Gå til innhold

MakingEachDayCount

Medlemmer
 • Innholdsteller

  5
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MakingEachDayCount

 1. Hei!

  Flott at du tenker å endre kroppssammensetning - kontra det å fokusere på å "slanke deg". For med din 169 cm, så er 60kg godt innafor normalsjiktet.  

  Spis variert! Fyll tallerken med grønnsaker, litt ris/poteter og en ren og fin proteinkilde (kjøtt/fisk/kylling). Kutt ut ting som du egentlig ikke merker at er der. Ikke fyll panna med smør/olje før du steker, ikke pøs på med oljer og marinader på alt mulig, pensle heller litt olje på kjøttet og peis på med deilig krydder. Har du ei god stekepanne trenger du ofte ikke å ha noe i panna før steking. Funker også godt med vann! Spis mat som metter, fett er ikke farlig - heller ikke karbohydrater - men begrens mengdene. Lag mat fra bunnen av, velg lettprodukter/magre varianter. Men spis - kroppen trenger mat for å bygge muskler! Er du sulten mellom måltider, ta ei gulrot e.l. Begrens mengden frukt, juice etc. Drikk MASSE vann! Og ikke minst: unn deg noe godt en gang i blandt, trivsel er viktig for både kropp og sinn, og mat skal være noe man gleder seg til - ikke bare spiser fora t det er sunt. ❤️ 

  Treningsmessig tenker jeg styrketrening og det å bygge muskler bør være hovedfokuset, også ville jeg valgt oppsett litt utifra hvor erfaren du er med styrketrening. Men baseøvelser som knebøy, markløft og benkpress etc. er alltid gull. Ikke vær redd for å starte med kroppsvekt/kun stang dersom du er heelt fersk i faget. Heller god teknikk enn masse vekter. 12-15 reps og 3 sett. 

  Er du helt fersk er kanskje et helkroppsprogram 3 ganger i uka et fint sted å starte? Dersom du trener på et senter med muligheten til det, ville jeg skaffet meg en oppstartstime (disse er ofte gratis) for å få kontroll på både teknikk - men også hvilke øvelser du burde kjøre. Kondisjonstrening er flott, men vil du bygge muskler bør du holde deg til korte og intense intervalløkter og unngå langkjøring. Rask gange med litt stigning på mølla er et fint sted å begynne! 

  Pass også på å få tilstrekkelig med hvile! 

  Ikke tenk så mye på vekta, du vil kanskje i starten heller gå litt opp enn ned (kombinasjon av vann ++), så viktig å ikke miste motet. Ta heller mål rundt midje, rumpe og lår, og ta bilder underveis. Sammenlign. En gang i uka/14.dag, kanskje? 

 2. 17 timer siden, mka1234 skrev:

  siden januar 2017 har jeg gått ned 28 kg. Målet mitt er å gå ned yttligere 19 kg, men nå sliter jeg. 

  Alt av motivasjon er borte da jeg ikke klarer å komme meg på rett vei igjen. Gikk ned hovedsakelig fra januar og til sommeren 2017 og fra sommeren 2017 har eg slitt kjempe masse. Klarer tidvis å være flink med maten, men det går aldri mer enn noen uker før jeg er tilbake i gamle spor. Jeg er frustrert og lei meg. Jeg har alltid slitt med vekten, men har store deler av livet vært aktiv og har på den måten holdt vekta under kontroll. For noen år siden opplevde jeg et traume og vekta sa pang. Hovedproblemet mitt er at jeg ikke har trua lengre på at jeg kommer til å nå målet mitt "hva er vitsen". Treningen klarer jeg heller ikke å få flyt i, har noen dager her og der, men klarer ikke å holde det gående over tid. Har vært i veldig god form tidligere og jeg klarer ikke å slutte å tenke på hvordan jeg var for noen år siden og være sint på meg selv for hvordan jeg har latt kroppen forfalle. 

  Nå i den senere tid sliter jeg med endometriose og tidvis mye smerter og en jobbsøkertilværelse som tar hardt på humøret. Jeg vet at jeg har det bedre med et sunnere kosthold og en aktiv livsstil, hvorfor klarer jeg ikke å motivere meg til å ta de valgene som jeg trenger?

  Jeg trenger hjelp, men føler meg så alene med tanker og følelser. Just do it var tankegangen min før, hvorfor i faen kan jeg ikke hente den frem igjen??

  Hei kjære du, har du ikke noen nær deg som du kan åpne deg til angående dette? Det tar på å gå rundt med slike tanker, og oppi det hele med endometriose og jobbsøking. Ofte er det mye som løsner om man bare får snakket litt ut om det. 

  Angående motivasjonen, så er det kjempevanskelig - og jeg har slitt med det selv etter en vektoppgang på over 20 kg under sist svangerskap. Ilsint på megselv for at jeg lot det skje, og det tok et helt år før jeg greide å ta ordentlig tak og få rutiner i treninga igjen. 

  Det er jo ofte en rimelig kostbar affære dette med PT, men om du virkelig sliter - men virkelig VIL få det til, så vil jeg anbefale deg å høre om du kanskje får en prøvetime, eller kanskje har de mulighet for et lite klippekort, slik at du får prøvd det og kjent litt på det? Det høres kanskje rart ut, men det er ofte enklere å gjennomføre planer - det seg være mat eller trening - om man har noen som forventer et resultat av deg. 

  Hva synes du er vanskeligst med maten? Er det at du ikke vet hva/hvor mye du bør spise, eller er det "viljen" det står på? Ofte er kunnskap en veldig fin kilde til motivasjon, så om du ikke allerede har gjort det, så kanskje er det en ide å lese seg skikkelig opp på dette med kosthold? Få tips og inspirasjon til matretter du VIRKELIG har lyst til å lage, ting som er enkelt, men sunt. Hos meg hjalp det veldig å bare endre fordelingen på tallerkenen. Grønnsaker er jo SÅ godt om man bare tilbereder de riktig. Og spiser man litt mer grønnsaker, og litt mindre av alt annet på middagstallerkenen, så er man godt på vei! Spis 2 grove brødskiver/knekkebrød til frokost istedet for tre fine. Gjerne skift ut sånt som stekesmør til pitterlitt rapsolje (eller ingenting), smør på brødskiva kan ofte erstattes med mager philadelphia. Mager kesam istedet for rømme når du skal lage dressing. Mager kesam istedet for yoghurt.

  Du tar sikkert poenget. Små, smarte valg og utskiftninger monner kjempemye i det store bildet - og er veldig mye mer overkommelig enn å hive seg på et heeelt annet kosthold enn man er vandt til. Det vil heller ikke utgjøre stort på matutgiftene, noe som var viktig hos oss.

   

  Håper dette hjalp litt. Og bare send meg en melding om du føler for å få blåst ut litt frustrasjon. 

 3. Hei!

  I stedet for å ha eget program for mage hadde jeg villet lagt inn et par mageøvelser på slutten av 2-3 økter i uka. Funker kjempebra for meg. Det finnes mange gode mageøvelser, men noen av de jeg synes tar best er cable crunch, beinhev, windshield wiper, russian twist og hmmm... usikker på hva denne heter, men du står i "plankeposisjon" bare med strake armer og beina oppå en pilatesball - så trekker du beina/ruller du pilatesballen mot henda (du klapper liksom sammen og blir stående som en opp-ned "V" (herregud, mine forklaringsevner - eller mangel på, sådan)). 

  Husk at også de store baseøvelsene som knebøy, mark, benkpress osv. også er gode øvelser for magen/kjernemuskulaturen, så å dedikere en helt økt for magen (mener jeg) er unødvendig om man kjører litt baseøvelser i tillegg. 

 4. First off: Jeg har ikke utdannelse innenfor ernæring, og vil anbefale deg å snakke med lege eller ernæringsfysiolog om dette.

  Men trives du med lavkarbolivsstilen din, sånn som den er nå? Husk at man ikke nødvendigvis MÅ gå ned i vekt når man går på lavkarbo, og at det in the end vil være kaloriregnskapet som utgjør om du går ned eller ikke. Spiser du variert med masse grønnsaker, kjøtt, fisk, fugl, nøtter, bær, frø - så vil du kunne opprettholde vekten. Det handler om å velge hva man spiser seg mett på.

  Du kan jo prøve å legge deg på et litt mer moderat nivå på karbohydrater, og se hvordan du reagerer på det ift. sykdommene? Det er jo et langt steg mellom 10-15g karbs om dagen og opp til høykarb-kost. Kanskje en mellomting vil passe deg bedre, f.eks. 20-50g? Hvis du da ønsker å opprettholde den vekten du har nå, og ikke øke i vekt, så må du igjen: tenke på hva du spiser deg mett på. Spiser du mer enn du bruker, så går du opp, spiser du mindre, vil du omsider gå ned.

  Correct me if I'm wrong, anyone. :-)

 5. ...vil ikke en håndholdt mikser også måtte vaskes? Da har du i tillegg plutselig to ting som må vaskes. 

  Du jo ikke gnikke og gnu med oppvaskkost og zalo hver gang. Dersom du inntar flere shaker pr. dag, så holder det som regel å fylle shakeren med vann, riste godt, tømme ut - og gjenta dette et par ganger så er den good to go igjen til neste måltid (kaldt vann første gang, så varmt). Tar maks 1 min.. Vask den i maskin en gang pr. dag - jeg hiver den i oppvaskmaskina på kveldstid når jeg uansett skal sette den på, også er shakeren squeaky clean til neste dag.

   

  Oppvask blir det jo uansett hvordan man vrir og vender på det. Alt blir jo stinky av proteinshake om man ikke vasker/skyller det med en gang.

×
×
 • Opprett ny...