Gå til innhold

Valdresdama

Medlemmer
  • Innholdsteller

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om Valdresdama

  • Rang
    Nykommer

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Innimellom ser jeg at det blir nevnt at man skal spise nok og riktig mat, men hva er riktig mat? Jeg ser det er veldig forskjellig, og det er vel det det antakelig er. Kanskje dette med riktig mat mer går på å unngå mest mulig at halvfabrikata og ferdigprodukter i butikkene.....? Synes dette er litt spennende, men ikke minst litt frustrerende. Selv har jeg hatt et mildt sagt dårlig forhold til mat i et års tid pga min sønns dødsfall, men er nå blitt anbefalt å spise nok og riktig mat. Jeg må bygge opp et overskudd, men ønsker ikke å legge på meg så altfor mye, men noe må det nok nødvendig
  2. Ja, vi er veldig stolte av den jobben hun har gjort, men desto mer frustrerende for henne med vektoppgangen!! Vi får prøve å få tak i ernæringsfysiolog, så håper vi at ting kan rette seg litt. Nok en gang: tusen takk for svar!!
  3. Jeg må først og fremst si tusen takk for innlegget ditt! Om det var langt eller ei, så var det veldig utfyllende. Dog skal det sies at både min datter og jeg kunne nok det meste, men det med karbohydrater er det mange som er litt uenige i. Jeg faller dog innenfor den du nevner: få ned karb-inntaket! Jeg tror det ligger mye der, da hun spiser brødskiver til 3 måltider + middag.... Hun er fullt klar over senkomplikasjoner, og hun er faktisk livredd de, men allikevel er det innimellom mer viktig å være tynn enn å tenke på de... dessverre. Heldigvis skjønner hun mer og mer, og for å skryte s
  4. Det er nok riktig. Har lagt alt inn i matportalen for å sjekke kcal-inntak. Og her har det ikke vært slinger i valsen, skal jeg si...! Ellers hadde jeg nok vært på hogget der, men dessverre er det ikke så "enkelt" som at det er kcal-inntaket som er feil
  5. Tusen takk for svar! Ja, det er problemer her og hun får noe ekstra hjelp rundt dette med evt spiseforstyrrelse, som dette tyder på. Det er litt pussig at du nevner dette med karbohydrater, for jeg var faktisk selv innom den tanken rett etter jeg hadde skrevet innlegget mitt. Og ja, hennes helsetilstand i forhold til overskudd/krefter er svekket. Hun er i perioder insulinresistens, det har vi merket. Det skal også være sagt at ved at hun har ligget høyt i blodsukker og jobber med å få ned blodsukkeret igjen, fester væsken seg i kroppen og hun vil automatisk gå noe opp, som siden vil jevne
  6. Vi lurer jo litt på om det kan være noe galt med stoffskiftet eller forbrenningen generelt..... Men kanskje du kommer tilbake med andre ting..... Det er veldig frustrerende for henne da hun nå gjør en fantastisk jobb, og så er "medaljen" at hun går opp i vekt i stedet for å få en stabil vekt!
  7. Nå håper jeg det er noen som kan komme med råd/tips for min datter. Hun er 20 år og veide ca 65 kg for 2 mnd siden. Hun har diabetes og har brukt den i perioder for å ligge høyt i blodsukker og gå ned i vekt - ikke bra!! Derimot har hun klart å ligge på ca 2000 kcal pr dag i 2 mnd nå, men går stadig opp i vekt. Hun har nå lagt på seg ca 3 kg på denne perioden. Dette er så klart veldig frustrerende for ei ung jente som tidligere gikk ned i vekt på en "lettvint", men farlig måte. Hun var i utg.pkt normalvektig, men nå når hun ser pila går oppover, blir det et triggerpunkt for henne. Hun er
  8. Ja, når jeg tenker meg om, visste jeg jo at slike stoffer som slutter mer -tol påvirker blodsukker. Har nemlig en datter med diabetes.... Det er jo ikke store forskjellen i kalorier på vanlig Nugatti og Zero, men når en føler at Zero faktisk kan være bedre, så sparer en allikevel kalorier Hvis det nå skulle ha betydning for en...
  9. Valdresdama

    Nugatti Zero

    Heisan! Nå er Nugatti Zero kommet på markedet og jeg lurte på om det er noen som har tanker og/eller formeninger rundt dette med Nugatti og tilsetningsstoffer..... Jeg har selv smakt den, og synes faktisk den er nesten bedre enn den med sukker! Jeg følte den hadde litt mer smak av nøtter. Det jeg derimot er litt usikker på, er hvorvidt det er bra med de tilsetningsstoffene som er tilsatt. Jeg bruker forskjellige alternativer til sukker, slik som sukrin, sukrin gold, sukrin melis etc, men kan i grunnen veldig lite om det som er tilsatt Nugatti Zero.
  10. Hei alle sammen! For et år tilbake mistet vi vår sønn og fra å trene forholdsvis tung styrketrening 4 ganger i uka, ble det automatisk en pause. Jeg kom litt i gang igjen med styrketrening i snitt ca 1 gang i uka. Dette er slik jeg nå har trent det siste året. For å prøve og finne tilbake til noe treningslyst, prioriterte jeg kroppsvektøvelser før jul. Da trente jeg oftere enn tidligere på året. Min mann og jeg har vært på Modum Bad, og her fikk jeg klar beskjed om å trappe ned på trening da jeg får i meg altfor lite næring - det skal jeg ikke benekte. Dette har jo da også ført til a
  11. Ble nok litt klønete skrevet.... Ja, jeg synes det kanskje er noe merkelig at jeg ikke har gått ned mer i vekt med bakgrunn i at jeg kun har gått ned ca 2 kg, mens folk rundt meg synes jeg er blitt for tynn. Høyde er ca 166, vekt ca 61 kg pr dags dato. Før jul i fjor var jeg ca 63 kg. Mao jeg er ikke på langt nær for tynn i så måte, men har nok gått inn noen cm her og der..... Trente styrke ca 4 dager i snitt før jul, etter jul har det vært ca 1 gang i uka - noen få ganger 2... Noe mer forståelig....??
  12. Bare et generelt spørsmål: Ved sykdom over lengre tid får man gjerne spiste lite og noe dårlig mat. Får allikevel trent styrke ca 1 gang i uka og føler at man beholder styrken sånn nogenlunde. Hvordan henger det sammen at man kanskje kun har gått ned ca 2 kg på 10 mnd og en del sier at man ikke må gå ned noe mer da de synes en er blitt for tynn.....? Noe muskelmasse er nok borte, men hva med fett...? Er det noen som skjønner seg på dette og kan gi en enkel forklaring på det? Hodet henger ikke med.....
  13. Valdresdama

    Komme igang

    Dessverre mistet vi vår sønn i januar og det har ført til bl.a at kostholdet mitt er ute og kjøre.... Fra tidligere å passe godt på hva jeg spiste og trene 4 dager i uka med styrke, har det over lengre tid vært dårlig/lite mat og 1 økt med styrketrening i uka. Jeg har nå i 2 uker klart litt mer trening, men jeg bør også få i meg nok mat slik at jeg ikke bryter meg ned i stedet. Kostholdet mitt har stort sett bestått av lomper, skyr, gresk yoghurt, gulost, philadelphia ost med melkesjokolade, en sjelden gang middag og av til litt sjokolade bare for å få i meg noen ekstra kalorier i forhold til
  14. Når det gjelder mettet fett og sukkererstatninger, er det vel alltid snakk om mengde.... Ikke bra med mye av noe av dette. En annen grunn til at jeg også lager "sunne" kaker og godteri (les uten sukker), er at jeg har en datter med diabetes og må ta noen hensyn her. Når det gjelder oppdrettslaks og villaks, har jeg ingen formening da jeg synes å lese forskjellig fra sted til sted. Men at det må være sunnere med oppdrettslaks enn f.eks. ribbe med fett, ville jeg tro.... Bare et lite spørsmål på tampen: hvordan blir lutefisk sett på? Sunt....?
  15. Det usunne tenker jeg først og fremst på slikt som sjokolade, kaker, og noe mer fett (gjerne mettet) enn vanlig. "Heldigvis" er vi ikke mye i selskap i jula, så vi kan få begrenset det noe. Jeg har også lagd noen alternativer med sukrin, så det ikke blir sukker i alt snopet..... Når det gjelder det sunne, tenker jeg på spise egg, røkelaks, nøtter, rent kjøtt, poteter, grønnsaker (det vanlige....) MEN det er jo alltid mengden en skal ta til betraktning. I og med jeg har vært såpass dårlig, og ikke hatt spesielt matlyst, har jeg vært mest opptatt av å få i meg mat. Rett og slett prøve å
×
×
  • Opprett ny...