Jump to content

kiriee

Members
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

 1. Heisann Trener 5x5 stronglifts, men etter mange år på rævva så er jeg ganske sikker på at jeg har anterior pelvic tilt. Så etter styrketreningen pleier jeg å ta et par rygg øvelser. De jeg pleier å ta er: glute bridges(seteløft?), planking, stomach vacuum og psoas stretch. Har ikke fast oppsett på hvor mye jeg tar eller hvor lenge, tar som regel bare et par av hver øvelse, alt etter hvor mye jeg orker. Ofte tar jeg bare 5x5 på disse også. Greia er at jeg aner ikke om det er gode øvelser eller ikke. Er dette gode øvelser for å jobbe med ryggen eller er det andre jeg heller bør fokusere på?
 2. Setter stor pris på alle tipsene, takker! Skal ta meg en handle runde og kjøpe inn litt godsaker.
 3. Jaja man lærer så lenge man lever, har tydeligvis spist helt feil i flere uker nå. Skjønner fortsatt ikke hvorden jeg skal klare å få i meg alle disse kaloriene. Bare for å ligge på vedlikehold så må jeg spise 800-900 mer kcal, og for å bygge muskler så er det dobbelt så mye av det igjen..
 4. Ja, var litt det jeg tenkte på etter jeg postet også. Er nok ikke alt som gjelder for meg som trener. Problemet er at jeg er langt under kcal overskuddet for å bygge, og vet ikke hva mer jeg skal spise for å nå det. Frem til nå så har jeg egentlig bare spist veldig sunt og rent, men jeg skal egentlig spise mer fet mat? Ikke velge lett varianter osv.
 5. Den der var kjempe fin! Eneste jeg lurer litt på er det med middag. Det står at man bør kutte ned på ris, pasta og poteter, men da vet ikke jeg helt hva jeg skal ha ved siden av kjøttet f.eks. Veldig mye av mine middager består som regel av en av de. Men det å bli flinkere på saus og ikke alltid velge lett varianter var et fint tips jeg ikke visste om. Gjelder det alle typer nøtter slik som ferdige nøttermixer, eller de mer naturlige variantene som ikke er tilsatt salt, sukker og whatever?
 6. Heisann Jeg trener 5x5 stronglifts 3-4 ganger i uka, og tror jeg spiser for lite. Er ganske ny på vektløfting, men har lest en del og vært innom mye forskjellige sider. I kveld så var jeg innom en sånn kostholdsplanlegger som sa, utifra min vekt og treningsnivå, at jeg trenger: "Vedlikehold av muskelmasse: 2600 kcal. Bygge muskelmasse / gå opp i vekt: 3120 kcal." Så jeg fant en gratis kalorikalkulator, vet ikke hvor bra den var, men ut ifra hva jeg putta inn der så landa den på 1600~ kalorier.. Her er ca det jeg spiser nå om dagen: kl.08-10 Frokost: Havregryn/musli med melk, proteinshake, frukt/bær hvis jeg har kl.12-13 Lunch: 2-3 stekt egg med grovbrød 1 time før trening: Frukt og bær, eller 2 grovbrød skiver med cottage cheese, skinke og ost. Rett etter trening: Banan eller annen frukt Middag etter trening: Kylling eller annet kjøtt med ris, spaghetti, surpotetstappe o.l. Gjerne med grønnsaker. Kvelds: 2 skiver brød med cottage cheese, skinke og ost. Målet er jo å bygge muskler, men blir vel kanskje vanskelig når jeg er 1000kcal unna bare det å vedlikeholde det jeg har. Så, jeg tenker jeg må enten spise større posjoner eller spise flere middager, men aner ikke hva eller hvordan jeg skal få til det, spesielt som student. Noen råd eller innspill?
 7. Det var jo ikke dumt! Får begynne med å ta den om morgenen og se hvordan det går.
 8. Heia Jeg lurte på når er det best å ta proteintilskudd iløpet av dagen? Føler jeg får i meg en del proteiner, så har kjøpt proteinpulver bare for å få det lille ekstra. Er ikke alltid jeg føler jeg får dekt proteinbehovet. Vanligvis spiser jeg middag etter trening, kylling/annet og ris f.eks, men har hørt at det er best å ta en shake rett etter trening. Skal jeg da ta shake istedet for å spise, eller begge deler? Foreløpig kostholdsplan er som følgende: kl.08-10 Frokost: Havregryn med melk, frukt/bær hvis jeg har kl.12-13 Lunch: 2-3 stekt egg med grovbrød 1 time før trening: Frukt og bær, eller 2 grovbrød skiver med cottage cheese, skinke og ost. Rett etter trening: Banan eller annen frukt Middag etter trening: Kylling eller annet kjøtt med ris, spaghetti o.l. Gjerne med grønnsaker. Kvelds: 2 skiver brød med cottage cheese, skinke og ost.
×
×
 • Create New...