Jump to content

Kurten

Members
 • Content Count

  22
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Kurten


 1. Men bør jeg heller kjør mindre øvelser med flere reps da? Trodde alt over 12 var utholdenhet jeg, eller er det bare bro-science?

  14 hours ago, Tronaldo said:

  Hvis du som veier ~65kg curler 37-40kg med EZ-stang (15kg + 15kg + 7-10kg stang) så kan jeg nesten garantere at du ikke gjør øvelsen strikt. Det hjelper ikke om du legger flere kilo på stanga og jukker den opp med god hjelp fra hofta og ryggen. Da har du plutselig ineffektiv ryggtrening/bicepstrening på programmet ditt.

   

  Hør på folket over her: Gå ned på belastningen (så mye som trengs, legg igjen egoet hjemme) og kjør strikte curls. Og spis nok. Så spiser du litt til (y)

   Jeg passer på at jeg gjør øvelsen ordentlig, uten noe form for juks. Har også hatt de som jobber der til å se på. Også er det en 10KG plate + 2,5KG plate på hver side - så det blir totalt 25KG da. Og da tar jeg armen helt opp, og heeeeelt ned. Albuene ligger alltid inntil kroppen.


 2. 24 minutes ago, Perfeksjon said:

  :o

  Tenk høy treningsfrekvens og lite treningsvolum pr. økt fremfor å rive i stykker muskelfibrene dine så hardt at de ikke rekker å restituere seg innfor neste økt. Massiv nedbrytning av muskelaturen uten restitusjon og nok mat er failure nr.1.

  Progresjon i vektene for hver uke er også veldig viktig - inkludert hver 5-6. uke helt treningsfri (avhengig av progresjonsgraden) fra øvelsen (deload).

  Siden du trener 5 ganger i uken vil du ha mulighet for å trene biceps annenhver dag - 3 dager i uken - og 5-10min med høyreps vil i et slikt tilfelle kunne fungere optimalt. Myo-reps (30-40 reps i et smell) med lette vekter har gitt mange utøvere kjemperesultater, og et sett i myo varer ca 67sekunder - ferdig for dagen ^_^. Et sett i myo krever 48t hvile før du kan gjøre den samme øvelsen på nytt, ifølge de som har utviklet og forsket på treningsmetoden.

  Bicepscurl m/ez-stang er en flott øvelse og virker skadeforebyggende grunnet vinkelen i håndleddene, samt enkelt å sikre skuldre ned-og-bak gjennom hele settet. Stangen kan godt "kastes opp" når vektene er tunge og du holder igjen saakte på vei ned hvor stanga føres så nærme kroppen at den nærmest sklir nedover brystkassen din. Nedslippet er viktigere enn selve løftet.

  Ja, jeg trener jo Rygg og Biceps hver 3 dag/økt..

  Det siste avsnittet der, er det ikke slikt: "Drag Curl" du snakker om da?

  Hvordan ville du satt opp øvelsene på biceps til meg da?


 3. 1 hour ago, brutti said:

  Jeg ser mange på gymmet som har mye mindre biceps enn meg som curler dobbelt så mye som meg. De aller fleste gjør den samme feilen. Alt jeg har og si er at man burde være helt ekstremt opptatt av full range of motion og "mind, muscle, connection" prøve å luke ut skulder bruk og albue bevegelse for alt det er verdt, særlig i starten av settene. Når du har fått melkesyre og "pump" så er det helt innenfor å "jukse" litt eller ta i bruk "forced reps" om du har noen som kan hjelpe deg.

  Du veier forresten ganske lite til å være 177, så du burde spise mer som allerede nevnt.

  Jeg kjører som regel 2-3 øvelser på biceps, 2-3 ganger i uken på slutten av øktene. Jeg prioriterer ikke armer, men de vokser. 

  Øvelsene jeg oftest bruker:

  Barbell Curls: Reps: 16 - 12 - 10 - 8 - Bruker også å kjøre: 30 - 12 - 12 - 12 

  Hammer Curls with Twist at the top (se Ben Pakulski på Youtube):

  Scott Curls evt Zootman Curls.

   

  Veier lite? Hmm, spise mere da :p

  Til biceps har jeg
  Hammercurl - Først 2 sett med litt enke vekter 10-12 reps, etterfulgt av 2 sett med tyngre vekter, 5 reps +
  EZ-Bar smalt grep 5 sett med alt over 5 reps
  Konsentrasjonscurl 3x12
  Dragcurl med vanlig stang + øvelse for bakside arm i pausen 5x12+
  Bicepscurl i apparat med forskjellige varianter

  DETTE er sikkert for mye?


 4. 4 hours ago, LtdEdFred said:

  Nå vet jeg jo lite om hvor godt du trener når du er der, men jeg går ut fra at du gir jernet. "Problemet" ditt ligger nok i det jeg har fetet ut over her (som passende nok er noe du må gjøre også). Du er veldig slank og det er ikke noe godt utgangspunkt for store muskler. Jeg anser meg selv som relativt slank og er 3cm høyere enn deg, men veier 15kg mer. Skal ikke si at jeg er noe du skal måle deg etter, men det er mitt nærmeste referansepunkt (jeg vet dessverre ikke målene på mine biceps). 

  Du skriver at kostholdet ditt har bedret seg i det siste. Er dette i form av at den har blitt sunnere eller spiser du mer? Har du hatt noe vektoppgang i det siste? Første bud for muskelvekst (utover å faktisk trene musklene) er å ligge i kalorioverskudd og da vil man også gå opp i vekt. 

  Jeg prøver å trene ganske tungt ja. Jeg spiser kanskje ikke MYE sunnere, men jeg spiser MYE mere av type kylling, karbonadedeig, pasta, ris...


 5. 5 hours ago, LtdEdFred said:

  Mat og genetikk er nok to viktige faktorer. Om man ikke er viderekommen vil man også kunne bygge ganske bra biceps uten å gjøre en eneste isoleringsøvelse. Tunge baseøvelser vil også gjøre at kroppen vokser og da vil naturlig nok bicepsene følge med. 

  For å slenge inn en dose humor (som jeg forøvrig er helt enig i): http://gawker.com/5896518/stop-doing-curls

  En annen ting som gjør det litt vanskelig å svare korrekt på spørsmålet ditt er mangelen på informasjon om deg.

  • Har du trent lenge?
  • Hva og hvor ofte trener du?
  • Høyde/vekt? Omkrets på biceps i dag? Det er en ganske annen vei til større biceps for en som har 50cm rundt overarmen og de som har 20. For alt du vet synes mange at du faktisk HAR store biceps, men du er ikke enig selv.
  • Har trent i 3 år +/- ca(ikke alltid jevnt) - så noe har jeg sikkert gjort feil :p (har vært dårlig på kosthold før, forbedret meg mye de siste måneder)
  • Trener 5 dager i uka(kanskje jeg skal begynne å trene flere, evt. noen rolige økter - liker meg godt på trening), hvor jeg følger et program som ser slikt ut:
   Dag 1: Bryst, Skuldre og Triceps
   Dag 2: Rygg og Biceps
   Dag 3: Bein og Mage
   .. Også på dag 4 så kjører jeg Dag 1, også neste dag osv osv..
  • Høyde: 177 CM
   Vekt: 66KG
   Omkrets på biceps når armen henger ned: 30CM
   Omkrets på biceps når jeg strammer med armen oppover: 33CM
   - Så jeg tror ikke jeg er en av dem som tror de har små, men har store - de ser veldig små ut syns jeg selv..:) 

 6. 1 hour ago, LtdEdFred said:

  Jeg er ikke kjent med denne øvelsen så noen må gjerne fylle inn/korrigere meg, men etter et kjapt Google-søk virker dette som øvelse for å klemme ut det siste eller kanskje styrke øvre del av et fullstendig markløft. Så vidt jeg kan se så senker du til og med stanga mindre enn du gjør på rumenske markløft. Mistenker at det er ment for mye tyngre vekter enn du klarer på tradisjonelt markløft og rumenske. 

  Jeg ville kun fokusert på vanlige markløft i starten. Fra bakken eller fra boks (om du ikke har god nok mobilitet til å komme ned til stanga på bakken). Så kan du evt supplere med rack pulls når du blir mer viderekommen.

  Vil rack pull hjelpe til å gå opp i vekter på vanlig markløft?


 7. Hei, har et spørsmål til dere!

  Hvilke biceps øvelser anbefaler dere at jeg gjør, for å få størrelse på de?(evt både biceps og triceps)

  Jeg ser såvidt at det er noe muskel på mine. Tar 15KG på hver side med EZ-stang(så totalt 30KG) så det burde vell være litt størrelse på de, eller?

  Noen tips her??


 8. 14 hours ago, LtdEdFred said:

  Du har linket til et stillbilde. Vanskelig å vite akkurat hvilken form for markløft personen er i ferd med å utføre.

  Det er den varianten hvor stanga starter lengre opp en gulvet. Man har ikke like mye bøy i bena, så man brukere mere ryggen tror jeg(?) Ser den heter rack pull. Hvilken bør jeg da bruke? Rack pull eller vanlig deadlift? Eller kan jeg kjøre begge eller bytte på?


 9. Jeg vet ingenting om det programmet heller, fyrtsikken altså, men hører det er bra ^_^

  Jeg tror begge disse ville vært en god løsning. Det viktigste er å bestemme seg for et program og kjøre det fullt ut - mulighetene er så utrolig mange at man fort ender opp som forvirret om man ikke bestemmer seg og gjør et valg ^_^

  Så kan man heller si at man gjorde et feilvalg om man 2 uker senere føler at programmet ikke fungerer - det er ingen krise, og man kan dra lærdom av det.

  Jeg kan vell si at jeg har vært veldig "flink" med å bytte programmer ofte. Jeg har vell ikke gitt et spesielt program noe god tid heller da :p.. Men jeg får vell bare kjøre igang med Fyrstikkprogrammet, og ser hvordan det går! Hvor lenge kan et slikt program evt. kjøres?

  Er heller ikke spesielt flink mtp. kosthold. Skal prøve å holde meg unna sukker og spise MYE mat.

  Hva med noe i denne duren program:

  Mandag:
  Knebøy(80% av 1RM) - Oppvarming + 3x5
  Lett Markløft - Oppvarming + 3x5
  Legpress - 3x10
  Nedtrekk - 3x10

  Onsdag:
  Benkpress(70% av 1RM) - Oppvarming + 5x5
  Skulderpress(Tungt opp mot 5RM) - Oppvarming + 1x5
  EZ-Bar Curl - 3x10
  Flat Hantelpress - 3x12

  Fredag:
  Knebøy(Tungt opp mot 5RM) - Oppvarming + 1x5
  Markløft(Tungt opp mot 5RM) - Oppvarming + 1x5
  Sitende Roing - 3x10
  Leg Extension 3x12
  Leg Curl 3x10

  Lørdag:
  Benkpress(Tungt opp mot 5RM) -  Oppvarming + 1x5
  Skulderpress(70% av 1RM) - Oppvarming + 5x5
  Nedtrekk smalt grep - 3x10
  Hammercurl - 3x10
  Konsentrasjons curl - 3x10


 10. Slik blir det i et forum - folk har forskjellige meninger og det er meget sunt ^_^

  Det du ber om, å få et tillaget program i en tråd, eller bedømninger av allerede-ferdige-programmer krever en del.

  Nå har ikke jeg peil på dette programmet du sikter til, men etter et raskt overblikk kan det se ut til at det er "Base-programmet" du har sett. Om du scroller deg litt lengre ned ser det ut til at du så skal legge til "plug-ins" - tilleggsøvelser til basen.

  Foreslår at du finner deg et program hvor du slipper å legge til øvelser selv, hvor alt ligger klart til deg - inkludert vektene utregnet - f.eks RYP. Slike programmer blir også brukt av godt erfarne utøvere - når det kommer til stykket er det utførelsen av programmet inkludert kosthold som vil gi deg resultater eller ikke resultater. ^_^

  Hm, ja jeg skjønner :) Da har jeg også sett litt på Fyrstikkprogrammet som ligger ute her på Fitnessbloggen, men vil du heller anbefale meg og bruke RYP og følge Grunnprogrammet der i 6 uker istedet?


 11. Her var det mye god informasjon! Tusentakk for gode svar :) Nå har det seg vell sikkert slikt at jeg må få en del styrke i musklene før jeg går over til volum, er det korrekt? Eller er det bare å starte på volum nå? Isåfall hvilket program(?) Er vell her jeg har styret mye frem og tilbake med forskjellige program osv.. Men det er kanskje lurt at jeg fokuserer en stund på styrke da, så jeg klarer å løfte mer kilo til volum? Jeg klarer såvidt 10kg på hver side med EZ-Stang biceps curl, og 7,5KG på hver side med franskpress til triceps. Bruker 10-12,5 KG på curls.

  Hva ville du/dere gjort hvis du/dere hadde vært i min "situasjon", altså der jeg er? Jeg HAR jo muligheten til å trene 7 dager i uka, men det er vell ikke nødvendig har jeg forstått. Også å følge et program, hvilket? Er det ikke slikt at for at musklene skal blir større/sterkere så trenger de å bli "overrasket", altså å ikke trene det samme hver gang?

  Også til kosttilskudd: Er gainer det rette for meg som har så liten kropp(som jeg har blitt fortalt)? Og evt. kreativ da. Jeg tar også BCAA Xtend, om det funker vet jeg ikke, men godt er det værtfall! Tror vell det går mere på psykiske kanskje.. 


 12. Hvis du vil gjøre det enkelt for deg selv med tanke på programmering så er Greyskull LP et godt valg (y) Keep it simple. Der kan du gjøre god framgang i månedsvis og legge på deg mye muskler i løpet av det første året med skikkelig opplegg.

  Så bør du også være klar over at Jeff Seid etter alt å dømme bruker steroider, så det er urealistisk å ha hans fysikk som mål om du har tenkt å være dopingfri.

  Trodde han var clean jeg :o Skjønner ikke hvordan Greyskull LP er satt opp, hvilke øvelser til hvilke dager, og antall sett/reps.

   


 13. Det du trenger er å trene jevnt over lengre tid.. Økearbeidet over tid, øke matinntaket over tid og fokusere på kvalitetsøkter. Fordi ett par av disse punktene mangler mtp. På at du har holdt på i 3år.

  Derfor heller ikke makse ut nå og trene 5-7 dager i uken. tenke en tanke om at du kan kun trene effektivt til den grad kostholdet og restitusjonen tillater det.

  Hadde jeg vært deg, hadde jeg peiset nesten bare store øvelser.

  Knebøy, benkpress, markløft , chins , dips , militærpress, stangroing og rygghev.

  holde det enkelt og trene fire dager i uken.

  Økt A:

  Knebøy, Benkpress, stangroing, rygghev og biceps

  Økt B:

  Markløft, militærpress, chins og dips

  I starten kan du starte med 3x12 på alt utenom biceps.

  Hver uke reduser med en rep, frem til du når 5reps.

  Når du når 5 rep starter du på 12reps igjen men øker antall sett med 1. Altså 4x12 . osv prøve å vektene underveis som repetisjonene blir mindre og løfte tyngre vekter enn du gjorde på forrige runde.

  Underveis spare 1-2 repetisjoner i tanken. Med mindre øvelser blir de ofte utført med bedre kvalitet. Om enn hadde byttet ut ordet trening med tilpasning hadde det å øke treningsmengde over tid virket mer logisk. Eller som Ripetå sammenligne treningsøkter med det å sole seg, brun fargen er resultatet. Sole seg for mye vil gjøre deg brent, samme mengde sol vil bare gi deg en viss farge. Avbrekk fra sola gjør deg raskt blek igjen. må øke mengden sol over tid for å få ett bra resultat. Tror dette er første gang jeg har vært positiv til ripetå eller det å hvile mer.

  Så å trene f.eks. Mandag, Onsdag, Fredag og Lørdag/Søndag da? 4 dager i uka men litt pause imellom? Også ser jeg du sa først "I starten kan du starte med 3x12 på alt utenom biceps". Mener du da ALT ink. baseøvelsene? Også når jeg har nådd 3x5, så starter jeg på 4x12, også igjen ferdig med 5 så 5x12? Hva mente du med "Underveis spare 1-2 repetisjoner i tanken"?


 14. Jeg mener du har altfor mange øvelser. Til 1.72 å være veier du fortsatt ganske lite og trenger ikke hundre sett på hver muskelgruppe for å kunne gaine. Selv har jeg hatt og har fortsatt god fremgang med et helkroppsprogram tre ganger i uken og ville nok rådet deg til å prøve det samme. Kjør gjennom hele kroppen tre ganger i uken og spis nok så skal du nok se resultater 😊 Om du likevel vil ha en del volum kan du jo søke opp "Fra fyrstikk til tømmerstokk" programmet til en av moderatorne her inne og gi det et forsøk, det er en blanding av styrke- og byggeprinsipper og bør nok passe deg godt!

  Hei, takk for svar! :)

  Har sett på "Fyrstikkprogrammet", og det ser ut som noe jeg definitivt skal prøve ut! Søkte opp programmet på google og fant forskjellige forum hvor det også ble nevnt Greyskull LP(GSLO), noe som var likt fyrstillprogrammet men med fokus på overkroppen(?) Er det er program jeg heller bør prøve ut?


 15. Hei. Jeg har trent en stund nå for å få litt styrke i de små musklene jeg har, men ønsker å få litt størrelse på de nå. Så trenger gjerne tips til programmet. Jeg har trent i 3 år ca, med pauser her og der.

  Gutt
  Vekt: 65KG
  Høyde: 172
  Alder: 20år

   

  Det jeg trener med:
  Benkpress: 3x6 - 60KG
  Knebøy: 3x5 - 65KG
  Markløft: 3x5 - 90KG
  Stående Stangroing: 3x12 - 40KG

   

  Jeg ønsker å fokusere på størrelse, og ikke bare styrke. Programmet ser slikt ut:

   

  Sitat

  Mandag:
  Pullups 2x10
  Markløft 3x5
  Benkpress 3x5
  Brystpress hantler flat benk 3x12
  Arnoldpress 3x12
  Hammercurl 3x12
  Biceps curl hantler 3x12
  Frankspress 3x12
  Kabelflyes(low pulley cable crossover) 3x12
  Dips 2 sett til utmattelse

  Tirsdag:
  Knebøy 4x12
  Strak markløft 3x10
  Tåhev i smith maskin 3x15
  Leg extension 3x10
  Lår curl 3x10
  Sittende tåhev 3x12

  Onsdag:
  Stående roing 3x12
  Sittende roing 3x12
  Kroc Rows 3x12
  Nedtrekk smalt grep 3x12
  Sittende skulderpress 3x12
  Omvendt flyes i maskin 3x12
  Sidehev 3x12
  Beinhev 2x10

  Situps med ball til siden annenhver gang 3 sett, 10 gang på hver side
  Magerulle 3x10

  Torsdag:
  FRI

  Fredag:
  Knebøy 3x12
  Rumenske markløft 3x12
  Tåhev i smith maskin 4x15
  Beinpress 3x12
  Leg extension 3x12
  Lår curl 3x12
  Sittende tåhev 4x12

  Lørdag:
  Benkpress 3x10
  Skråbenk med manualer 3x12
  Brystpress maskin 3x12
  Skrå kabelflyes 3x15
  Bicepscurl med rett stang 3x12
  Konsentrasjonscurl 2x12
  Drag curl 2x12
  Frankspress 3x12
  Triceps pushdown med en arm 3x10
  Triceps pushdown 3x15

  Søndag:
  FRI

  Er dette en bra måte og dele opp treningen i? Jeg har muligheten til å trene 7 dager i uka, uansett hva som må til. Bør jeg ha det slikt, kjøre fullkroppsprogram eller dele opp og trene spesielle muskelgrupper hver dag eller hvordan?

×
×
 • Create New...