Jump to content

elinbolas

Members
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

About elinbolas

 • Rank
  Newbie
 • Birthday 07/02/1997
 1. Min skolelunsj; En boks tunfisk i vann, en pose byggris/en pakke kidneybønner, litt salat, et egg + nøtter/avokado. Billig, godt, sunt og muskelbyggende.
 2. Jeg er ei jente som til høsten skal begynne mitt 2. år på vgs. Har hittil gått fotball, og trives godt; men noe trekker meg mot ski i stedet. Har alltid vært meget aktiv, men aldri gått på ski annet enn på fritiden. Spiller altså aktivt fotball, og også håndball. Er ellers i god løpeform, og trener ca 15 timer i uke kondisjon/fotball/styrke. Jeg vil tro at når det kommer til ski, vil det være teknikken jeg taper mest på.. Hvor lang tid tar det å arbeide seg opp til OK teknikk når formen ellers er god? Hvor mye trening kreves det? Noen erfaringer om tema?
 3. Et butikkbrød uten nøkkelhullsmerket kan ha opp til 20 gram salt i seg... De med nøkkehullsmerket derimot, pleier ha inneholde rundt 7 gram. Salt er på en annen side helt nødvendig, men som du sier; alt med måte. Helsedirektoratet anbefaler maks 5 gram salt daglig; men vi trenger egentlig bare ett. (Trener du bør da ha litt mer). Og det er salt nesten alt vi spiser... til og med cottage cheese, tunfisk, skinke er tilsatt en del salt. Så summen salt blir nokså stor i løpet av en dag! Første bud; lag mat selv, fra bunnen! Da har du kontroll Når man baker selv må man også ha salt i brødet, det er som du sier et must for bindeevne, smak osv, men da kan en teskje holde til 3 brød!
 4. Jeg tror også at du spiser alt for lite! En treningsmengde som din krever mye mat. Spis oftere = jevnere insulinnivå og blodsukker i sjakk. Fyll på med jevne mellomrom. Nøtter/frukt/yoghurt osv er fine mellommåltider. Jeg spiser rundt 7 ganger daglig (m/ mellommåltid) - og det funker bra for meg!
 5. Sunnest å bake selv. Butikkbrød er nemlig saltbomber! Baker du selv kan du ha 100% grov, du kan ha frøbrød, protenbrød, brød med melk/egg, uten/med gjær osv. Mange gode, raske og sunne oppskrifter på nett. Ellers; velg nøkkelhullsmerket!:-)
 6. BACONSMOOTHIE Super frokostbombe, sunn og en sikker vinner!! Prøv noe nytt! 1/2 kopp yogurt 1 kopp melk 1/4 kopp blåbær 1/2 cup fryste bringebær/jordbær/skogsbær 2 striper stekt bacon (ikke hard-stekt) 1-2 ss sjokoladeproteinpulver (evt et par biter mørk sjokolade) 1 ss agavesirup/honning Miks alt, and its ready!
 7. Kjønn: kvinne Alder: snart 17 Høyde: 172 Vekt: 53,8 Kaloriinntak: 3000-4000 Treningsmengde / fysisk aktivitet: Opp til 15 timer i uka med fotball, styrke og løping Går du opp, ned, eller holder du vekten? Stabil/opp Har du spisedager / frimåltid? Evt. hvor ofte? Jeg spiser ofte, nokså magert, men en del nøtter, egg og frø. Har et høyt energibehov, så her gjelder det å spise, spesielt når jeg ikke spiser godteri/brus/kaker osv - ikke fordi det er "usunt", men fordi jeg ikke liker det, og koser meg med annen, sunn og god mat i stedet. :-) Mål: Må litt opp i vekt. Bør ha en litt høyere fettprosent. Prestere best mulig på fotballbanen, i løypa og på styrkerommet!
 8. Da ville jeg rett og slett kanskje ha prøvd enda mere mat! Men før det kan du sjekke om du har jernmangel eller andre mangler, hvis du ikke allerede har gjort det. Jernmangel er i alle fall en synder når det kommer til energi! :-)
 9. Ja, det merker jeg også - helt enig! Matsjokk er kanskje et litt feil ord... men i stedet for å gå til med 1500 kcal mer over natta, kan man ta det gradvis, over en uke eller to. Ellers kan kroppen ha problemer med å ta opp all næring og fordøye den på skikkelig vis, fordi den i utgangspunktet er vant til et betydelig lavere inntak. Stoffskiftet kan bli stresset, og magen kan bli litt hard og vond. Ved å øke litt og litt vil kroppen tilpasse seg godt etter hvert, uten bivirkinger. Dette er selvsagt individuelt, og man skal ikke være forsiktig med å øke inntaket! Bare gjøre ting med måte :-)
 10. Jeg bruker kardemunme, kanel, stjerneanis eller allehånde. ANBEFALES!. Melk og litt vann. For søt grøt, prøv banan eller daddel. Topp med cottage cheese eller mager kesam, mye bær og frukt, og til slutt nøtter! Annen søtning trengs ikke; her er rein og naturlig grøt tingen! Bon appetitt!
 11. Treningskostholdet ditt ser bra ut synes jeg, balanse mellom karbohydrater, fett og proteiner er på plass, du får i deg varierte matvarer og mye av det er energigivende og bra mat. Om du evt vil øke energiinntak enda mer kan du selvsagt bruke h-melk, fløtesauser, øke inntak av nøtter/rosiner og avokado osv, men tror ikke det vil gi deg det enorme energikicket. Min erfaring er at nok energi = overskudd til mye trening! Jeg trener i likhet med deg MYE, men spiser i tillegg veldig rein mat. Da må man spise mye og ofte, men selv trives jeg med det. Ellers kan du som trener så mye unne deg sjokolader og boller uten at det gjør noe - alt med måte selvsagt; men kanskje er det nettopp dette som gjør at du kan trene så mye som du gjør. For idrettsfolk kan utskjeileser være viktig; dog rein mat med minst mulig transfett, raffinert sukker og salt er langt å foretrekke! Opplever du at du ikke har overskudd?
 12. Jeg synes selv 2500 kcal er alt for lite. Øk gradvis, og kroppen din vil venne seg til et høyrere energiinntak. Kroppen din går mer på sparebluss for øyeblikket, selv om du føler deg helt fin. Det er ikke bra. Ved å øke matinntaket, vil du også oppleve enda mer fremgang i treningen! Og ikke vær alt for redd for fettet. :-) Så mye som du trener bør du iallfall tippe 3000 kcal, og optimalt mer enn det også - men ikke gi kroppen et matsjokk - øk gradvis. Lykke til!
 13. Jeg og søsteren min skal jobbe på en turisthytte på fjellet i fire uker i strekk i sommer. Det vil være rom for å trene her, men spørsmålet er; hvordan trene på en god og effektiv måte på fjellet for å opprettholde formen? Er aktive jenter som trener mye til vanlig; ofte to ganger daglig i form av enten styrke, kondisjon (løping og spinning) og fotball. (Styrke splittprogram fire ganger i uka + to kondisjonsøkter). Samtidig er målet vårt å gå opp i vekt - hovedsakelig i muskler. Treningsfasilitetene vi har til råds er; fjellheimen. Mange topper og fjell i kupert terreng. Et lite vann og kanoer. Egen kroppsvekt til hjelp... Er det noe utstyr vi bør investere i for å få gjennomført styrketrening? Hvor ofte bør treningen gjennomføres for å ikke se nedgang i formkurven OG for å bygge muskler? Er evt. tabata og crossfit gode alternativer for muskelbygging i en slik periode? ALLE TIPS MOTTAS MED TAKK! Del alt som kan være til nytte; erfaringer/tips/program/kosthold osv. :-)
 14. For en uke siden våknet jeg opp med halsbetennelse. Det holder på å gi seg nå, men har altså hatt helt treningsfri og vært demvis sengeliggende i en uke nå. Før syken hadde jeg trent relativt hardt. Jeg har normalt en aktiv hverdag med mye trening, da jeg går idrettslinja fotball. Trente cardio, styrke og fotball jevnt m to treninger pr dag. Hvordan vil jeg merke sykdommen på kroppen? Når kan jeg starte treningen tidligst mulig, uten konsekvenser? Hvordan skal jeg legge opp treninga? Vil dette ha virket positivt på formen på noen måte? Føler jeg har mista litt på treningsfronten, da jeg har hatt lite appetitt og gått ned litt i vekt.... Erfaringer/tips? Eller er jeg bare overbekymret og desperat, haha.Gleder meg uansett til å være back on track!!! This flu is killing me...
 15. Ja, på armer/skuldre er det markant. Jeg vil definitivt oppsøke fysio. Tusen takk for godt svar!
×
×
 • Create New...