Jump to content

Pesta

Members
 • Content Count

  61
 • Joined

 • Last visited

About Pesta

 • Rank
  Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg er ikke helt idiot, så dette vet jeg. 🙂
 2. Kun hip thrust ja☺ Takk for tips!
 3. Jeg MÅ ha en sånn, samme hvilket merke. Har kun funnet dem på Amazon, men ikke lyktes i å finne en selger som sender til Norge.. Jeg vet det selges sånne vanlige helt glatte runde i norske nettbutikker, men de duger ikke til tunge hipthrust. 😭
 4. Hei! Jeg kan dessverre ikke gi deg noe råd, men fortelle deg at vi er flere i samme båt. Og jeg forstår hvor frustrerende det er! Det finnes noen råd for dette (husker ikke hvor jeg har lest det) og det går bla. i å utføre fastende cardio på morgenen, fordi det er da dette vanskelige fettet responderer best, visstnok. MIN erfaring er at dette fettet er noe jeg må leve med, og det er vanskelig å slanke dette bort med mindre man spiser/trener seg syk. (Nå gjelder dette meg og min kropp) Jeg har en overall relativt lav fettprosent, 14%, når jeg lever i et godt overskudd og da har jeg tilnærmet ingen fett på overkropp. Samme vekt og høyde som deg! Alt ligger på baken og under, og til tross for at rumpa mi er GODT trent så vises ikke dette under fettlaget. Gener ass... 😭 Det ble mindre synlig i en periode da jeg spiste meg syk på 800-1000kcal per dag og hadde en fettprosent på 10-11. Men den veien unner jeg ingen å gå. Håper du finner en løsning, og NÅR du gjør det: gi meg oppskriften! Inntil da, kompresjonstights og hold-in strømpebukser under jeans 😉 Det er helt utrolig frustrerende, og jeg er greit misunnelig på de som bare trener "nå og da" og ender opp med sprettrumpe 😣
 5. Jeg vil også anbefale deg å ta kontakt med en coach, og jeg bruker selv treningonline.no og er STRÅLENDE fornøyd med oppfølgingen! (Rimelig er det også!) Ellers så kjører jeg selv ca 40/40/20 p/k/f og det fungerer for med mitt mål om å gå litt ned i fettprosent til sommeren. Det er dermed ikke sagt at dette fungerer for deg Jeg liker dette, fordi jeg er mer glad i karbs enn fett, så da kutter jeg heller på fettet enn karbsa Lykke til!
 6. Jeg vil gjerne få en evaluering av mitt treningsprogram, da jeg sliter litt med å klare å slå meg til ro med at jeg gjør "det rette"! Mitt mål er å bli sterkere, da spesielt i markløft, knebøy og Hip thrusts, samt å bygge mer masse over det hele (bakside lår, rumpe, rygg og skuldre er prioritert). Pga en skade i håndleddene har jeg blitt satt litt tilbake og jobber meg sakte men sikkert opp til det nivået jeg var på før sommeren. Jeg unngår i stor grad de verste, for meg, pressøvelsene som: benkpress, flyes i alle varianter, pushups. Jeg har prøvd litt de siste ukene å implementere militærpress og pullover for bryst i treningen, og det går bedre for hver gang. Bryst er med andre ord ikke prioritert i min trening nå, og det er derfor litt vanskelig å sette opp et ordentlig program (samt vanskelig å følge de typiske Starting strength, 5x5 osv osv).Jeg er 173 høy, 62-64kg og har trent styrke seriøst i 1,5 år. I tillegg til å være usikker på øvelsessammensetning, er jeg usikker på hvilken rekkefølge øktene skal tas i for å få best resultat. Alle øktene lar seg gjennomføre på ca 1 time og jeg varmer godt opp først. Kjernemuskulatur trener jeg på slutten av overkroppsdagene. Nå kjører jeg dette programmet:Dag 1 BEIN tung dag: - færre reps, flere sett av: markløft, hipthrust, bulgarsk utfall ( øker 2,5 kg hver uke i disse øvelser med stort hell)-et par øvelser med flere reps, og lett vekt på slutten for hypertrofi: øvelsene nå er: sidekick/kickbacks/pullthrough/hiplift i slunge Dag 2 OVERKROPP: -nedtrekk/pullups, militærpress, roøvelse med ferre reps, flere sett-facepulls, pullover (eller franskpress), side/fronthev med flere reps, lavere vekt Dag 3 BEIN lett dag med flere reps og korte pauser: -Knebøy/frontbøy, Nordic hamstring, ett bens strak mark, legpress, kabelbøy evt en strikkøvelse på slutten Pause Dag 4 BEIN Tung/medium:-Få reps, flere sett av knebøy og strake/rumenske markløft (øker også her i en eller begge av øvelsene hver uke, men er stagnert litt på knebøy as we speak)-flere reps av hipthrusts, legcurl, goblet squat og gående utfall Dag 5 OVERKROPP:-pullups/nedtrekk, sittende roing, latsdrag, facepulls, triceps pushdown, skulderpress og sidehev (har i det siste prøvd meg på myo-reps og liker det godt. Er det kanskje mer hensiktsmessig å kutte den ene overkroppsøkten og heller kjøre fullkropp på dag 3 hvor jeg har en "restitusjonsøkt" på bein? Slik at kroppen får litt lengre pause mellom de to tunge beindagene? Jeg setter umåtelig stor pris på alle innspill!
 7. Tusen hjertelig takk for all hjelp fra deg, du har reddet meg fra å få inn i den "jeg orker ikke å trene-bobla" som jeg helt klart var på vei inn i. Nå er jeg motivert og klar for å jobbe Foreslår du å øke litt på vektene hver uke?
 8. Helt enig, jeg er mektig takknemlig for all hjelp jeg har fått fra anorakk! Jeg har allerede startet på dag 1 og er meget motivert til å jobbe videre. Hva mener du forresten med at jeg kan klare meg uten DUP?
 9. Hehe ja, knebøy er vondt. Men jeg tåler å ha det vondt, og er ganske sta, så det skal gå fint! Men, dum som jeg er, så forstår jeg ikke helt hvordan man kan få effekt av å kjøre likt antall reps/sett på alle øktene ila en uke (mtp at det er en tung, lett og medium dag)?
 10. Takk for konstruktiv "kjeft" og en god dose trening til smilebåndet! Jeg skulle selvfølgelig innledningsvis ha skrevet at jeg har tatt til meg det du sa om at jeg absolutt burde trene MER bøy og funnet ut at jeg skal prøve å kjøre et program med bare baseøvelser (altså et ferdigprogram). Jeg trodde det programmet du skrev var et program jeg kunne følge dersom jeg IKKE villa følge et ferdigoppsatt et. Dersom du sier at det du kom med vil passe bedre for meg, så skal jeg jammen meg ta deg på ordet og sette i gang med det når hverdagen innhenter meg på mandag. Så jeg beklager at jeg har vært dårlig på å lese hva du faktisk har skrevet og derfor misforstått. Du er helt enormt hjelpsom! (Hvor lenge skal jeg kjøre 5x5? Det er vel lurt å variere ant sett/reps innimellom?)
 11. Nå har jeg sett litt på 5X5-programmet http://fitnessbloggen.no/5x5-for-styrke-og-muskelmasse/ Kan dette passe for meg? Og skal jeg starte med det første "Basic programmet" eller det avanserte litt lenger ned på siden? Det ble mye tekst og forklaringer, men jeg skal prøve å forstå hva som menes med alle begrep og hvilke vekter jeg skal starte med. Det står også at core og rotatorcuff øvelser må inn og da kan vel dette kjøres på en egen dag så det blir totalt 4 styrkeøvelser i uka? Jeg spør fordi det virker som du har peiling, så jeg håper du gidder å hjelpe meg
 12. Fokus må ligge på bakside lår, rumpe, rygg og skuldre. Synes mange av ferdigprogrammene kjører vel mye knebøy og benkpress for min smak . Litt info: 173cm høy, 65kg tung og 28 år gammel, trent styrke i ca 1 år og trener gjerne 6 dager i uka. Litt svak i knebøy og har bare 3RM med 70 kg, frontbøy 57,5 6RM, 1RM 105kg markløft, 5 pullups og 3RM på 45kg i benk (et "sykt håndledd forhindrer meg i å øve mye på denne, og at jeg ikke vil prioritere brystmuskulaturen grunnet estetiske problemer) Jeg er ifl en PT tydelig forsidedominant og har de siste 3-4 måneder kjørt et program deretter. Nå føler jeg at både motivasjon og resultater er på hell (med følger at jeg bytter ut øvelser og således lager "hjemmesnekret" program) og ønsker å starte på noe nytt. Jeg ønsker likevel å beholde mange av øvelsene! Målet er å bli sterkere, og å bli strammere i fisken. Nå har jeg kjørt: -Dag 1: forside lår+rumpe (med knebøy, legpress, bulgarsk utfall, hip thrust eller Glute Bridge, kick backs/sidekick og leg extensions) -Dag 2: rygg,skuldre, mage (pullups, markløft, nedtrekk, sittende roing, sidehev/fronthev, arnoldpress, 3 mageøvelser) -Dag 3:intervalltrening -Dag 4: Bakside lår + rumpe (nordic hamstrings, rygghev, gående utfall, Step ups, leg curl, ettbens hipthrusts, single leg curl,) Dag 5: bryst, skuldre, armer og øvre rygg (bla. Dips, benk, OH-squat, militærpress, cable crossover, Triceps øvelse, facepulls) Uke 1:15reps 2-3 sett, uke 2: 12 reps 3 sett, uke 3: 8reps 3-4 sett og uke 4: 6 reps 4 sett.
 13. Hei til deg, og hjertelig tusen takk for at du tok deg tid til å svare meg! Dette med å løftet bryter i takt med hoftene har jeg ikke tenkt spesielt på, og jeg kjenner nå når jeg gjør bøy uten belastning at bare dette utgjør en signifikant forskjell i stabiliteten. Har heller ikke tenkt tanken at det går an å ikke gripe om stanga.. Man lærer så lenger msn lever Skal defibitivt ta til meg alle tipsene dine på neste økt! Og ja, jeg bryr meg svært lite om hva folk måtte mene om meg og mine oppvarmingsmetoder - så lenge de fungerer for meg
 14. Jeg har hatt en periode nå med mye frontbøy pga en vond hånd(ledd) som ikke likte å bli "bøyd bakover". Den er fremdeles vond, men jeg vet at skaden ikke blir verre av at jeg kjører vanlig bøy. Derfor har selvfølgelig styrken (og ikke minst teknikken!!!) i vanlig bøy blitt ganske ille og det er litt kjedelig. Jeg kjørte bøy i går med 8x4 reps og hadde ikke sjangs til å ta mer enn 60kg (såkalt Ass to grass). Teknikken sviktet godt på de 2-3 siste reps av siste settet.. Jeg tror jeg kommer for mye frampå og ønsker tips til hvordan jeg kan trene for å bli bedre her? Jeg har begynt å bruke løftesko og det hjelper litt, samt at jeg bruker godt tid på å tøye først. Jeg har ingen treningspartner, så det er litt "skummelt" å prøve å øke mye på vektene - men jeg skal uansett ikke hive på alt for mye før teknikken er i boks igjen!
×
×
 • Create New...