fordeler/ ulemper ved å trene 1 muskelgruppe per dag kontra "hele" kroppen? Dette er et spm. jeg ikke har helt klart å bli enig med meg selv om. Hadde vært interessant å vite hva dere tenker om dette emnet og eventuelle erfaringer dere måtte ha med det.

  Eks.Du trener chest en dag (+ evt. biceps/ triceps), så trener du back en annen (+ evt. biceps/ triceps). 

 8. Først og fremst er det lurt å kartlegge hva som er viktigst for deg med en pulsklokke. Er det at du skal kunne følge med på pulsen gjennom hele dagen, den skal være enkel og bruke, lett og ledig, eller er det viktigere at den gir nøyaktige verdier og har div. funksjoner som kan hjelpe deg på veien mot målet ditt.

  På sett og vis så betaler man for funksjonene en pulsklokke har. Min personlige favoritt i "økonomi klassen" er kanskje polar RC3 en klokke der du får mye igjen for pengene. Som Kristink sier så er Suunto en meget god klokke også, men den er også dobbelt så dyr som polar- klokken.

  Så igjen, finn ut hva som er aller viktigst for deg. Så kan jeg evt. bistå deg hvis du skulle ønske mer hjelp.

  Lykke til!

 9. Hei!

  Med dette innlegget håper jeg å komme inn på riktig vei igjen. For at dere skal kunne hjelpe meg best mulig tenker jeg at jeg skal gi dere litt bakgrunnsinformasjon om meg selv.

  Jeg er 18 år, er 185cm høy og veier omtrent 91 kg. I omtrent 4 år har jeg drevet med skiskyting på toppnivå i min klasse. Aldri hatt problemer med vektendringer.  Kunne med andre ord spise hva jeg ville uten at det ville påvirke kroppen min synsmessig. Å trene som skiskytter innebærer mye utholdenhetstrening og mye stimuli for kjærnemusklaturen. For omtrent 2 år siden fikk jeg en voldsom knekk og sluttet å trene, begynte å snuse osv... Det resulterte i et vekthopp på 10kg +- og relativt dårlig kondisjon. Har nå bestemt meg for at jeg ikke kan holde på sånn lenger og ønsker å gjøre noe med det. Jeg ønsker å bygge muskler samtidig som jeg går ned i vekt og håper at noen her er villige til å ta seg tid til å hjelpe meg inn på riktig kurs igjen. Håper på å kunne få et fullstendig treningsopplegg og en god kostholdsplan for 3-4 måneder frem i tid.

  På forhånd takk! Ha en fin dag videre dersom du måtte ha bedre ting å gjøre :)

×
×
 • Opprett ny...