Gå til innhold

anorakk

Medlemmer
 • Innholdsteller

  245
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Innlegg skrevet av anorakk

 1. Usj, ja, det nye forumet er uggent å bruke. Jaja. Er vel liten vits i å henge rundt her da, får se hva den engelskspråklige delen av verden har å tilby meg.

 2. 19 minutter siden, 02-snapper skrev:

  Skjer fint lite her...  Blir ikke en gang lagt ut nytt stoff på forsiden til fitnessbloggen.no 

  Nedtur da! Treningsforum.no er jo også helt dødt - et eller annet sted må jo alle ha tatt veien! :D

 3. Ta et valg. Enten får du prøve å bli sterkere, eller så får du prøve å gå ned i vekt. Det blir bare surr og rot og uendelige runder rundt grøten når du skal gjøre begge deler på en gang.

  Får du "out of control" appetitt tyder det på at du ikke spiser nok, og at du antakeligvis ikke holder blodsukkeret jevnt. Mye havregryn løser dette problemet for 90% av folk jeg har møtt.

  Du er antakeligvis ikke på et sted i treningen din hvor du burde følge et program som det du beskriver. Vet du ikke hvordan noe skal gjøres er det relativt sannsynlig at du burde gjøre noe enklere. Ikke ment som en fornærmelse - det er mye bedre å være nybegynner og kunne gjøre kjempefremgang på et superenkelt program enn det er å være avansert og måtte tenke på alle mulige treningsvariabler døgnet rundt.

  1) Ta et valg om hva målet ditt faktisk er

  2) Nybegynnerprogram

  3) Havregryn

 4. Uten at jeg følger bodybuilding noe særlig, så er vel problemet for Greene at han er 173cm. Hadde han vært 180cm hadde han vunnet Olympia flere ganger allerede, det er jeg sikker på. Jeg synes han ser helt vanvittig rå ut - men han er vel for lav og får litt for monstrøse proporsjoner.

  Then again, Heath er jo bare 175 han også. Gud vet.

 5. SS-opplegg kan funke. Noen folk er rett og slett for feite til å kunne løfte. Fokus på vektnedgang vha. kosthold og aktivitet først, evt. noen styrkeøvelser med apparat til å begynne med. En slik person er in for the long haul uansett, så ikkeno vits i å stresse unødig.

  Enig - forutsatt at han faktisk ER for feit, og ikke bare tror/føler at han er det. Det er mye mestring og stolthet i styrketrening også, selv om resultatene ikke er like synlige på utsiden som for tynne folk.

 6. Det første er jo å bestemme prioritetene sine. Det kan være at taekwondo ikke gir nok "trening" (hvordan du nå enn definerer dette), men det kan være det gir deg noe annet - livskvalitet, mestringsfølelse, trygghet på egen kropp og evne til å beskytte deg selv i en truende situasjon (for eksempel) og så videre. Dette kan selvfølgelig oppnås ved styrketrening også, men det er bare du selv som kan definere hva som gir deg mest her i livet.

  Hva med noe ala dette?

  Dag 1: Styrke + intervalltrening for kardio

  Dag 2: Taekwondo

  Dag 3: Styrke + intervaller HVIS du har overskudd og lyst

  Dag 4: Taekwondo

  Droppe yoga, droppe en dedikert kardioøkt, og heller fokusere på 4 kvalitetstreninger i uken. Har du lyst og energi kan du jo ta deg en joggetur eller gå i skogen utenom disse faste treningene, men det er på ingen måte påkrevd for å oppfylle målene om 60kg og fettprosent på 18-20. Det som helt sikkert er påkrevd er kontroll på kjøkkenet - treningen holder lenge.

 7. Hva er meget overvektig? Hvor høy er han, og hvor mye veier han? Hvor gammel?

  Programmene SterkARE nevner vil fungere utmerket, forutsatt at han ikke er så overvektig at han fysisk sett ikke klarer å utføre øvelsene. Men det skal litt til, selv om det kan være dere må jobbe med fleksibiliteten en stund før alle øvelsene blir 100%.

  Angående å holde følge med barnet så har han god tid på seg, og derfor vil jeg anbefale et smart kosthold med jevn og trutt vektnedgang, fremfor mer ekstreme varianter. Dette forutsetter at han fortsetter med styrketrening. Når du forteller mer om vekt, høyde og alder kan vi se nærmere på det, om det er interessant.

 8. Om jeg får ta meg friheten til å komme med noen observasjoner etter å ha lest igjennom loggen din:

  - Det kan umulig være nødvendig med så mye curls, nedtrekk, ekstra curls, mer curls og generell armtrening når man bedriver boksing. Det vil vel snarere være med på å øke opplevelsen av at armer og skuldre er konstant utslitt og nedbrutt.

  - Volumet på brysttrening kan også med fordel skrues ned, og intensiteten skrus opp.

  - Fler baseøvelser. Du driver med bodybuilding, ikke styrketrening - i følge loggen din altså.

  - Jeg ser du skriver i en kommentar på en økt hvor du kaster bort tiden med beinpress og extensions: Kan ikke kjøre knebøy, trenger kyndig hjelp. Hva er problemet? Film deg selv fra siden, last opp, la oss ta en titt på det. Forøvrig er det bare å begynne å trene på det. Masse reps med bare stanga på skuldrene, se på gode instruksjonsvideoer på Youtube. Bruk heller tiden til å øve med bare stanga på ryggen enn beinpress og alt det andre sølet.

  5/3/1 funker sikkert, men jeg tror du har det i deg å bli sterkere fortere enn 5/3/1 vil føre til - for å være ærlig synes jeg det er et skikkelig dårlig program for nybegynnere. Jeg tror det er veldig lurt, som okveine nevner, å ikke bruke Starting Strength. Derimot ville jeg ha brukt Greyskull LP, men vurdert å fjerne AMRAP-delen av sistesettene på overkroppsøvelsene, for å holde volumet under kontroll med tanke på boksetreningene.

  19 år, 187cm og 85kg høres mildt sagt ideelt ut for styrketrening (ikke bodybuilding altså). Jeg synes ikke du skal gå så mye mer ned i vekt (vanskelig å si til en bokser), men det er vel overhengende fare for at du får dollartegn i øynene når noen sier ordet "sixpack", så det må jo være opp til deg.

  Angående layout på treningen kunne man jo tenke seg noe ala:

  Tirsdag: boksing

  Onsdag: Knebøy, benkpress, chins/nedtrekk

  Torsdag: boksing

  Fredag: Markløft, skulderpress, curls

  Søndag: Knebøy, benkpress, chins/nedtrekk

  Mage kan du jo legge til på fredag og/eller søndag, basert på hvor mye magekjør det har vært på boksetreningene i løpet av uka. Det er også mulig å vurdere styrketrening 2 dager i uka - jeg er 98.3% overbevist om at du kunne gjort store fremskritt med et sånt opplegg også, om det var fornuftig lagt opp, du spiser ordentlig, og gir jernet når du først løfter.

 9. Løsning: Kjøp mikrovekter selv. Liten investering - store gains (y) Veldig nyttige for press og benkpress også.

  Det var noen som posta link til en billig mikrovektpakke for ikke så lenge siden. Husker ikke hvor. Noen som husker? edit: anorakk har link vettu!

  Gamle menn skriver ned ting, vet du, hukommelsen er et kapittel for seg selv ;)

 10. Ja, jeg filmet knebøyen min, så den ligger lenger bak i tråden her, har foreløpig fått tilbakemelding på at den er grei. Tar gjerne imot andre teknikktips om dere har noe.

  Takk for fyldig svar Tronaldo ! Jeg er jo pr definisjon ikke nybegynner, men knebøyen kan vel fortsatt klassifiseres som det. På senteret jeg trener er det bare 2,5 kg jeg kan øke hver gang. Vi har 1,25 kg skriver også, men skal jo gjerne ha en på hver side ;)

  http://www.compactkettlebells.no/produkt/stenger-og-skiver/skiver/fractional-plates/fractional-plates-sett

 11. 1) Hvis du er nybegynner har det ingenting for seg å dele opp kroppen på denne måten. Tren hele kroppen 3 ganger i uken, og legg eventuelt inn "litt ekstra" på dagene imellom.

  2) 12x4 - jeg antar dette er 4 sett med 12 repetisjoner? Det er litt overdrevent. Begynn med 3x8 eller 3x5 og se hvordan det går.

  3) Undersøk nybegynnerprogrammene Starting Strength, Stronglifts, Greyskull - se hvordan de er lagt opp, still eventuelt spørsmål.

  4) Baseøvelser - knebøy, markløft, benkpress, skulderpress. Viktige.

  5) Flere dager med isolert magetrening - ikke viktig. Det er fettprosent du må konsentrere deg om hvis magens utseende er en prioritet.

 12. Takk så mye for svar! Jeg har faktisk ikke valgt meg et eksakt treningsprogram enda. Ettersom jeg først tenkte det var smart å finne ut hvordan jeg skulle tilpasse styrketreningen i forhold til løpingen først. Skal så absolutt ta en titt på Greyskull LP!

  Vi har kettlebells, og vanlige vekter på gymmet jeg trener. Foretrekker nemlig å kjøre intervaller på mølle! Det burde vel holde? :)

  Alt du trenger er et rack og en benk, og stang + vekter. Så blir du sterk som en bjørn!

 13. Jeg synes oppsettet ditt virker veldig fornuftig.

  Hvilket styrkeprogram har du valgt deg? Personlig ville jeg ikke ha brukt Starting Strength - 3 ganger i uka med tunge knebøy blir for mye når man er glad i løping. Det vil mest sannsynlig ødelegge for både styrke og løping, og da blir det ikke noe moro.

  Et program som Greyskull LP er lettere å modifisere etter ditt behov. Der har du 2 knebøyøkter i uka, og markløft imellom. Hvis du kjenner at det blir for mye med 2 tunge økter bøy også, kan du ta 1 tung og 1 middels isteden. Litt tregere fremgang, men lettere å hente seg inn fra.

  Og det første du gjør er å bestille deg et godt sett med mikrovekter:

  http://www.compactkettlebells.no/produkt/stenger-og-skiver/skiver/fractional-plates/fractional-plates-sett

 14. Kan varmt anbefale Sjuminutterstreningen, 7 MWC fra app store. En fin kombinasjon av styrke og kondisjon. Jeg tar den når jeg orker og med den intensiteten som kjennes grei, likevel merker jeg god effekt.

  I appen kan man lese at; "«Sjuminutterstreningen» understøttes av fagfellevurdert vitenskapelig forskning, og er i ferd med å bli en internasjonal hit. ". Og videre:

  "Forskerne satte sammen tolv øvelser som kan utføres på sju minutter, men som tilsvarer én times trening. Her er poenget: Du må utføre øvelsene så godt du kan (med høy intensitet) og ta svært korte pauser mellom dem (ikke mer enn ti sekunder). Dersom pausene blir for lange, reduseres treningens effektivitet. Sjuminutterstreningen øker din metabolisme på en effektiv måte – fordelene kan merkes gjennom hele dagen."

  Om målet er faktisk styrke, vil 7 minutter trening aldri kunne erstatte 1 time. Det er fordi pausene blir for korte til å kunne holde intensiteten høy nok til å bli sterkere. 12 øvelser på 7 minutter er i beste fall en kondisjonsøkt, i verste fall tilnærmet bortkastet tid.

 15. Jeg har lyst på noe spennende å lese, så... Hva er det flaueste du noen sinne har gjort/opplevd?

  En av de flaueste tingene jeg har gjort var da jeg var med min aller første kjæreste på slektstreff. Hun var 16, jeg var 18. Dette var i Trøndelag, og jeg var verken vant til å drikke alkohol, eller å drikke alkohol i form av 96% hjemmebrent. Det var slekta, for å si det sånn...

  De drakk østlendingen helt SYKT full, og alt var bare moro frem til jeg mistet buksene, tisset inne i campingvogna til onkelen hennes, og erklærte skrikende (dette har jeg blitt gjenfortalt av de som var til stede, husker ingenting selv) at det var en jævlig stygg campingvogn han hadde.

  Å stå opp dagen etterpå, og gå ned trappa og inn på kjøkkenet hvor det satt i alle fall 25 mennesker samlet rundt et langbord til frokost/lunch, det er noe av det flaueste og jævligste jeg har opplevd i mitt liv. Jeg tror og håper at jeg sa unnskyld, men det er litt tåkete det der også - alt jeg husker er den intense angsten og frykten jeg følte da jeg åpna den døra. Det gikk forøvrig helt ok, både onkelen, moren og faren til kjæresten min synes jeg hadde klart meg greit på festen. De har kanskje en litt annen standard på hva det er å klare seg greit på fest enn det jeg hadde den gangen, grønn som jeg var på absolutt alt i livet.

  Kommer på ganske mange ting jeg har gjort i min ungdom som faktisk er temmelig flaue nå... good times.

 16. Hvorfor har man 3x8 på nedtrekk når de andre er 3x5?

  Ja, igrunn det som Thomaseh sier: baseøvelsene gjøres ofte (men slett ikke alltid, altså) i 5-rep-området, fordi det på en måte er den gyldne middelvei mellom styrke og muskelstørrelse. Nedtrekk trener ikke hele kroppen på samme vis, og som assistanseøvelse gjøres den oftere med høyere reps for å stimulere mer muskelvekst.

×
×
 • Opprett ny...