Gå til innhold

TheSleepwalker

Medlemmer
 • Innholdsteller

  10
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av TheSleepwalker

 1. TheSleepwalker

  Oxidativt stress

  ewhut? Hvem har diagnostisert deg med oxidativt stress?
 2. TheSleepwalker

  Dine beste rygg, bryst og skulderøvelser

  Drit i isolering. Mark og en roøvelse :-P
 3. TheSleepwalker

  Nok en knetråd.

  Hei, i det siste har det kommet en god del lyder fra høyrekneet mitt. Knekkelyder. Om jeg retter ut benet, så hører jeg en knekkelyd, og kjenner lyden og, rett før kneet er helt rettet ut. Lyden/kneppen er lokalisert langs oversiden av patella, i skillet mellom patella og vastus medialis, (dråpemuskelen.). Dette er værst om låret er løftet opp, og nesten ikke til stede om jeg lar låret hvile på noe. Når jeg så trekker kneet sammen igjen (sette meg ned på huk, squat), så hører jeg og en kraftig knepp litt før jeg har kommet helt ATG/litt under paralell. Lyden kommer fra lårbenet, der det stikker opp på utsiden, over kneskåla. Jeg kan også se "noe" bevege seg fra innsiden mot utsiden, over lårbenet, i det knepper. Noen som har noen tanker?
 4. TheSleepwalker

  Nok en knetråd.

  Kan jo godt være mer bastant i symptomer/problemer, men jeg vet jo ikke hva det vil si at. f.eks. leggen er svak, eller at hamstrings er for tighte. Eneste fellesnevner for denne sommeren, og forrige (ITBS i venstre) er squats (bena var svake punktet i mark) og forsøk på å løpe forfot. - Underaktiv venstre glute max og høyre glute med - knekk over kneskål ved ekstensjon, men (nesten) ikke om låret ligger på noe og hviler - snapp over leggbenet lateralt ved fleksjon - svake legger - tight ITB - over/underpronasjon - Noe valgus. ... Åjavisst, tror jeg har (hyper)mobil hofte. Skulderen er hvertfall det, og ved "lotus" tøying for lysken/innside lår kan jeg ta knærne helt ned til bakken. Hva mener du med at leggbeinet stikker ut under patella?
 5. TheSleepwalker

  Nok en knetråd.

  Når jeg går/sykler kjennes det ut som om venstre glute max ikke fyrer helt av, og at høyre glute med er inaktiv Tror kjernestabiliteten skal være i orden. IT-båndet på høyre side virker som det er relativt stramt, kjenner det er litt høyere trykk der det er festet i kneet. Leggmusklaturen kan være noe svak, og lurer på om hamstrings kan være tighte. Ligger jeg på ryggen og løfter benet får jeg det rett opp, men kjenner de strekkes litt om jeg prøver vanlig mark, i stedet for sumo.
 6. TheSleepwalker

  Nok en knetråd.

  Ja ville bare høre hva internett hadde å si, helst for å roe ned angsten. Har jo aldri vært så myk som jeg er nå, så over/underaktiv/ubalansert musklatur eller pronasjon er det eneste jeg kunne komme frem til selv, men som sagt, skal til fagperson snart.
 7. TheSleepwalker

  Nok en knetråd.

  Returnerer til Trondheim om en uke, skaffer fysio da. Her hjemme har de sommeråpningstider, som er kun noen timer midt på dagen, og da jobber jeg.
 8. TheSleepwalker

  Nok en knetråd.

  Er mulig kneskåla peker mer inn/mindre vinkel ut enn foten på høyre benet hvertfall. Ja, hvertfall før jeg ble mer oppmerksom på knærne, litt nå også, så har kneet litt lyst til å bevege seg innover. Kan legge til at etter noen timer over fjellet, så gjør det vondt, hovedsakelig i oppoverbakker, over kneskåla, der den "knekker". Kan legge til at tidligere, så virka det som om høyre side av hofta var høyere enn venstre. Fotsoneterapaut eller noe, sa at høyre glute med var stram. Har drivi og styrka og tøyd begge to, og nå kjennes ikke hofta skeiv ut lenger.
 9. TheSleepwalker

  Nok en knetråd.

  Regna med at du ville svare ja Ser ikke ut som om den ene er mer utviklet enn den andre, og de aktiveres begge under vanlig gange. Om knærne kollapser under løping er jeg usikker på, god mulig siden jeg har fått beskjed av fysioterapaut at jeg overpronerer. Løplabben sa derimot underpronasjon, som stemmer med at jeg har høy fotbue. I bøy og mark har jeg ingen problemer med å holde knærne ute. Etter et halvt-tre kvart år med sumomark begynte jeg å få en del gniss mellom låra, selv om jeg ikke har spesielt store lår. Når jeg står oppreist, så "vil" føttene være i mer 45* vinkel enn rett frem.
 10. TheSleepwalker

  Kne Problem, stikkende smerter, ITB syndrom.

  Jeg tror jeg har samme senen som glipper over femur som deg. Lateral side, over kneskål. Skjønner ikke helt hva det skal være, men virker som smerter forsvinner etter tøying (men er ganske myk over alt nå siden jeg har tøyd i et år etter ITBS i fjor).
×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her