Jump to content

liftingpolarbear

Members
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

  1. @Kiira Det er ikke noe rart i prisøkningen. Det samme skjedde med mager cottage cheese for en stund tilbake. Det som skjer er at bedriften ser mulighet for øke pris på et produkt som har blitt veldig mye mer populært de siste årene nå som folk har blitt mer bevisste på hvilke matvaner som de skal kjøpe. Agrumentasjonen for prisøkningen på mager cottage cheese var at de har "redesginet" boksene og derfor ha litt dyrere pris (som selvfølgelig er et argument for å skjule seg bak prisøkningen + høyere produksjonskostnader). Samtidig gjorde de cottage cheese til mindre pakninger (250g) og mager cottage cheese til 420gram (nå 400 gram). Det som var fellesnevneren for begge er et kraftig økning i kg pris, som er den virkelige indikatoren. Ta mager kesam f.eks, før kostet 300 gram 11 kr i butikken før der jeg handlet, dvs 11/0,3 = 36,67 kr per kg. Nå som den nye mager kesamen har kommet i 420 gram for 30 kr er kg pris 30/0,420 = 71,43 kr per kg. Hvis man legger godviljen til for Rema blir det: 19,90 / 0,420 = 47,38 kr per kg Kolonial.no = 13,90 / 0,420 = 33,09 kr (som faktisk er billigere før, men dette er før frakostnandene til kolonial.no er tatt inn betrakning).
  2. Jeg veier ut uten lake, 170 gram. Det står på næringsinnholdet at væsken er vann, salt og askorbinsyre. Askorbinsyre er tilsatt for å hindre harskning kikertene slik at de har lenger oppbevaringstid (syren gir fra seg hydrogen som binder seg til oksygen slik at ikke andre kjemiske forbindelser oksideres).
  3. Kom over denne idag, og tenkte den er meget interessant for alle nybegynnere (og erfarne) der artikkelen fremstiller trade-offs i forhold til fitness level, og om hva du må ofre og hvilke mål du har. Beklager at jeg glemte link: http://www.precisionnutrition.com/cost-of-getting-lean
×
×
  • Create New...