Jump to content

asdfgh

Members
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

About asdfgh

 • Rank
  Newbie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Takk for svar! Bulgarsk splitbøy ser ut til å være en fin øvelse jeg kan klare. Kan jeg f.eks. kombinere den med leg press? Hipthrusts og nordic hamstrings så litt sketchy ut for å være ærlig. Når det gjelder det med 5x5 kjører jeg litt alternativt der jeg må. Jeg har trent en stund nå med denne skaden, så jeg vet hva som funker og ikke. Feks på overhead press sitter jeg samtidig som jeg klemmer beina inntil en benk for å støtte opp korsryggen. Benkpress går helt fint og roing gjør jeg med bryststøtte. Tenkte også å kjøre en ekstra dag der jeg kun fokuserer på core / korsrygg / kjipe øvelser, men da må jeg finne ut hva som passer meg først.
 2. Trenger litt hjelp til å fullføre programmet mitt som er et alternativt program jeg har snekret litt på, utgangspunktet er SL5x5 med assistant exercises. Grunnen til snekringa er prolaps i korsryggen som i alle fall gjør det umulig å gjøre knebøy og markløft. Disse øvelsene er forsåvidt 100% utelukket selv når ryggen er bra igjen, om det så gjør at treningseffekten blir 10 ganger dårligere. Helsa først. Når det kommer til baseøvelsene har jeg foreløpig følgende alternativer: Knebøy - leg press Deadlift - back extension (veldig tynt) Benkpress - benkpress går fint Overhead press - gjøres sittende med beinstøtte Barbell row - benkroing med bryststøtte Så i utgangspunktet er det knebøy og markløft jeg enda ikke har greid å finne alternativer for. Det som gjør det vanskelig er at knebøy jo skal kjøres hver økt og skal jeg erstatte knebøy med flere andre øvelser blir jo øktene veldig lange. Ellers er resten av øvelsene assistant exercises man kan legge til i SL5x5-appen,med unntak av Upright row og flies jeg har lagt til selv. Upright row fordi jeg liker den og flies fordi titsa er litt mindre utviklet i forhold til resten. Så det jeg er ute etter: - Å erstatte knebøy og markløft - Unødvendige øvelser i programmet? - Øvelser som burde være med? - Set / reps? Mål: Bygge muskler og styrke, mest fokus på å bygge muskler Mandag, onsdag, fredag Økt A: 5x5 Overhead press 3x8 Weighted Pull ups 5x5 Leg press 3x8 Weighted Chins 2x15 Back extension 3x8 Upright row 3x8 Biceps Curl Økt B: 5x5 bench press 5x5 bench row 3x8 Weighted dips 5x5 Leg press 3x8 flies 3x plank
 3. Så har jeg greid å skade korsryggen min igjen, jeg er lei av programmet mitt og trenger variasjon samt at sommeren kommer snikende så kanskje det er på tide å fokusere litt mer på å bygge muskler enn styrke. Jeg har noen idéer, men vet ikke helt hvordan jeg skal få snekret det sammen til et program. Hittil har jeg trent en alternativ SL5x5 med assist-øvelser A: Knebøy 5x5 Overhead press 5x5 Markløft 1x5 Weighted chins 3x5 Barbell curls 2x8 B: Knebøy 5x5 Benk m hantler 5x5 Roing m hantler 5x5 Weighted dips 3x5 Weighted pushups 3x5 Okey så mine idéer foreløpig til mitt nye program lister jeg opp her: Knebøy må vekk fordi jeg ikke greier det pga. korsrygg, benpress blir alternativet Markløft må vekk pga korsrygg, her trenger jeg et alternativ Overhead press må vekk pga korsrygg, her trenger jeg også et alternativ Chins, dips, pushups er øvelser jeg liker veldig godt og vil ha med videre... .. i tillegg til at jeg vil ha med pull-ups også Benk m hantler må jeg fortsette med, da jeg ofte trener alene og da liker jeg ikke å trene i benken med stang Skulle gjerne hatt en annen biceps-øvelse enn barbell curls, bare for variasjonen sin skyld Flies er en øvelse jeg liker godt og vil ha med Back extensions har jeg fått med meg er en fin øvelse for korsrygg så den slenger jeg inn.. .. i tillegg til planke Øke reps for å 1. gjøre det mer til et bygge-program enn styrke og 2. slippe å komme så fort opp i høye vekter Så da står jeg igjen med disse øvelsene: Benpress Markløft alternativ Overhead press alternativ Chins Pull-ups Dips Push ups Benk m hantler Biceps-øvelse Flies Back extensions Planke Noen som vil hjelpe meg med å snekre sammen dette til et program? Hvordan skal jeg dele det opp, hvor mange set/reps? Mangler det noe viktig her? Jeg har planer om å kjøre 3 økter i uken, i verste fall 4.
 4. Én ukes pause ble til fire uker. Nå er jeg tilbake og går back to basics med kun stanga. Kjører betydelig mye bredere benstilling og mer vinkel på føttene. Forbedring?
 5. Knebøy: - Gikk ned til 50kg - Breere benstilling - Prøvde å ha stanga litt lenger ned, men da fikk jeg muskelkramper i øvre del rygg - Prøve å huske å ikke stive av beina Pittelitt forbedring?
 6. Wow, takk for utdypende svar folkens! Da har jeg litt å jobbe med, så satser jeg på å ta et par steg i riktig retning på fredag når jeg skal gjøre de samme øvelsene! Når jeg begynte å trene så pådro jeg meg en skade i korsryggen ganske tidlig nettopp fordi jeg ga faen i teknikk på bl.a. knebøy, markløft og stangroing. Derfor har det vært en lang pause fra disse øvelsene. Jeg har f.eks. trent beinpress i mellomtiden og kommet opp til en ganske høy vekt der, men styrken jeg har opparbeidet meg fra den øvelsen lar seg tydeligvis ikke konvertere til knebøy.
 7. Hadde satt pris på litt pointers for å få teknikken på plass i disse øvelsene. Knebøyen og overhead pressen er ikke kritisk dårlig (tror jeg), men det er nok litt å jobbe med. Markløften derimot ser virkelig ikke bra ut. Ønsker å få på plass litt teknikk før jeg i det hele tatt vurderer å øke vekta.
 8. Da har jeg startet med rygghev, men spørsmålet er: repetisjoner, vekt og progresjon? @Samsons du skriver at du kjører uten vekter, hvordan framgang har du da? Øker du i reps? Og hvor mange ganger i uken kan jeg kjøre rygghev?
 9. Har "slått opp" en skade i korsryggen, og tenkte å la den få lov til å hvile en 2-3 uker imens jeg fokuserer ekstra på overkropp. Kjører en litt tweaket versjon av stronglifts 5x5 (mandag, onsdag, fredag): Økt A: 5x5 Knebøy 5x5 Benkpress m hantler 5x5 Roing m hantler 3x5 Weighted dips 3x5 Weighted push ups Økt B: 5x5 Knebøy 5x5 Overhead press 1x5 Markløft 3x5 Weighted chins 2x8 Biceps curl Idéer til ekstra øvelser jeg kan slenge inn her de neste 2-3 ukene?
 10. Gutt, 25 år, 185cm, 88kg Mål: Fettreduksjon, kanskje ned 5kg til (få vekk siste rest av kulemage og mannepupper). Gått ned fra 105kg ved nyttår. Trener: Stronglifts 5x5 3 dager i uken Har hittil: hatt en diett bestående av knekkebrød med pålegg, havregryn, kesam, veldig variert middag men en total på ca 2000kcal per dag. Det kan se ut som lavkarbo, men målet med å legge om dietten er for å få i meg den nødvendige mengden protein for styrketrening uten å overstige 2000kcal. Dessuten er jeg på et tidlig nivå i styrketreninga hvor jeg ikke sliter helt enda. Frokost: Rugsprø Havre, Wasa 2 skiver, 74kcal Stabbur-Makrell Filet i tomatsaus 170 g, Stabburet, 430kcal Lunsj: Tunfisk i vann, Rema 1000, 156kcal Egg 3 stk, 275kcal Kesam Mager 300g, TINE, 222kcal Middag: Kjøttdeig, 300g, 570kcal Grovhakkede Tomater, Eldorado, 100kcal Ost, 30g, 105kcal Total: 1932kcal
×
×
 • Create New...