Jump to content

E

Members
 • Content Count

  49
 • Joined

 • Last visited

About E

 • Rank
  Newbie
 • Birthday 10/20/1996

Profile Information

 • Gender
  Kvinne

Recent Profile Visitors

1175 profile views
 1. Hei! Begynte på min vektnedgang rundt Oktober 2016, men var først i Januar i år at jeg begynte å ta det hele mer seriøs. Har trent styrke 3 dager i uken og spist 1500-1600kcal. Har gått ned 10 kg siden Januar. På Mai stoppet vektnedgangen, hverken vekt eller centimeter har rikket på seg. Jeg kuttet ned til 1200kcal og spiste det i 2-3 uker, men jeg ble så svimmel og dårlig at hverken treningsøktene mine eller meg generelt i hverdagen fungerte ikke. Kjørte også på med HIIT (2-3 dager i uken) i disse ukene. På samme tidspunkt begynte jeg på ADD medisin, og gikk ned 2 kg, men ingen centimeter, og siden jeg presterte så dårlig på trening er jeg redd det er mest muskler jeg har mistet? Måtte slutte på medisin igjen da det ikke fungerte, og hadde også "diett pause" i en uke der jeg lå på rundt 2000kcal/dagen, da jeg har hørt og lest at det kan være lurt når man har vært på diett så lenge. Gikk opp de kiloene jeg gikk ned på medisin, centimeterne er det samme. Nå har jeg begynt med styrke 5 dager i uken, og spiser 1500kcal. Har gjort dette i 3 uker, men igjen - ikke en eneste forskjell på hverken kroppsmål eller vekt.. Hva skyldes dette? Jeg vet jeg har spist de makroene og kaloriene jeg skal ha, da jeg bruker Lifesum-appen og veier all mat. Kan det være noe hormonelt? Eller er hvileforbrenningen min ganske lav? Begynner å bli veldig frustrert Er 79kg, 167 høy og 21 år, kvinne. Tar veldig gjerne i mot tips! Vil veldig gjerne fortsette å trene styrke 5 dager i uken, da jeg har mye tid til overs, og virkelig elsker styrketrening. Nå når kaloriene mine er på 1500kcal er øktene mine utrolig mye bedre! Tenker å begynne med HIIT 2-3 dager i uken igjen. Makroene mine er: 94 karber, 158 protein 48 fett.
 2. Du vil bygge muskler selv om du går i kaloriunderksudd, men det kommer jo an på hvor stort underskuddet er på. Er det for stort vil du heller tape muskelmasse. Men, er veldig vanlig at om man vil ned i fettprosent at man først er i kaloriunderskudd til ønsket mål, så begynner man å "bulke", altså at man spiser i overskudd Det er da man virkelig bygger muskler! Mange "deler det opp" i to sesonger.. Ofte så bulker de i høst/vinterhalvåret (spiser i overskudd, bygger muskler), så cutter de (spiser i underskudd, for å få frem de musklene de har bygd) i vår/sommer halvåret. Husk forbrenningen din vil gå opp når du begynner å trene, og 1200kcal for å bygge muskler vil jeg tro er for lite ja! Tror 1500kcal er greit Det viktigste er jo at du holder deg til noe du klarer å følge. Så må du huske at tallet på vekta ikke betyr noe! Du bør ta kroppsmål og formbilder for å følge med på prosessen din. Jeg personlig tar kroppsmål 1 gang i uka, og formbilder 1 gang i måneden. Funker fantastisk! Det er vanskelig å se det i speilet at du har gjort fremgang, så derfor er kroppsmål og formbilder supert. Du kan jo prøve 1500kcal og styrketrening en stund, så ser du hvordan det går? Nå skal ikke jeg si for sikkert at 1500kcal er det du bør holde deg til, derfor jeg anbefaler deg å bruke disse kalkulatorene. NB! For å bygge styrke er det veldig viktig å få i seg nok protein! En tommelfinger-regel er ca. 1,4- 2gram pr kg kroppsvekt for styrke. I alle fall nå i starten Lykke til!
 3. For å svare på spørsmålet ditt ang hvorfor de går opp i vekt og ser slankere ut: De trener styrke. Muskler veier mer enn fett. Enkelt og greit For å slanke seg handler det jo om kcal inn vs. kcal ut. Det vil si at du må spise mindre enn du forbrenner for å minske fettprosenten. Styrketrening strammer opp, og med mer muskler vil forbrenningen din øke. På lang sikt er styrketrening det som er best, mener jeg! Det jeg har gjort for å minske fettprosent og stramme opp er 2 ting - ligge i underskudd og trene styrke. Trente styrke 3 dager i uken til å begynne med, samt lå 500kcal i underskudd hver dag. Du bør finne ut hva hvileforbrenningen din ligger på før du finner ut hvor mange kcal du skal ligge på hver dag. Jeg brukte iifym.com/iifym-calucator. Den regner ut alt for deg. Jeg anbefaler at du begynner med styrketrening, kanskje starting strength(finnes en versjon her på fitnessbloggen)? Mange som begynner med den i alle fall! Og husk: Du får ikke store "mannemuskler" av å trene styrke. Veldig mange er redd for å trene styrke av den grunn. Se på slik som "buffbunny" eller "nikkiblackketter" på instagram. Disse jentene trener kun styrke, faktisk ikke noe cardio, og de ser ganske bra ut, sant?
 4. Hei! Ja, vektnedgang er målet ja Den er grei, da gjør jeg det
 5. Tusen takk for svar! Da satser jeg bare på å få i meg nok protein og kalorier, så blir vel resten av seg selv!
 6. Så bra, Tusen takk for svar!
 7. Hei! På nett finner jeg så utrolig mange forskjellige svar på dette spørsmålet, så jeg synes det er veldig vanskelig å vite hva som er rett. Dette spørsmålet har vel flere svar, men jeg vil gjerne vite hva dere tenker. Hvordan skal man fordele fett og karbohydrater? Jeg har satt proteinene mine til 2g pr kg kroppsvekt, men lurer på hvordan jeg skal fordele karbohydratene og fettet. Målet er tap av fettprosent, og helst ikke tape noe særlig muskelmasse. Har lest at man bør ligge på 20-25% fett av ditt totale kaloriinntak pr dag, 2g protein per kg kroppsvekt og resten karbohydrat. Jeg har også lest at du skal ha 0,8-1g fett per g kroppsvekt, 2g protein og resten karb.. Hva tenker dere? Jeg trives mer med fett enn med karbohydrat.
 8. Hei! Noe av det jeg bruker å lage for å få styr på cravings er: Sukkerfri gele - Fun light (evt annen light saft) 10 gelatinplater og vann Kan f.eks. ha mager vaniljekesam på. Karamellisert Eple og propud - Stek eplebiter og en spiseskje sukrin gold i panna, ha over vanilje propud (eller annen proteinpudding). Bær og vaniljekesam - Du kutter altså opp bær og har på vaniljekesam - enkelt Småsulten popcorn - inneholder kun ca. 170-180kcal i en pose! Proteinmuffins - 1 eggehvite 20g fullkornsmel 5g fettredusert kokosmel 80g moden banan 15 proteinpulver m/ sjokoladesmak 10g kakaopulver 1ts bakepulver 2 ss sukrin plus eller sukrin gold litt vann Miks sammen alt i en blender, fordel i tre muffinsformer. Stek i ovenen på 150 grader i 25 min. Som topping - philadelphia light og sukrinmelis! Ca 340kcal.
 9. Hei! Har de siste månedene trent et fullkroppsprogram tre dager i uken. Har mye ekstra fritid og ønsker å trene fem dager i uken, trening gjør meg glad, og føler jeg har funnet min "passion". Jeg har satt opp et program selv, og ønsker gjerne tilbakemeldinger! Dersom dere ønsker at jeg skal endre på noe, fortell meg gjerne hvorfor. Kom gjerne med tips ang. rekkefølge også! Det jeg ønsker å oppnå er hovedsakling å få beina og rumpa til å vokse (samt minske fettprosenten, men dette gjør jeg gjennom kostholdet). Ønsker også å få frem musklene på overkroppen, mest biceps, triceps og traps kanskje? Har spiserørsbrokk, så øvelser som vanlig markløft får jeg ikke til å ta, heller ikke hip thrust for eksempel. Så til programmet: Beinøvelser: 3 dager i uken Knebøy (4x5) Pull throughs med kabel (3x10) Single leg romanian deadlifts (3x10-12) Sittende lårcurl (dropsett type2) One legg kick back (3x12) Tåhev (3x15) Beinhev (3x5) NB! Når det kommer til knebøy, anbefaler dere sumo eller vanlig? Ønsker som sagt å løfte rumpa. Overkropp: 2 dager i uken Arnoldpress (3x6-8) Bicepscurl m/ ez stang (Dropsett type 2) Hammercurl (3x8-10) Skråbenk m/manualer (3x6) Triceps pushdown (Dropsett type 2) Kne- og håndstøttende triceps-press (3x6-8) Sittende roing (3x6-8) Nedtrekk (evt pull ups når jeg blir sterkere) (3x6) Har kun laget treningsprogram til meg selv en gang før, så er ikke 100% sikker på hva jeg gjør enda.. Ønsker derfor tilbakemelding! J21
 10. Tusen takk for utfyllende svar Skjønner, Speilblankt! Da har jeg gjort det rett iallefall. Takk! Skal se nærmere på linken du sendte, NoBro.
 11. Hei! Har virkelig fått en kjærlighet for styrke, og elsker hele opplegget! Prøver å lese meg opp så mye som mulig, og er sulten på å lære mer. Er veldig opptatt av å vite hvorfor vi skal gjøre sånn og sånn. Så, jeg har lært meg hvor mange reps man bør ta for å få visse resultater, men en ting jeg ikke har funnet ut er - hvor mange sett skal man ha? Hvor mange sett skal man ha for å bygge muskler? Volum? Hva med forskjellen på over/underkropp osv.. Hvorfor? Kan noen forklare meg hvor mange sett man skal ha for å oppnå best mulig resultat for f.eks. volum og styrke? Håper dere skjønner hva jeg mener! Reps er vel slik: 1-6 er styrke, og 6+ er volum?
 12. Hei! Jeg tror jeg har pådratt meg en muskelstrekk, og er ikke riktig sikker på hva jeg skal gjøre.. Smertene sitter øverst i leggen (høyre fot), på baksiden, mot kneet. Smertene "iler" oppover låret, og nedover leggen.. Er veldig vondt å gå, og får ikke til å gå som vanlig. Jeg kjente ikke noe under treningsøkten, som var i 11-tiden på formiddagen, før på kvelden - rundt 21-tiden. Smertene har blitt verre i natt.. Noen som vet hva jeg bør gjøre med dette? Har egentlig en plan om å være tilbake på trening igjen på mandag, eller hva tenker dere?
 13. Hei! Takk for svar, da endrer jeg på det!
×
×
 • Create New...