Jump to content

99jj

Members
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by 99jj

  1. Først og fremst anbefaler jeg deg å lese nybegynner-guiden her på fitnessbloggen hvis du ikke allerede har gjort det. Der finner du mye nyttig info for oppstartsfasen på trening. 1. Proteintilskudd er helt innafor hvis du sliter med å få i deg dagsbehovet for protein gjennom mat, men husk at det er et tillegg, og ikke en erstatter! Ikke bytt ut måltider med en proteinshake, men drikk gjerne en etter trening for raskt påfyll. 2. Dette hjelper kanskje lite, men prøv å tenk over det. De aller fleste på et treningssenter er der for samme grunn, nemlig å forbedre sin egen kropp og helse. Folk fokuserer på å få gjennomført sin egen trening, og svært få følger med på hva andre gjør. Fokuser på deg selv, og legg merke til at det er nettopp det de fleste andre også gjør. 3. Trening er aldri bortkastet, men jeg vil absolutt anbefale å ha kostholdet på plass også. Trening er ca 30% av jobben, mens det du gjør på kjøkkenet utgjør resten. Likevel er det bare å sette i gang med treningen, så vil nok motivasjonen til å endre kostholdet komme også. 4. Gangsperr gjenspeiler bare at du har brukt muskler du ikke har brukt på lenge, så se på det som noe positivt. Det er absolutt ikke farlig, og vil forsvinne etter noen dager. Du kan gjerne trene med gangsperr, bare pass på å varme skikkelig opp først. I tillegg har jeg noen generelle tips for deg. Ikke start for hardt, men ta det rolig og øk treningsmengden gradvis. Begynn gjerne hjemme først for å komme i gang med treningen, før du eventuelt prøver deg på treningssenter når du blir klar for det. Tren basisøvelser som går på de største muskelgruppene, som markløft, knebøy og benkpress. Se på treningsvideoer på youtube for å få en god teknikk på plass, og film gjerne deg selv for å sjekke at du gjør det riktig. Teknikken er veldig viktig for å ikke skade deg! Lykke til med treningen! :-)
  2. Tusen takk for utfyllende svar! Jeg byttet nokså fort fra fullkroppsprogram til 3-splitt, fordi folk fortalte meg at dette ville være bedre, og fordi jeg likte ikke så godt å trene hele kroppen i hver økt. Derfor vil jeg si at det er i løpet av tiden med 3-splitt programmet at jeg har sett fremgang, men da spesielt i armer og bein, og lite i rygg. Jeg har fått tid til to økter på armer og bryst, to økter på bein, men som regel bare en på rygg og skuldre. Det er på grunn av dette at jeg nå vil begynne med et nytt program, slik at jeg får trent alle muskelgruppene omtrent like mye. Det er ikke sånn at jeg føler at jeg absolutt må bytte program for å fortsette å få fremgang, jeg trives fint slik jeg har holdt på til nå. Jeg lurte bare på om fremgangen kanskje ville blitt enda bedre med et annet program. Jeg har sett på PHAT-programmet (http://fitnessbloggen.no/treningsmetoden-phat/), og tenker å teste ut dette, da jeg ønsker å både bli større og sterkere.
  3. Hei! Jeg er ei 17 år gammel jente som har trent styrketrening i 5 måneder nå. Jeg har trent styrketrening tidligere også, så jeg vil si at jeg har litt erfaring. De siste månedene har jeg fått resultater. Jeg merker at jeg har blitt sterkere i alle øvelser og kroppen min former seg slik jeg ønsker. Det jeg lurer på er om jeg trener godt nok, og hva jeg eventuelt kan gjøre for å få bedre fremgang. Jeg er naturlig slank, så målet mitt er å bli sterkere. Jeg ønsker større bein og rumpe, bredere rygg og sterkere armer. Jeg har et sunt kosthold, og tar ingen ekstra tilskudd. Jeg trener styrketrening 5 dager i uka, og pleier også å legge til korte kardioøkter 1-2 ganger i uken, fordi jeg også ønsker bedre kondisjon. Jeg startet med et fullkroppsprogram, men følte ikke at det passet meg helt, ettersom jeg ikke fikk unnagjort alt jeg ønsket i løpet av en økt. Nå trener jeg med 3-splitt, en dag for bein og rumpe, en for armer og bryst, og en for rygg. Med dette merker jeg at det blir for lite trening på noen msukelgrupper, spesielt rygg og skuldre. Jeg tenker nå å starte med 2-splitt slik at jeg får 2 økter på overkropp, og 2 økter på underkropp hver uke, pluss en kardioøkt. I tillegg trener jeg som oftest med 3 sett på 8-10 repitisjoner per øvelse, og pleier å gjøre 5-8 forskjellige øvelser per trening. Jeg leser mange steder at det er unødvendig og kanskje også negativt med så mye trening. Jeg elsker å trene hver dag, og håper ikke at dette hindrer fremgang i treningen min. Spørsmålet mitt er egentlig: hva kan jeg gjøre for å få en bedre fremgang? Bør jeg legge til proteintilskudd? Trene mindre? Trene mer? Endre program? Legge opp til én uke med lav intensitet og én med høy? Endre antall reps, sett eller øvelser? Tusen takk på forhånd!
×
×
  • Create New...