Jump to content

Lindaalarsenn

Members
 • Content Count

  103
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Lindaalarsenn


 1. Har akkurat fått bekreftet at jeg har kyssesyken.

  Har noen hatt dette før? i så fall hva gjorde dere angående trening? Er det lov å gå turer/trene svak styrke? (om man føler seg i form til det selvfølgelig...)

  Kyssesyken slår ut forskjellig på mennesker og foreløpig har jeg bare hatt vondt i halsen. Kommer selvfølgelig ikke til å trene før jeg vet at jeg kan gjøre det uten at det skal ødelegge noe.

  Grunnen til at jeg vil komme fort tilbake er fordi et PTstudie i Sydney venter på meg om 2 mnd, så MÅ være klar og frisk til den tid (aller helst også kommet tilbake til godformen!!)

  Noen tips? Tas gladelig imot!:)


 2. Jeg har lurt litt på å ta PT utdannelse til høsten. Det ene studiet jeg har sett på spesialiserer seg på Crossfit, noe jeg aldri har prøvd før. Derfor lurte jeg på om det er noen steder i Drammens området som tilbyr crossfit, så jeg får testet det ut før jeg evt. begynner på studiet!

  Hvis noen har tips ang. PT studier i utlandet er det bare å komme med tips om det også! (y)


 3. Utifra vekt og høyde har du ihvertfall en helt ålreit BMI, vet du noe om vekten din har forandret seg i det siste?

  Du trener jo temmelig mye, så det er jo ikke rart at kroppen blir sulten og trenger mat?

  Hvis jeg skulle trent seks ganger i uka og levd på knekkebrød, hadde jeg gått på veggen og ranet nærmeste kiosk før du hadde sagt "oida".

  Prøv å spis større måltider /mer mat til frokost /lunch/mellommåltid, så øker inntaket ditt, og da vil du antakeligvis ikke bli like fysen på alt hele tiden.

  Det er ingenting i veien med å kose seg, men det burde jo være unntaket i helgene, og ikke regelen:)

  Jeg har lagt på meg ca 2-3 kg, vet ikke om dette er muskler eller fett, kanskje en blanding på ca 3-4 mnd.

  Prøver å spise mye og reglemessig, trudde bare det begynte å bli veldig mye. Håper bare dette med fysesjuk bare er i en periode og stopper etterhvert. :)

  Takk for svar og tips!

  Har du forresten noen tips til hva jeg kan bytte ut noen av karbohydratene med, slik at jeg får i meg mere proteiner og fett? :)


 4. Tror folk også må se på dette fra ett ikke-fysiologisk perspektiv. Hva gjør du om dagene? Å sitte i ro å se på tv, fikle med pcn osv er ofte ting som trigger lysten på noe å bite i, gjerne noe litt usunt og raskt fra skapet. Det er rett og slett slik kulturen i Norge er, og har vært i maaange år. Man forbinder stillesitting og tv f.eks med snacks. UTEN at man er klar over det selv !

  Ett tips, vær aktiv om dagene. Gjerne sammen med andre. Da blir det mindre tid til å tenke på mat og tiden går fortere. Når man sitter i ro er det fort gjort å tenke på neste måltid og mat osv og da blir man sulten når man begynner å tenke på det.

  Så er det også en ganske dårlig unnskyldning å skeie ut hele tiden bare fordi man har lyst på noe godt. Da har du rett og slett dårlig disiplin og selvkontroll. Kanskje den som må jobbes med mer en kostholdet. Anbefaler uansett litt mer fett og proteiner i måltidene dine. Karbohydrater gjør deg ofte fort sulten igjen.

  Hva burde jeg evt. bytte ut for å få i meg mindre karbohydrater og mere proteiner og fett? :) Noen tips?


 5. Høyde? Vekt? Kan det tenkes at hvis du går rundt og er sulten fordi du spiser litt i minste laget, så blir det lettere at du gir etter for sulten og fyller på med noe kaloririkt noe?

  Jeg er 183 ca høy, veier ca 66 kg og er 18 år.

  Føler jeg spiser i det meste laget noen ganger... Kan gjærne spise mere enn pappa om jeg vil! :/


 6. Trur jeg drar dette ordet til nye høyder akkurat nå!

  Jeg går rett og slett konstant å tenker på mat, godteri og gennerelt alt som kan puttes i munnen. Jeg teller nesten ned minutter til jeg har følt det har gått lang nok tid slik at jeg kan spise litt til. Jeg spiser over gjennomsnitlig mye og det er nesten flaut.

  Jeg trener 4-6 ganger i uken, mest styrke men også litt cardio.

  Har som regel ett greit kosthold:

  frokost: enten 2 knekkebrød, 2 havrelapper, 2 havrevaffler, havregrøt eller 2 grove brødskiver

  lunsj: middagsrester / 4 knekkebrød

  mellommåltid: 1 frukt eple/banan

  middag:mammas hjemmelagde, som oftest 2 store porsjoner

  kveldsmat: brødskiver/havregrøt/knekebrød/havrevaffler

  Hender også det blir en whey proteinshake etter trening.

  Dette er som sagt hvordan hverdagen pleier å se ut. I det siste har denne vært prydet med masse kaker, sjokolade, smågodt og desserter fulle av sukker++.

  Hvorfor blir man så fysen i perioder er vel egentlig spørsmålet jeg vil frem til?? Og hva kan jeg evt. gjøre for å få en slutt på dette? Føler selv det ødelegger så mye av treningen og resultatet jeg ønsker å oppnå, likevel klarer jeg ikke se begrensinger.... #FORTVILET


 7. Jeg har foreløpig bare ett spørsmål: Hva vil du oppnå med økta?

  Bedre kondisjon! Trener som regel mye styrke, men kan bli mye med styrketrening flere dager etterhverandre, så tankte å bli flinkere til å legge inn kondisjonsøveøser.


 8. Har lenge trent en del styrke men nå har jeg fått litt teken på kondisjonstrening igjen! :)

  Lurer derfor på om denne økten er god eller dårlig, vet det er vanskelig å svare på, men jeg føler meg sliten når jeg løper, men blir veldig fort "ikke sliten". Er så og si aldri sliten etter en treningsøkt, bare når jeg trener.

  Økten så slik ut;

  Jogging 15 min

  Gerrilja intervaller (incline 3) (speed 12,5) 1min/30 eek pause *10

  Gåing (incline 10) (speed 6.4) 5min

  Gåing (speed 6.4) 3min

  Jogging (incline 4) (speed 8) 5 min

  Rolig gåing (speed 6) 4 min

  Planke 2*2 min

  Uttøyning 10 min

  Løpingen brukte jeg 47 min på og hadde en gjennomsnittspuls på 147, makspuls på 174 og en treningseffekt på 3.1 (dette er da gjennomsnittelig for hele økten).

  Har dere evt. tips til forbedring tar jeg gjerne imot? (y)


 9. Lurer egentlig bare på hva som er sunnest av bolonese, lasagne og pizza (skinke og champinjong/peperoni)??

  Ikke noe som er livsviktig å vite, men dette er de tre rettene jeg alltid står mellom når jeg er på ferie! Hadde vare vært gøy å vite :)

  Og jeg vet at man ikke skal se på de små forskjellene men heller på det store bildet når man skal "stramme" opp, men hvis det er en vesentlig stor forskjell på hva man betiller av disse er det jo greit å vite om det! :D


 10. Hvis det er en ferskvaredisk i butikken er det kjempe digg å putte enten en karbonadekake eller en fiskekake i midten av ett grovt rundstykke, en slags burger! :D Eller så har de fleste butikker også ferdigsmurte baguetter, wraps, varmretter osv. :) Eller så er jo knekkebrød og smørost en klassiker som ikke koster så dyrt heller


 11. Hvordan ser programmet ditt ut? Lurt av deg å spørre, det er et vanlig problem. Til tross for at mange sier at det ikke eksisterer ;)

  Trener som regel dette, men hender jeg også bytter på og gjør andre øvelser:

  Oppvarming (gjerne sykling) i 10 min

  Pull ups (med motstand)

  Knebøy

  Benkpress

  Hip thrust

  Arnoldspress

  Sittende roing

  ( http://forum.fitnessbloggen.no/threads/veien-til-helårskroppen.30836/ <- Her ligger for det meste alle treningsøktene jeg trener styrke på, hvis man trenger å vite treningsprogrammet mere detaljert! :) )


 12. Når vet jeg at jeg har fått nok restitusjon og kan trene samme muskelgruppe igjen?

  Trener ca 4-5 ganger i uka hvor jeg prøver å trene tungt hver gang, noen ganger bytter jeg på å trene ulike muskelgrupper.

  Men når jeg kommer rett fra skolen -> trener -> jobber -> spiser ->lekser/legger meg, er jeg godt nok uthvilt til å trene dagen etterpå da? (er ikke alltid dagen ser slik ut altså, men er som regel enten jobb eller trening)

  Syns dette med å få nok restitusjon er veldig vanskelig, for jeg klarer ikke helt å kjenne om jeg fortsatt er "sliten" etter gårsdagens økt eller om musklene trenger mere hvile(?). For jeg har så innmari lyst til å bli "fit" og sprekere, men vil heller ikke overtrene så jeg får en motsatt effekt.

  Også maser mamma om at jeg må ta det litt med ro, så jeg ikke møter veggen... Noen tips?


 13. Er det noe spesielt tema du må være innom? Har du noen interesser eller historier du ønsker å fortelle? :)

  Nei, det er ikke noe tema jeg må innom, og det er heller ikke noen historier jeg ønsker å fortelle, derfor oppgaven plutserlig ble litt vanskelig... :( Men er bare å komme med ideer til hva som hellst!


 14. Vi har fått en skoleoppgave om å fortelle en historie gjennom en bildeserie på tre bilder, hvor vi skal fortelle en historie. Vi skal bruke lys som det viktigste virkemiddel, bildet skal være i svart/hvitt og vi har ikke lov til å redigere bildene etter at de er blitt tatt.

  Jeg har fått helt hjerneteppe og kommer ikke på noe, så lurte på om det er noen kreative mennesker der ute som har noen ideér??


 15. Greit å vite at en fuktig aften ofte gjør deg ukritisk på hva du døtter i deg av nei-mat til vanlig. Dermed er siste ukes innsats ofte ganske bortkastet om du tenker sånn… så er det alt det fysiologiske da. Må du drekka?

  Neinei, bare lurte sånn gennerelt jeg! Er vel best å holde seg unna ;D


 16. Du har hørt at det ikke ødelegger så mye, men har lyst til at folk skal komme med info som kan motivere deg til å holde deg unna?

  Du er altså ikke på jakt etter "sannheten", men noe som kan skremme deg? :p

  Trur kanskje du har misforstått meg litt! Jeg vil vel heller si at 2 uker med trening er mye ødeleggelse for treningen om den teorien stemmer. Jeg vil egentlig bare frem til sannheten :)


 17. Jeg bare lurer på hvor mye alkohol ( og godteri, sjokolade, kake) ødelegger for treningen og fremgangen?

  Har hørt at en kveld med greit innabors ødelegger to uker med trening, men det sier meg egentlig ikke så veldig mye, for det kommer vel an på hvor mye og hvor ofte man trener og ikke minst hvor mye man drikker...

  Hadde vært fint om noen kunne forklart dette litt nærmere ;):D


 18. Jeg bor og jobber i Oslo, så kunne tatt en liten runde med deg evt :)

  All in for styrketrening :D

  Lurer bare på hvor i Oslo du holder til, og hvor mye du evt. skulle hatt for å sett om jeg hadde riktig teknikk på de ulike baseøvelsene? Og hvor mye for å evt. sette opp ett treningsprogram? :)


 19. Du kan forresten bruke CERG sin estimering av makspuls om du ikke har gjort det. Den skal visstnok være endel mer nøyaktig enn klassiske 220-alder etc., men det beste er uansett å gjennomføre en egen test.

  http://www.ntnu.no/cerg/hfmax

  Denne viste;

  Din HFmax er kalkulert til:

  199 slag/min

  Dine pulssoner til intervalltrening er:

  Under intervaller: 169 - 189 slag/min.

  Under aktiv hvile: 129 - 149 slag/min

  Er det ikke da litt rart at jeg tidligere har hatt en puls på 206?

  Utenom dette kan det nesten virke som at denne makspulsen stemmer mere, for jeg har som regel en mye høyere puls enn f.eks. pappa som er 50 (han har mye lavere puls når vi sykler, greit at han sikkert har bedre kondis, men det er da måte på....)


 20. hva er makspulsen din? du får ikke noen ting ut av pulsklokkebruk om du ikke tester makspulsen. For disse sonene er basert på % av makspuls ... så test det :) poenget med nedtrapping er forsåvidt bare at pulsen skal falle gradvis

  Jeg er 18 år, så hvis man regner på det skal makspulsen min være ca. 202. Jeg har aldri tatt en skikkerlig makspulstest, men i løpet av hva jeg har trent (og forsovidt prøvd å nå makspuls ett par ganger) har jeg hatt en makspuls på 206, skal jeg gå ut ifra dette da? (Til jeg får rotet meg til å ta en ny makspulstest? :)


 21. Helt korrekt. Som syklist hadde jeg typisk 90% av den totale treningstiden i sone 1-2.

  MEN: det kommer veldig anpå hva du vil oppnå, og ikke minst hvor mye en trener.

  Om en "bare" trener 3 utholdehetsøkter i uka, så er det ikke noe i veien for at to av disse er harde økter, intervalltrening, tempotrening e.l (sone 3 +). Når treningsmengden øker utover 3 økter i uka blir det viktigere at en vesentlig del er roligere trening, både for å trene aerobt i tillegg til anerobt, men også fordi restitusjonstiden er betydelig lenger ved høyintensistetsøkter enn ved lavere. Altså vil de fleste slite med å restiture seg i tide for neste økt dersom all trening er i sone 3 og over.

  Dere har vel ikke litt peiling på nedtrappingspuls også?

  Idag hadde jeg en nedtrappingspuls på 122 bnp (32 bnp) etter sykleturen. Hva betyr dette og er det bra eller dårlig? :D

×
×
 • Create New...