Gå til innhold

Cooljazz

Medlemmer
 • Innholdsteller

  243
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  1

Innlegg skrevet av Cooljazz

 1.  

  Jeg titter videre. Av alle ting så ser jeg nå på Toyoya Auris Hybrid eller Prius og Honda Civic. Latterlig lavt forbruk på de og jeg kjører 99% i byen og nærområder, så får man ekstra lav rente med slike "miljøvennlige" biler. Fra BMW til Prius, hoho! Zero fucks given.

  Har en 2mnd gammel Auris hybrid. I praksis er dessverre forbruket ganske mye høyere enn hva Toyota oppgir. Ligger vel nå på 0,56 til 0,58 med stort sett småkjøring, kaldt i været og vinterdekk. Desto kaldere, desto mer forbruk dersom du ikke vil ha minusgrader i kupeen. Når det var varmere i været og med sommerdekk holdt forbruket seg på rundt 0,4. Ellers er jeg veldig fornøyd med bilen og med Toyota kvaliteten generelt (Er på 4. toyotaen nå...) :) 

   

 2. Noen gode jernvare nettbutikker dere vet om?
  &
  Hva heter skap hvor fronten kan skyves opp som i en garasjeport?

  Det kommer vel litt an på hva du er ute etter og til hvilken kvalitet, men både Clas Ohlson og Biltema har vel  en god del. Av de mer proffe kommer jeg på fosen-tools og verktøy.no (Luna). Muligens Tess også. Utenlandske har jeg ingen peiling på.

 3. Har omtrent samme erfaring som @Supermosjonist. Nybegynnerprogrammet jeg fikk utdelt på senteret bestod av 10-12 maskinøvelser. 4x10reps på hver øvelse. Drepende kjedelig, og tok et hav av tid. Den gratis "PT-timen" som var inkludert i medlemskapet var å rusle rundt og prøve 2-3 reps på hver maskin, sammen med 8-10 andre som hadde fått utlevert nøyaktig det samme programmet. 

  Ble ikke direkte imponert.

 4. Jeg trener nå et program som heter GSLP (Greyskull linear progression), der det er lagt opp til to knebøyøkter i uken. Har ingen problemer med knærne lenger, og forfallet er i ferd med å bremses(y)

  Takk for tipset :). Skal sjekke ut om dette kan være noe for meg.

 5. Har fulgt Stronglifts 5x5 i noen uker med god framgang. Liker programmet pga enkelheten og progresjonen, og ønsker å fortsette med noe lignende.

  Men merker etterhvert som det begynner å bli "tungt" at det følger med en god del småvondter her og der, spesielt i og rundt knær og lår. Føler ofte at jeg er langt fra fullt restituert før neste økt, med bare èn hviledag. M.a.o. det blir litt mye med knebøy 3 ganger i uka. Er redd dette over tid vil føre til:

  1. At jeg mister motivasjonen.

  2. Skader.

  Så til det jeg lurer på:

  Finnes det ferdigspøta varianter av 5x5 eller lignende for oss fossiler? Kanskje jeg bare skal redusere til f.eks 3x5 og/eller legge inn en lettere økt når jeg føler det er nødvendig?

  Er det andre her i sin beste alder (?) som kan dele erfaringer?

  Kan legge til at jeg er mann, 51 år, og har trent styrke i ca 1,5 år med litt varierende intensitet.

  Liker å trene og motiveres av framgang , men har ingen spesifikke mål annet enn å "bremse forfallet" og å prøve å kompensere for en meget stillesittende jobb.

 6. Ser ut som et greit utgangspunkt dette, ikke så ulikt slik jeg gjorde det når jeg begynte med styrketrening.

  Hadde kanskje etter hvert lagt til Goblet squat, som er en kjempegod øvelse for å lære knebøy bevegelsen og for å forbedre beveglighet.

  -Enhånds hantelroing på benk er en øvelse som tar godt når en gjør den riktig, og en av mine favoritter.

  -Forskjellige pushup-varianter. Supert for kjerne, triceps, bryst, skuldre etc..

  Når det gjelder antall reps og slikt er det andre som kan svare mye bedre enn meg, men generelt er variasjon fint, f.eks. annenhver økt tungt og lett. Gjør det enkelt og ikke heng deg for mye opp i prosenter etc, i alle fall ikke i en begynnerfase.

  -my 2 cents :)

×
×
 • Opprett ny...