Gå til innhold

neigutten

Medlemmer
 • Innholdsteller

  579
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av neigutten

 1. E det blitt helt UTE å høre med LEGEN sin før en gjør sånne store forandringer i treningsmengde og cal inntak. Eller er det forat en da vet innerst inne at legen nok ville blitt ganske rystet ?

  De fleste leger har utrolig lite kompetanse både om ernæring og om trening. Hverken av delene dekkes i særlig grad av studiet.

  En hver som er halvt oppegående (som de fleste leger kanskje er?) vil jo selvsagt se at 1400kcal og 10-11 timer trening i uka er tilbakestående ;)

 2. Greit nok at diett+treningsmengde har vært langt over grensen for galskap, men at du sliter så mye i ettertid er virkelig ikke normalt. Ser at du skriver at du har hatt kyssesyken, det forklarer nok symptomene dine i større grad enn treningen og dietten. Jeg sier ikke at det ikke har sammenheng (sannsynligvis har du forverret situasjonen kraftig med å belaste kroppen din så mye)...

 3. Jeg har ikke sagt at kalori inn - kalori ut har noe med "forståelse for ernæring og metabolisme hos mennesker å gjøre", men du kan ikke nekte for at om du inntar mindre kalorier enn du forbruker så vil du gå ned i vekt?

  Poenget mitt er bare at det er uvesentlig å komme med "kalori inn/kalori ut"-argumentet i denne sammenheng. Det gir absolutt ingenting til debatten. Det er ikke gitt at en kalori blir forbrent på samme måte uavhengig av når den inntas, hvordan den inntas og en lang rekke andre faktorer. Det er det som er hele poenget med slike studier. Det avslører egentlig en ganske stor mangel på kunnskap å påstå at dette argumentet har noe som helst plass i en diskusjon som denne. Skivebom, kan man si...

 4. Le Roux's forskning tyder på at bl.a. Ghrelin og PPY fungerer annerledes hos overvektige vs. normalvektige mennesker, men man vet ikke helt sammenhengen enda. PPYs totale funksjon er fremdeles ukjent, men det er gjort gnagerstudier som viser at injeksjon av PPY i overvektige gnagere gir vektreduksjon.

  Hormonene ble ganske nylig oppdaget, slik at mye av kunnskapen er ufullstendig. Det er likevel sjelden man finner så klare sammenhenger mellom ukjente hormoner og matinntak. Skulle ønske jeg hadde oppdaget det, hehe.

  Det er fremdeles uklart om målingene hos overvektige skyldes underproduksjon, reseptorsvikt eller andre mekanismer.

  Og testen som ble gjort i programmet var bare et eksempel på den forskningen Le Roux et al. har drevet med i stor skala :)

 5. For det første synes jeg det er synd at du selv synes anklene dine er stygge. Det er virkelig synd å "plage seg selv" med slike komplekser når du er (etter det vi vet) ei frisk og sunn jente med en velfungerende kropp :)

  Anklene består stort sett av knokler og sener (noen små stabilisernede muskler), slik at "tykke ankler" blir litt misvisende. Sannsynlgvis mener du nedre del av leggene?

  Ødem (væskeansamling) i leggene forbinder man gjerne med graviditet og hjertesvikt (det er derfor gamle mennesker ofte bruker kompresjonsstrømper. Dette skyldes det som kalles "kronisk venøs insuffisiens" hvor venøs drenasje tilbake til hjertet ikke fungerer så bra som den burde. Dersom dette er tilfellet for deg vil gjerne tykkelesen variere i løpet av dagen, med minst hevelse om morgenen og mest hevelse om kvelden. Hevelsen er gjerne smertefull dersom du står mye på bena. Man kan ha medfødte misdannelser i disse klaffene som gir varierende grad av ødem. Du kan forsøke å sove en natt med beina høyere enn hjertet (f.eks. noen puter under lakenet til å ha bena på) og se om leggene er mindre tykke morgenen etter.

  Jeg vil også som Afterall råde deg til å oppsøke lege og få diskutert situasjonen.

 6. association =/= cause and effect

  Vi kan vel ikke nekte for loven om termodynamikk?

  Les denne: "A calorie is a calorie" violates the second law of thermodynamics Sitat: " The second law of thermodynamics says that variation of efficiency for different metabolic pathways is to be expected. Thus, ironically the dictum that a "calorie is a calorie" violates the second law of thermodynamics, as a matter of principle."

  Kalori inn = kalori ut og alt det pisset har INGENTING med forståelse for ernæring og metabolisme hos mennesker å gjøre. Det er totalt ubrukelig. Det er litt som å si "Det er mange folk i dette rommet fordi mer folk kom inn, enn det gikk folk ut". Ja, da ble man mye klokere. Hvorfor har folk gått inn i dette rommet? Hvorfor har folk blitt der? Hvorfor har så få gått ut igjen? (sammenlikn f.eks. med fettlagring). Spar oss for den slags.

  Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen, det er sammenhengen mellom appetitt og matinntak, og mellom matinntak og metabolisme som er nøkkelen til forståelse for hvorfor vi har den kroppsammensetningen vi har. Vi er langt fra å forstå disse sammenhengene.

 7. Veldig enig i det du skriver, det er veldig sammensatt, og hvis det var slik at en uren hud magisk kunne bli helt perfekt, tror jeg mange hadde løst problemene sine for lenge siden ;) Bare husk å beskytt huden før du går i sola - uansett når det er på året :)

  Faktisk er jeg uenig i at man skal beskytte huden til en hver pris når man skal ut i sola. Det viser seg nemlig at et kort opphold i solen uten beskyttelse forebygger en rekke sykdommer! Det er bare snakk om få minutter, men det skal gi bedre beskyttelse, også mot solbrenthet! Særlig tidlig i sesongen. Mye kan tyde på at vi er blitt "for flinke" til å bruke solkrem, og at vi dermed går fullstendig glipp av solens positive effekter. Særlig gjelder dette D-vitaminproduksjonen. Myrvold er en av de som har vært mest i norsk media i forbindelse med dette. Men det er her snakk om svært få minutter. Resten av tiden er det lurt å beskytte vår bleike hud, hehe. http://www.nrk.no/helse-forbruk-og-livsstil/1.3547989

 8. Selvfølgelig er gener sentrale for hvor lett man har for å utvikle kviser/acne. Det er imidlertid et samspill mellom stress og sårbarhet (slik er det generelt med det meste). Her betyr stress miljøfaktorer som øker sjansen for å utvikle kviser, og sårbarhet representerer din genetiske "make-up".

  Stress (som i "har for mye å gjøre på jobben") senker immunforsvaret. I hvor stor grad avhenger av mange faktorer, her spiller selvfølgelig også din genetiske predisposisjon for stress og stressmestring inn. Særlig vil langtidsstress ha en negativ virkning på immunforsvaret. Her vil du gjerne også merke at du blir oftere syk enn andre. Et nedsatt immunforsvar vil gjøre at kroppen har vanskeligere for å bekjempe mikroorganismer, deriblandt bakteriene som forårsaker kviser.

  Når det gjelder kosthold ser det ut til at inntak av sukker og andre raske karbohydrater lettere gir kviser. Det er en veldig interessant sammenheng som man er langt fra å forstå per dags dato. Altså usunn mat og kviser henger sammen. Allergi er også blitt nevnt. Av og til kan det være vanskelig å se forskjell på kviser og allergi (noen allergier opptrer som kviser).

  Hormonnivåer spiller en avgjørende rolle for utvikling av kviser. Særlig er høye nivåer av androgener assosiert med kviser. Teorien er at den fetere huden (økt sekresjon fra talgkjertlene) lettere blokkerer porene og gjør at bakteriene lettere får "feste". Her nytter det ikke å vaske huden med grønnsåpe... Hormonnivåene hos kvinner varierer svært mye etter menstruasjonssyklusen og dette kan være mye av årsaken til at uren hud kommer og går hos kvinner i fertil alder. Det er også årsaken til at mange tenåringer har kviser (store svingninger i hormonnivå). Mange kjenner også til den typiske kvisete ryggen til en steroidemisbruker.

  Én av grunnene til at mange som begynner å trene opplever mer kviser enn andre er at de trener i tette klær, og ikke alltid har anledning til å dusje rett etter trening. Dette gjør at bakteriene får leve mørkt og klamt: perfekt for bakterievekst!

  Sollys hjelper også huden av delvis ukjente grunner. Det kan virke som om små doser daglig sol hjelper hudens normale funksjon.

  Det er også veldig viktig å huske på at de aller fleste har et hygienenivå som forebygger kviser. Man kan altså ikke fastslå at en person med mye kviser vasker seg mindre, spiser mer usunt eller stresser mer enn en person uten kviser. Det er mye mer kompliserte samspill. På individnivå kan man likevel se at endringer i den ene eller den andre retningen av de faktorene nevnt over vil innvirke på kviser.

  Altså: spis sunt, stress mindre (søvn er viktig her!), ta litt sol, dusj rett etter trening og ikke bruk anable steroider :) Resten (genene) kan du ikke gjøre så mye med!

 9. Alle sammen, gjenta etter meg:

  "BMI er nyttig på populasjonsnivå, mindre nyttig på individnivå."

  Sånn, slutt på misforståelser!

  Hehe. Du kan jo prøve. Det er blitt gjentatt ganske mange ganger i tråden allerede.

 10. Ja, slutt å diskuter ting i et forum !!! !!! ! ! ! :facepalm:

  Å herre... Man kan fint diskutere BMI, men det blir jo litt tåpelig å kommentere at man er overvektig eller undervektig iflg sin BMI og at BMI dermed er teit/feil. Men dersom dere ønsker å diskutere BMI på individnivå så må dere gjerne det. Have fun!

 11. En presisering som har gått fullstendig tapt i moderne tid...

  HALLO!!!!????

  Kan ikke folk bare lese dette og drite i å si "ååå jeg er over/undervektig, wtf, BMi er så dårlig srlsy" *facepalm*

 12. Steikt:

  2 bokser med japansk soyasaus + østerssaus i smør. Høy temp, kortest mulig steketid.

  Sammen med finhakkede gulerøtter.

  Ellers:

  Tunfisk i vann blandet med 2 ss creme fraiche på tynne havreknekkebrød med sitronpepper og avokado <3

 13. Skulle likt å vite hvorfor, om det er fysiologisk eller om det sitter imellom øra?

  Bare en liten kommentar til dette spørsmålet: Svaret er mest sannsynligvis begge deler. Det er ingen distinkt forskjell mellom somatisk (kroppen) og psykisk (hjernen) helse. Når man spiser noe, for å å bli uvel, kommuniseres følelsen av å bli uvel (kvalm, svimmel, kaste opp) av en hjernenerve (nervus vagus) til kjerner i hjernestammen. Videre formidles beskjeden til ulike deler av store hjernen som "hjelper" eg å identifisere maten som gjør deg uvel og dermed unngå den.

  Man kan på noen måter si at slike reaksjoner "sitter i ryggmargen" - med det mener man at de er involuntære og inntrer raskt. Dette er svært grunnleggende funksjoner. Flere mener at frykt og avsky (disgust) er de mest grunnleggende følelsene vår hjerne kan oppleve. Det er dermed forståelig dersom du sliter med å overvinne å vekke ubehagelige følelser, men du trenger ikke psykolog av den grunn. En nevrolog vil nok forstå deg bedre enn fastlegen din.

  Jeg vet ikke så mye om matallergier - Vegard Lysne ?

 14. Hva skjer hvis nyrene løsner?

  Er det forresten et vanlig problem i styrkeverden? Siden du mener det er hovedgrunnen til at folk bruker beltet altså.

  Tviler på at det er et vanlig problem i styrkeverdenen ettersom de fleste som driver seriøst bruker belte ;). Tilstanden heter nephroptose. Her er et sitat fra nephroptosis - definition of nephroptosis in the Medical dictionary - by the Free Online Medical Dictionary, Thesaurus and Encyclopedia.

  Det er mange som bruker beltet som tror det er for ryggen, selv blant dem som "vet" hva de driver med.

  "nephroptosis [nef″rop-to´sis]

  downward displacement of a kidney, usually found in young adult women, especially those who are thin and long-waisted; it can occur when kidney supports are weakened by a sudden strain or blow, or are congenitally defective. Although it may not produce serious symptoms, if there is kinking of the ureters, this could cause an obstruction to their urinary flow, and some patients also have increased susceptibility to infection. Treatment is usually by nephropexy (surgical fixation). Called also floating, hypermobile, or wandering kidney."

 15. :p? Fortell mer om det, evt link ? :p

  Lærte det under organanatomien. Nyrene er festet inferiort (nedad), men ikke superiort (oppad) og kan dermed lett "falle ned". De ascenderer (vandrer oppover) fra bekkenet til sin endelige posisjon under tidlig fosterliv. Dermed har de lett for å skli ned den veien de kom v. høyt trykk i abdomen slik man får under diverse styrkeløft. Nyrehilus ,eller "sekken", som nyrene ligger i er åpen nedad.

  http://www.embryology.ch/anglais/turinary/urinhaute05.html

×
×
 • Opprett ny...