Jump to content

haakon95

Members
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

About haakon95

 • Rank
  Newbie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kan se for meg at jeg kommer til å roe ned på melkedrikkingen når jeg skal cutte for å få mer plass til skikkelig mat jeg og. Blir nok en ganske stor overgang å gå fra 3000 kcal til 2000 kcal per dag. Holder faktisk på å lete etter digg mat å spise på bulk, og skrev faktisk vårruller på handlelisten igår haha.
 2. Takk for svar! Kaiman: Ja, pleier faktisk å ligge på nesten 2 liter melk hver dag (ihvertfall de dagene jeg trener). Har vanligvis ikke så god matlyst om morgenen, så da pleier jeg å spise en banan og en yoghurt + 0,75 liter melk. Også blir det fort 0,5 liter melk i proteinshaken etter trening. Og da mangler jeg bare 0,75 liter til kvelds før jeg er oppe i 2 liter.
 3. Holder for tiden på å bulke for å bygge muskler, og derfor spiser jeg mye mer enn jeg vanligvis gjør. Ligger på ca 3000 kalorier daglig (overskudd på 500 kalorier). Har bare trent i ca 1 år nå, og tidligere har jeg ikke tenkt over hva jeg spiser. Spiser mye mer nå enn jeg gjør før, og føler derfor at jeg ikke klarer å nyte måltidene like godt som jeg gjorde før. Føler ikke den samme sultfølelsen som jeg gjorde da jeg spiste mindre i løpet av en dag. Men har funnet ut at det er ganske enkelt å nå 3000 kalorier hvis jeg drikker mye melk i løpet av en dag. Spørsmålet mitt er da om det har noe å si hvordan man får i seg kaloriene? Vil det være bedre for optimal muskelvekst å få i seg mest mulig av kaloriene gjennom mat, eller går det helt fint å drikke en del melk også? Men jeg snakker altså ikke om å drikke 5 liter melk daglig, nærmere 2 liter lett melk per dag (som er nesten 1/3 av alle kaloriene). Utenom dette har jeg et variert kosthold med en god balanse mellom protein, karbohydrater og fett.
 4. Fokuserer selvfølgelig på å øke i baseøvelsene. Men har hatt en ganske grei lineær økning i isolasjonsøvelsene også. Ønsker egentlig bare å vite hvilken metode som er best for å oppnå optimal muskelvekst i isolasjonsøvelsene.
 5. Genialt innlegg! Har et lite spørsmål ang. deload når det kommer til isolasjonsøvelser med hensikt å øke i muskelmasse. Trener en PUSH-PULL-LEGS splitt som har fokus på styrke (baseøvelser) og volum (isolasjonsøvelser). Programmet ser slik ut: Økt 1 - PUSH - Benkpress, 5x5 - Militærpress 4x5 - Skråbenk manualer, 3x8-12 - Dips, 4xMAX - Pushdown 3x8-12 Økt 2 - PULL - Markløft, 1x5 - Stangroing, 3x6-8a - Lat pulldown 3x8-12 - Pullups 4xMAX - Bicepscurl, 3x8-12 - Rygghev, 3x10-15 Økt 3 - LEGS - Knebøy/frontbøy 5x5 - Strake markløft, 3x5 - Bulgarske utfall, 3x8-12 - Beinpress, 4x8-12 - Standing calf raise, 5x15 I baseøvelsene kjører jeg samme deload-metode som i stronglifts 5x5. Øker 2,5kg hver økt og deloader 10% når jeg ikke klarer mer. Det jeg lurer på er hva som vil være best å gjøre i isolasjonsøvelsene når jeg ikke klarer å øke mer. Har fått høre to forskjellige ting: - Det første jeg har hørt er at det beste for å øke i muskelmasse når man trener 8-12 reps er å øke ca 1kg hver økt i hver øvelse, helt til man ikke klarer å øke mer. Da bør man ta 1 ukes pause fra de øvelsene man ikke klarer å øke i mer. For så å begynne på nytt igjen, og gjøre det samme igjen. - Det andre jeg har hørt er at man bør øke ca 1kg i hver øvelse helt til man ikke klarer å øke mer, for så å deloade. F. eks hvis jeg trener med 8 kg i bicepscurl, så øker jeg 1kg hver økt helt til jeg ikke klarer 8-12 reps x 3 (f. eks på 15kg). Da har jeg fått høre at jeg bør f. eks gå ned til 9kg, for så å øke 1kg igjen hver økt, også bare fortsette slik. Noen som har en formening om hva som vil fungere best?
 6. Er forresten en ting jeg ikke har blitt helt klok på når det gjelder isolasjonsøvelsene i dette programmet. Hva vil være best å gjøre når man ikke klarer å øke mer? Har fått høre to forskjellige ting: - Det første jeg har hørt er at det beste for å øke i muskelmasse når man trener 8-12 reps er å øke ca 1kg hver økt i hver øvelse, helt til man ikke klarer å øke mer. Da bør man ta 1 ukes pause fra de øvelsene man ikke klarer å øke i mer. For så å begynne på nytt igjen, og gjøre det samme igjen. - Det andre jeg har hørt er at man bør øke ca 1kg i hver øvelse helt til man ikke klarer å øke mer, for så å deloade. F. eks hvis jeg trener med 8 kg i bicepscurl, så øker jeg 1kg hver økt helt til jeg ikke klarer 8-12 reps x 3 (f. eks på 15kg). Da har jeg fått høre at jeg bør f. eks gå ned til 9kg, for så å øke 1kg igjen hver økt, også bare fortsette slik. Noen som har noen formeninger om dette?
 7. Takker for svar folkens! Har fått mye bedre kontroll på kostholdet mitt nå. Lastet ned en lignende app for noen dager siden (Lifesum). Ble mye lettere å ha litt kontroll på kostholdet nå. Fant ut at jeg bør ligge på ca 3000 kcal per dag (500 i overskudd) for å gå opp ca 0,45kg i muskelmasse i uken. Skjønner at det kan virke som en ganske drastisk økning å gå fra stronglifts 5x5 3 ganger i uken til denne splitten 6 ganger i uken. Men jeg har nettopp dimmitert fra førstegangstjenesten, så frem til sommeren har jeg mye fritid før jeg begynner å studere til høsten. Derfor vil det være null problem for meg å få nok søvn, og samtidig klare å spise nok. Siden jeg begynte for fullt med dette programmet i begynnelsen av desember har jeg økt mye i alle øvelsene. Begynte f. eks med å trene med 50kg i benk, mens nå trener jeg med 70kg. Klarte kanskje en eller to pull ups, mens nå klarer jeg enkelt 4x4 etter å ha tatt markløft, roing og pulldown før. Som du nevner, Babel, så er det enkelt å bare ta en hviledag når man føler for det med dette programmet. Og det er akkurat det jeg liker best med dette programmet. Har jeg det veldig travelt en uke, kan jeg trene f. eks 3 ganger på en uke. Hvis jeg virkelig føler for å trene, så kan jeg trene 6 dager på rad slik jeg gjorde denne uken. Kan bare hive en hviledag når man føler for det. Passer også veldig greit hvis man f. eks skal på fylla en dag, da kan man bare synkronisere hviledagen med dagen derpå.
 8. Vurderer også å legge inn litt cardio i programmet. Noen som har noen tips til hva jeg kan trene da, og evt hvilken dag det er smartest å ta dette på?
 9. Heisann. Har fulgt med endel på forumet som gjest, men har noen spørsmål ang. mitt nye treningsprogram så tenkte jeg skulle lage meg en bruker. Begynte å trene stronglifts 5x5 i Juni ifjor og trente dette frem til September. Følte at dette var et bra program å begynne med siden jeg ikke hadde trent noe styrketrening tidligere. Økte bra i alle øvelsene og likte programmet, men følte at 3 ganger i uken ble litt lite. Rundt Oktober startet jeg med nytt program, push pull legs. Trente dette litt av og på frem til desember. Men siden begynnelsen av Desember har jeg trent dette programmet ca 5 ganger i uken. Er en gutt på 20 år som veier 80kg og er 183cm høy. Målet mitt er å bli sterkere og øke i muskelmasse. Programmet ser slik ut: Økt 1 - PUSH - Benkpress, 5x5 - Militærpress 4x5 - Skråbenk manualer, 3x8-12 - Dips, 4xMAX - Pushdown 3x8-12 Økt 2 - PULL - Markløft, 1x5 - Stangroing, 3x6-8a - Lat pulldown 3x8-12 - Pullups 4xMAX - Bicepscurl, 3x8-12 - Rygghev, 3x10-15 Økt 3 - LEGS - Knebøy/frontbøy 5x5 - Strake markløft, 3x5 - Bulgarske utfall, 3x8-12 - Beinpress, 4x8-12 - Standing calf raise, 5x15 Øker 2,5kg hver økt i baseøvelsene (5kg i mark), og litt mindre i de andre øvelsene. Når jeg ikke klarer alle settene i en øvelse prøver jeg igjen neste økt opptil 3 ganger. Klarer jeg ikke det den tredje gangen deloader jeg 10%. Lurer på om noen har noen innspill rundt dette programmet. Liker det veldig godt siden det er enkelt å bare hive inn en hviledag hvis man ikke får tid til å trene en dag. Målet mitt er å trene dette programmet 6 ganger i uken fremover helt til jeg ikke klarer å øke mer, for så å skifte program. Regner med at det blir rundt februar-mars. Vil det bli for mye å trene 6 ganger i uken med bare en hviledag, eller vil dette gå fint om jeg får nok hvile og spiser mye og riktig? Tar gjerne imot tips rundt programmet og kosthold. (Har ikke full kontroll på kostholdet pr dags dato, vet ikke om jeg går i kalorioverskudd eller ikke. Prøver for det meste bare å spise proteinrik og sunn mat, og samtidig spise ca hver 2. time). Siden jeg begynte å trene i Juni har jeg gått opp ca 8kg. Jeg har hatt en ganske jevn vektøkning, men ønsker å få litt mer kontroll på hvor mange kalorier jeg får i meg osv. Men føler dette er litt vanskelig å holde kontroll på, så hvis noen har noen tips til dette også settes det pris på.
×
×
 • Create New...