Jump to content

PT · Espen B. Andersson

Members
 • Content Count

  1036
 • Joined

 • Last visited

About PT · Espen B. Andersson

 • Rank
  Fitness blogger
 • Birthday 09/26/1988

Contact Methods

 • Website URL
  http://espenbandersson.no/

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det kommer i stor grad an på ambisjonsnivået til hver enkelt PT. Besøker du et vanlig kommersielt gym à SATS/ELIXIA o.l, er det stor sannsynlighet for at de har en annen jobb ved siden av. Om du derimot oppsøker mer spesialiserte trenere innen (spesifikke) idretter, er gjerne dette ildsjeler som dedikerer seg i langt større grad, og samtidig som har dette som 100+ % stilling. Jeg har jobbet som PT på 2 SATS/ELIXIA-sentere, og det er kun et fåtall som har vært på fulltid. Jeg mener noe/mye av problemet ligger i utdanningene, da mange "får seg en overraskelse" når de innser hvor selvstendige de står i yrket, og at det er mye salg og grunnarbeid som skal til for å lykkes. PT-bransjen har lenge lidd under ansatte som tar veldig "lett" på jobben, mennesker som "tar et par timer" på kvelden for å tjene litt ekstra. Dette er kjempesynd for omtalen vi får, men det virker heldigvis som det er på bedringens vei. Stadig mer populære utdanninger = flere om beinet = større innsats kreves for å overleve.
 2. Forøvrig — om du allerede har merket endringer i kroppen, er det ikke uvanlig at du vil opprettholde progresjonen ved gradvis å øke karb-inntaket etter hvert som du blir sterkere og får mer muskler. Mer muskler og tøffere trening krever mer overskudd og energi, også for vedlikehold. Det er her mange feiler, de blir liggende på et statisk kcal-nivå eller spiser mindre, når de trenger mer.
 3. Som Inger-Lise sier over her, det er et typisk resultat av et (for stort) eller uvant underskudd. Hvilket av programmene følger du? Silje Marielas programmer fungerer, men følelsen man får underveis i konseptene varierer ekstremt, rett og slett fordi alle er så utrolig forskjellige. Dette er jo ikke tilpasset deg. Dette er en generell utfordring med alle ferdige programmer. Jeg ville stilt meg selv spørsmålet om du ikke bør sette av litt mer tid, og heller øke matinntaket noe, og da utelukkende mer karbohydrater i treningsvinduet. Jeg ville også re-vurdert å kjøre en shake etter trening når du allerede spiser så lite, og heller spise et ordentlig måltid innafor rimelighetens grenser. En shake metter virkelig ingenting.
 4. Flink jente, du har skjønt essensen i det jeg prøver å lære bort. :-)
 5. Frivekter tillater en større bevegelse (ROM), som igjen setter brystmuskulaturen under større strekk enn hva arbeid med stang tillater. Du må også stabilisere ytterligere. Personlig går jeg mer og mer bort ifra skråbenk med stang nå som f.eks. skuldrene mine har kranglet litt de siste ukene, og det føles mye mer naturlig å jobbe med frivekter.
 6. Jepp! Folk har en tendens til å overvurdere behovet for umiddelbar næring etter trening forferdelig mye, og attpåtil undervurdere effekten av å spise mer optimalt i timene før og underveis i trening. Paradoks, da de færreste av oss har flere økter om dagen hvor dette maset om en shake 10 sekunder etter endt økt først spiller inn. Og knapt da …
 7. Hva er målet ditt? Og hvor i alle dager får du det fra at karbs ikke er sunt i lengden?
 8. Knebøy: Sett festene litt lavere så du får henta vektene med en tight overkropp. Nå må du lene deg på tærne. Om du legger til deg den vanen, får du problemer når vektene kryper oppover. Noen spesiell grunn til at du bruker belte …? Før du setter deg ned i knebøyen, press albuene framover. Litt vanskelig å se fra denne vinkelen, men jeg er rimelig overvist om at du vil begrense/eliminere "posterior pelvic tilt" som nevnt over her med å stå noe smalere med beina. Du skal ha ganske så god mobilitet for ikke å få det med den bredden du står med nå. Markløft: Ser ut som rumpa faller forholdsvis langt ned, halvt "markbøy", satt på spissen. Skyt ræva litt mer opp (mindre knevandring). Ser også litt ut som du "røsker" til vektene, som jeg ofte sier til kundene mine. Prøv å løfte litt jevnere tempomessig. Ellers ser det egentlig ganske bra ut.
 9. Og det var også hele poenget mitt. Les det jeg skriver. Trening handler selvfølgelig om individuell tilpasning, men det er et faktum at enkelte øvelser trigger flere problemer og plager enn andre. Dips er én av de. At det er et spørsmål om naturlig progresjon, støttemuskulatur og tilvenning, sier seg selv. Det gjelder all trening, men det bortklarer fortsatt ikke det faktum at det er en øvelse som forårsaker mye problemer, selv med god teknikk. Det er ikke alltid slik at god teknikk fjerner alle problemer.
 10. Spørsmålet er mer hvorfor man skal kjøre dips. Selv mange utøvere som stiller i Athletic Fitness, hvor øvelsen er et eget testmoment, frarådes ofte å kjøre dips kontinuerlig, men heller i faser, nettopp fordi skaderisikoene er såpass utprega. For all del, fine gainz å hente på dips, som med alle andre øvelser som kan belastes tungt, men det gjør det ikke nødvendigvis til en god idé.
 11. Enig med Jimmyboy over her. Umulig å si noe mer uten å kjenne mer til evt. begrensninger, skader, planlagt oppfølging, evt. ønsker som kunde har ytret. Mer å bite tak i enn selve øvelsene, er kanskje det faktum at alt går i "3 x 10 reps". Det lukter mer samlebånd enn fraværet av markløft, knebøy og benkpress, men det gir jo resultater. Som alt annet, om man er ny …
 12. Ung jente, vil ned i vekt, men knekker ikke helt koden. Legger til kardio. Klassisk problemstilling. Første jeg ville gjort, om du har en historikk med mye kardiotrening, er å kutte dette helt, trene blytung styrketrening når du først har anledning til å trene, og å få en god anelse om kalori-inntaket ditt daglig, sett over 1-2 uker, utskeielser inkludert. Kardio generelt sender så motstridende signaler til kroppen ift. styrketrening, at det bør være et supplement man "tyr til" når ting stagnerer over tid, man "må trene" det mot konkurranse, e.l. — det bør ikke være et middel du tyr til for å gå ned fra begynnelsen av. Da inntar du rett og slett for mye kalorier ift. hvor mye du trenger. Om du trenger 1 800 kcal eller 2 400 kcal daglig blir gjettelek. Du må prøve deg fram over et visst tidsrom for å se endringene, og justere deretter.
 13. OK - er det denne som ble brukt tidligere? http://xenforo.com/community/threads/live-update.27873/page-12
×
×
 • Create New...